Gå til innhold

Prosjekt nr 2 (oppdatering 27.02. 2005!)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det har gått en liten stund siden sist update, men jeg har ikke hatt så mye tid til ¨jobbe med maskinen i det siste. Mye jobbing og litt reising legger beslag på tid..

 

Jeg håper imidlertid å få gjort unna lakkering i morgen. Det ser ut til at resultatet kan bli bra. Jeg er glad for at jeg valgte å sparkle og pusse isteden for å bare gå for epoxy som finish. Bilder skal komme.

 

Pumpen er en Eheim 1048 (hvis jeg ikke husker feil) med små modifikasjoner ;)

Endret av karamba
Lenke til kommentar

hm...

hva om jeg lager masse linker til hver update og sender deg på PM, kan du da redigere første post, og legge inn de linkene?

 

så blir det bedre for de som ser denen tråden for første gang hver gang noen spør etter mer.. :p

 

*edit*

her er lista, det er i kronologisk rekkefølge.

jeg har bare tatt for meg bildeupdates, da jeg ikke har tid til å lese igjennom hele tråden...

 

hvis du har mulighet, så anbefaler jeg en samleside, for dette ble 1,5 A4 sider med linker... :roll:

karambas_updateliste.doc

Endret av tha stoffi
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
ny update sanrt? :cry:

Åh! Har jeg glemt å oppdatere loggen?

 

 

:blush:

 

 

 

Da får jeg vel gjøre det nå.

 

Noen husker kanskje prosjektet enda, selv om det plutselig ble et lite opphold..

 

Jeg hadde vel kommet dit at jeg hadde kommet meg gjennom et par runder med sparkel. Jeg hadde sett for meg kanskje 2-3 sparklinger+slipinger, men det ble flere.

For hver gang jeg pusset ned, så jeg nye ugjevnheter og detaljer som burde fikses litt på. Til slutt var den vel egentlig nesten helsparklet...

 

 

feb1.jpg

 

 

Luftehullene på siden var ganske grove og ugjevne. Slik blir det ofte når man setter igang med noe for første gang uten å være helt forberedt.

Jeg valgte derfor å rette litt opp vinkler og flater rundt kanten. Helt 100% ble det jo ikke, men tilslutt måtte jeg gi meg. :ermm:

 

 

feb2.jpg

 

 

Så var det lakkering som stod for tur endelig.

 

Jeg hadde fått lånt meg en malingssprøyte som jeg ville bruke. På lakk-sjappa sa de at jeg kunne bruke Bengalack. Det ville gi et godt resultat.

 

Da jeg satte i gang malingssprøyta, oppdaget jeg fort at ting ikke gikk helt etter planen. Sprøyta spytta ut maling i store dråper! Det som skulle ha sett ut som en tykk tåkesky så heller ut som sluddbyge i kuling! :cry:

Lakken jeg kjøpte i første omgang skulle vare til hele prosjektet med god margin, men den grådige sprøyta pøste ut lakken i slike mengder at det bare holdt såvidt til ett strøk på underdelen..

 

Resultatet ble som det måtte bli:

 

 

feb3.jpg

 

 

Lakken rant nedover og dannet store ugjevne elver. Dette førte til en liten pause i arbeidet.

 

Etter en ukes tid gikk jeg ned igjen i kjelleren og satte i gang med å pusse ned fadesen slik at det ble jevnt igjen. Så var det opp på lakk-sjappa igjen for ny shopping. Da hadde jeg bestemt meg for å kjøpe inn noen spray-bokser med hvit og lakke over. Heldigvis spurte jeg betjeningen om det gikk an å bruke spraylakken over Bengalacken, for det gikk visst ikke an. I alle fall ikke før om et års tid..

 

Løsningen ble derfor å kjøpe en fin liten rulle og mer Bengalack.

 

Dette ble mye bedre! Det ble nok ikke like bra som om jeg hadde fått sprøytet det på med en skikkelig sprøyte, men jeg la på et par ekstra strøk slik at jeg kan våtslipe det etterhvert. Bengalacken herder svært sakte, så jeg må nok vente i alle fall en drøy måned før jeg begynner med våtsliping og polering. Nå er det jo kanskje ikke hastverk som har preget dette prosjektet, så...

 

Resultatet ble ikke så værst etterhvert.

 

 

feb4.jpg

 

 

Overflaten ble hvit og blank (vises kanskje ikke helt 100% på bildet), og etter jeg får polert den etterhvert blir det nok ok.

 

 

feb5.jpg

 

 

Så var det endelig tid for å gjøre noe jeg hadde sett frem til lenge, nemlig å legge på "magebeltet" av bladsølv. For å få en fin kant, måtte jeg maskere med tape.

 

 

feb6.jpg

 

 

Når man skal legge bladsølv (eller -gull) må man først legge på en slags spesiallakk eller -olje. Denne påføres med pensel. Så skal den tørke noen timer (den typen jeg hadde måtte stå i 3 timer). Overflaten blir da klebelig slik at bladsølvet klistrer seg fast. Det var selvfølgelig første gangen jeg gjorde dette også.. Riktignok brukte jeg bladsølv på tanken også, men da var det superlim osv uten å ha sjekket teorien først.

 

 

feb7.jpg

 

 

Sølvet ble klistret på, så fikk det herde før jeg fjernet overflødig sølv og tapen.

 

 

feb8.jpg

 

 

Når jeg så fikk se hvordan det ble, ble jeg med en gang usikker på om jeg likte resultatet. Nå hadde jeg jo blitt vant til å se det i kun hvitt, så den brede sølvstripen ble nesten litt for mye. Jeg har vel bestemt meg for å la det være slik, men jeg vil redusere bredden på stripen som skal være på lokket.

 

 

feb9.jpg

 

 

På lokket vil jeg nok ikke gå høyere en toppen på ramma rundt vanntanken, selv om jeg hadde planlagt å gjøre den litt høyere. Jeg håper bare det ikke blir alt for mye..

 

 

feb10.jpg

 

 

Fronten foran dvd-spilleren mangler et strøk lakk, så det er ikke på plass enda.

 

Jeg måtte jo teste hvordan den ser ut med beina på også.

 

 

feb11.jpg

 

 

Det er ikke sikkert at resultatet blir så aller værst like vel..

 

 

feb12.jpg

 

 

Til slutt tar jeg med et bilde med (den uferdige) toppen på, slik at man kan få et bedre inntrykk av hvordan maskinen blir. Når jeg får satt på beina skikkelig, kan jeg plassere ramma med den ferdigmonterte hardwaren i skallet..

 

 

feb13.jpg

 

 

Det skal bli kortere til neste oppdatering!

 

 

 

:blush:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...