Jarmo Skrevet 5. november Skrevet 5. november (endret) Krig og fred skrev (8 minutter siden): Det var 11 selskaper som hadde videresolgt fisk som ikke skulle ha vært solgt. Både Mowi og Salmar var blant de 11. Dokumentasjon takk. Fisken som ble solgt til Kasakhstan, ble forfalsket under veis.(klassifisering) av andre. Endret 5. november av Jarmo
trn100 Skrevet 5. november Skrevet 5. november Krig og fred skrev (5 minutter siden): Det var 11 selskaper som hadde videresolgt fisk som ikke skulle ha vært solgt. Både Mowi og Salmar var blant de 11. En av grunnene til at dårlig fisk ender opp på markedet, er at selskapene ikke har «kapasitet» til å håndtere de riktig. Det er med andre ord et spørsmål om penger. All honnør til det selskapet som forsket på og produksjonsatte sitt første lukkede oppdrettsanlegg. De har skjønt det. Ledelsen har ikke en gang råd til å bo i Norge, unntatt Gustav som fremdeles betaler nesten 400 millioner i skatt av en inntekt på 38 millioner og en formue på 30 milliarder... Jada, jeg vet det kan oppfattes som kommunistiske tanker, men har altså arvet dette 😉 1 1
Jarmo Skrevet 6. november Skrevet 6. november Fiskeriministeren ber om møte etter NRK-avsløring Fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) kallar inn oppdrettsbransjen til møte etter NRKs avsløringar om ulovleg eksport av laks med sår og skadar. – Næringsaktørane er, eine og aleine, ansvarlege for å følge gjeldande regelverk. At enkeltaktørar vel å bryte regelverket går utover heile næringa. Det er uakseptabelt, skriv fiskeriministeren til NRK. NRK kunne denne veka fortelje om funn av laks med sår og skadar, såkalla produksjonsfisk, på ein fabrikk i Europa, sjølv om den fisken ikkje skal ut av landet. I tillegg kunne NRK avsløre ein enkeltaktør som har forfalska etikettar og eksportert laks av særs dårleg kvalitet.
Tussi Skrevet 6. november Skrevet 6. november Cervinus skrev (På 5.11.2025 den 18.30): Så mye useriøse påstander og oppgulp av kommunister og andre som trolig aldri har skapt en arbeidsplass eller ser nytten i verdiskapning og matproduksjon ... Astaxanthin er en viktig antioksidant for laksens helse og immunforsvar som også finnes naturlig i naturen, som nevnt av andre her. Norge er verdensledende innen lakseoppdrett, med høy kompetanse, svært strenge reguleringer og kontinuerlig forskning på fiskehelse og bærekraft. Norsk laks eksporteres til over hundre land … I tillegg er laks både sunt og en bærekraftig ressurs med lavere klimaavtrykk en kjøtt (for de som er opptatt av det). Lakseforet har også blitt betydelig forbedret og de som forholder seg til gamle rykter som gjaldt for flere tiår siden kan ta seg en bolle. Verdensledende... https://www.nrk.no/dokumentar/xl/historien-om-lisa-laks-sitt-korte-og-krevende-liv-1.16853929 https://www.nordnorskdebatt.no/er-65-millioner-dode-laks-nok-myrseth/o/5-124-293481 https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/68d52a87ef953ba5b34a5e8a/mattilsynet-dod-laks-ble-sortert-som-menneskemat https://e24.no/hav-og-sjoemat/i/MoGPqJ/grove-regelbrudd-for-trygg-mat-og-velferd-ved-leroey-anlegg Hvordan er det der man ikke er verdensledende? 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå