IcedStrider Skrevet 2. september Skrevet 2. september Har en jobb PC med mange forskjellige brukere som vi skal omgjøre til noe annet, så har behov for å fjerne de andre kontoene. (Gammel møteroms PC) Men under andre kontoer så kommer det ikke opp noen kontoer i det hele tatt, så finnes det en annen måte å fjerne disse på (Ja bruker admin konto)
Brukernavn1984 Skrevet 2. september Skrevet 2. september De skal vises under "Users": høyreklikk på startknappen -> Computer Management -> Local Users and Groups -> Users. Jeg ville uansett bare nullstilt maskinen til factory settings, en gammel PC har sjelden vondt av det.
Wheeljack Skrevet 2. september Skrevet 2. september Fjern også gamle profiler under Advanced System Settings
MailMan13 Skrevet 2. september Skrevet 2. september Nullstill alltid når man tar en maskin i bruk til nye formål. Har det vært noen sin arbeidsmaskin så vet aldri hva som finnes på den, så da har den alltid godt av en nullstilling. Gjelder når man tilordner en eksisterende maskin til en ny bruker også. Ny bruker får potensielt tilgang til tildigere brukere sine ting, og det er umulig å vite om det er innafor eller ikke. (I første jobben min fikk jeg en maskin som var forhåndsinstallert med priratvare av forrige bruker...) 1
sedsberg Skrevet 2. september Skrevet 2. september 2 hours ago, IcedStrider said: Men under andre kontoer så kommer det ikke opp noen kontoer i det hele tatt, så finnes det en annen måte å fjerne disse på (Ja bruker admin konto) Bruk Computer Management (datamaskinbehandling) i stedet for settings.
ilpostino Skrevet 2. september Skrevet 2. september Hva man ser er vel avhengig av hva slags rettigheter man har? Man må vel ha forhøyede rettigheter for å se alle brukerkontoene. Et sidenotis er at man bør ha script eller policy som jevnlig rydder opp i brukerprofilene på møteromsmaskiner.
Jalla21 Skrevet 2. september Skrevet 2. september Denne maskinen har vel stått i et Windows-domene, og dermed styr via AD. Det beste hadde nok vært å reinstallert maskinen.
IcedStrider Skrevet 4. september Forfatter Skrevet 4. september Brukernavn1984 skrev (På 2.9.2026 den 9.14): De skal vises under "Users": høyreklikk på startknappen -> Computer Management -> Local Users and Groups -> Users. Jeg ville uansett bare nullstilt maskinen til factory settings, en gammel PC har sjelden vondt av det. Det kom ikke opp noen brukere via den Wheeljack skrev (På 2.9.2026 den 10.42): Fjern også gamle profiler under Advanced System Settings Takk, denne fungerte ser det ut som, fikk opp brukerne her, og startet å slette nå MailMan13 skrev (På 2.9.2026 den 10.53): Nullstill alltid når man tar en maskin i bruk til nye formål. Har det vært noen sin arbeidsmaskin så vet aldri hva som finnes på den, så da har den alltid godt av en nullstilling. Gjelder når man tilordner en eksisterende maskin til en ny bruker også. Ny bruker får potensielt tilgang til tildigere brukere sine ting, og det er umulig å vite om det er innafor eller ikke. (I første jobben min fikk jeg en maskin som var forhåndsinstallert med priratvare av forrige bruker...) Denne har aldri vært noens arbeidsmaskin, kun innlogging for teams arbeid. PCen røk og ble fikset, og folk har glemt sine passord. Prøvde å kjøre nullstilling, men fikk det ikke til uten å kjøre ny installasjon, men gidder ikke bruke tid på lisens greiene og slik. Vi har som policy å ikke bruke epost og PCer til private ting. Gjør de det, og andre skulle få tak i dataen, så får de rett og slett takke seg selv. Vi har ingen overordrnet IT avdeling, da vi er er lite firma
IcedStrider Skrevet 4. september Forfatter Skrevet 4. september Wheeljack skrev (På 2.9.2026 den 10.42): Fjern også gamle profiler under Advanced System Settings Denne fungerte ikke. Den sletter bare dataen til de forskjellige brukene, men ikke selve brukerne. Prøvde tilbakestilling igjen, men får driver_verfier_dma_violation.
Brukernavn1984 Skrevet 4. september Skrevet 4. september 8 hours ago, IcedStrider said: Det kom ikke opp noen brukere via den Aha, da er det ikke snakk om lokale brukere, men brukere fra Azure. Da må du kjøre noen ganske spesifikke powershell-kommandoer for å se dem. Uansett: det er mye bedre å bare reinstallere Windows fra minnepinne. Lisenser ligger enten i skyen eller i hardware uansett, så de kommer tilbake automagisk. Man sparer alltid tid på det i lengden, det er min erfaring.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå