Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Thumbdrive: 100 Mbit/s eller 12 Mbit/s


Anbefalte innlegg

Kikker du her vil du finne et produkt ved navn "Billionton USB Nettverk ThumbLAN 10/100

for Nettverkstilkobling via USB" som Komplett så selvsikkert skriver.

 

Hastigheten på denne praktiske USB-baserte nettverkskortet med størrelse av en tommel skal visstnok være opptil 100 Mbit/s. Den koster kr. 395 i butikk.

På produsentens nettsider, står det svart på hvitt (eller rettere sagt blått på lysegrått) at "The device complies with USB Specification 1.0 and 1.1."

 

Dette er dog en selvmotsigelse, ettersom USB 1.1 er definert med en makshastighet på 12 Mbit/s. Flaskehalsen her vil da være USB-overføringens begrensede hastighet. :yes:

 

Og ikke nok med det: her

selger nemlig komplett den samme varen, men med USB 2.0-tilkobling, med ca. 40 ganger raskere overføringshastighet. Dette vidunderet skal de ha 80 kroner mer for i butikk, altså 475 kr.

 

Så da skal man, ifølge moralen her betale 80 hardt ervervede kroner mer for varen som faktisk holder løftene som den første varen ikke innfrir??? :no:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skjønner. Men nettverksdelen av USB-1.1-dingsen er vel fremdeles 10/100 Mbit. Og når det står 100Mbit, 120GB, "twice as nice with ice", og så videre, så er vi jo vant med at det er snakk om teoretiske hastigheter. Markedet for PC-deler er en uoversiktlig jungel, der det finnes mange skumle butikker og mange flinke forbrukere, men også noen uheldige nebbdyr som lett kan gå seg vill.

 

Så det som først og fremst er verdt å kritisere, etter mitt syn, er at noen gidder å lage en dings som man likevel ikke får utnyttet hastigheten på, og at andre gidder å ta den inn.

 

Komplett har forøvrig bare én igjen av USB 1.1-dingsen.

 

MVH Audun

Lenke til kommentar

Fullt mulig å lage en dings som snakker 100 MBit/s ethernet protokoll men selv har maks 11mbit/s hastighet. Det betyr at du får USB hastighet, kompatibelt med 100mbit nettverk. Og det er forsåvidt greit siden 100mbit nettverk er mest utbredt idag.

 

Nytteverdien i denne dingsen? Tja. Kanskje du har en bærbar der PCMCIA slot'ene er opptatt men du har en ledig USB port? Du må liksom lete litt etter bruksområdet her. Jeg antar det er mest beregnet på midlertidig oppkobling i Fast Ethernet nettverk av PCer som av en eller annen grunn ikke har innebygget Ethernet?

Lenke til kommentar

Til alle oss som sitter daglig på nettverk som stort sett består av maskinvare som er kompatibel med både 10 og 100 mbit ethernett, kan det være vanskelig å forstå at det faktisk finnes produkter som ikke er bakoverkompatible. Derfor kan det være nyttig å ha støtte for 100 mbit ethernet, selv om båndbredden videre er sterkt begrenset. I tillegg kan man kanskje se på faktorer som at det ikke lengre produseres rene 10 mbit interface og selvfølgelig markedsføringsverdi.

 

Alt jeg sa kan være feil, men jeg mener og tror det skal være sannheter jeg kom med.

 

Mvh

Simen A. Farstad

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...