Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Har skrevet til Tiscali og klagd på hastigheten


Anbefalte innlegg

For en stund siden oppdaget jeg at linjen min til tider var veldig treg. Jeg sendte en mail til Tiscali og gjorde dem oppmerksomme på dette, og fikk svar der de sa at jeg måtte måle hastigheten over en periode og gi dem tilbakenelding på resultatet, så skulle de se hva de kunne gjøre.

 

Merkelig nok så ble hastigheten bra rett etter dette, men så begynte det å gå tregere igjenn etter noen mnd.

 

 

Da begynte jeg å ta daglige målinger med Tptest, og printet dem til PDF. Disse la jeg ved som et vedlegg i min neste klagemail, der jeg igjenn klaget på lav hastighet. I mailen forsikret jeg dem om at alle program som benyttet seg av internett var nedstengt mens jeg testet, og at maskinen var virusfri som følge av daglig virusscan.

 

 

Likevel får jeg et svadasvar om at alle program som benytter seg av internett må være nedstengt for at jeg skal få et bra resultat. De kan nemlig se på min trafikk at det til tider går mer data ut av maskinen enn hva som kommer inn. Dette begrunner de med at jeg enten bruker fildelingsprogram eller har virus, og at dette er grunnen til den dårlige hastigheten.

 

 

Jeg tolket dette som om at de ikke hadde lest gjennom mailen jeg hadde sendt, og at de påstod at jeg kjørte fildelingsprogram mens jeg testet.

Jeg sendte derfor en saklig men noe krass mail der jeg gjorde dem oppmerksom på innholdet i den forrige mailen, at maskinen er virusfri og at jeg selvfølgelig ikke kjører fildelingsprogram mens jeg måler hastigheten.

 

 

Så kom dette svaret, der de sier at diverse fildelingsprogrammer legger beslag på linjekapasiteten lenge etter de er nedstengt. Jeg bruker DC++, men dette kan stå på noen dager, for så å være nedstengt i dagevis. Har ikke sett noe mønster mellom DC++ og hastighet.

 

 

Det er forresten nedhastigheten min som suger, opphastigheten er alltid ok.

 

 

Kan noen komme med en fornuftig forklaring på det de skriver fra Tiscali nedenfor?

 

Hei!

 

Visse typer fildelingsnett kan dessverre forårsake trafikk på linjen din selv flere dager etter at fildelingsprogramvaren er slått av. Dette er fordi din internettadresse henger igjen i nettet selv etter at programmet er slått av.

 

Vi har gjort endel feilsøking på din linje, og kan ikke finne noe som skal forårsake lave hastigheter hos deg, men har lagt inn en forespørsel om kapasitetsøkning på din sentral for sikkerhets skyld.

 

Men fortsatt vil vi fastholde at den lave hastigheten på din linje, heller skyldes fildelingsprogramvare. Trafikken på linjen din igår for eksempel, viser at båndbredden din ut var utnyttet 100% hele dagen. Dette har garantert konsekvenser for hvordan du opplever hastigheten på din adsl linje.

 

Folk som bare vil prate dritt om Tiscali og si at nå kan jeg bare ha det så godt,kan gjøre det i en annen tråd....

De var nemlig det eneste alternativet.

Endret av Scandim
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ingen grunn til at fildeling skal ha noe med skaen å gjøre. Slev om ip'n din henger igjen så vil ikke filer bli sendt fra din maskin etter at programmet er skrudd av. Du kan risikere å motta noen pakker, men det er da snakk om tcp handshake pakker som er på noen få bytes. Nå vil jeg ikke si at jeg er den største eksperten, men det der er fullstendig bullshit!

Lenke til kommentar

Jeg har et lignende problem ...

Vi hadde en tid fri hastighet på vårt system (11Mb/s USB). Og allt var bare fryd og gammen. Men så fikk vi inimellom nesten stopp, og etter kort tid fikk vi fast nedlast-hastighet.

Jeg kjenner personlig han som drifter systemet, og han forklarte at det var "noen" som besøkte enorme antall adresser. De la til tider beslag på hele kapasiteten og pga klager måtte systemet deles opp slik at alle fikk noe brukbart hele tiden.

 

Tvinger meg til å tie her. :mad:

Lenke til kommentar

Heia,

 

Problemet ditt, utfra hva jeg kan forstå er at du laster opp for mye. Hvis du når max opplastingshastigheten f.eks. 128Kbits/s så vil nedlastingshastigheten gå betraktelig ned. Det er bare internet protokoller som er slik. Eneste du kan gjøre er å begrense opplasting til noe under max. Hvis du har 128Kbit/s som er 13Kbyte/s cirka, kan du begrense det til 8-9 Kbytes/s. Bruk dette lillle program til dette. Lykke til

 

http://www.homeqos.com/DUSuperControler-Install.exe

Lenke til kommentar

hmm syns tiscal leverer...selv om ISP'n her detter ned kanskje 7ganger i måneden tror det er oppsette i blokka jeg bor i :dontgetit:

 

 

men jeg betaler for den treigeste 386tror jeg det er og får 412 på itavisen sin test... holder meg alltid på 50.6kb\s når jeg laster ned upload på 128..fornøyd jeg ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...