Gå til innhold

Fakturagebyr fra Sesam Sesam, hjelper å klage


Anbefalte innlegg

Har som kanskje fleire andre fått faktura etter parkering fra SS, dog med et gebyr på 39,-.

Ringte dei opp og lurte på om man kunne få tilsendt oversikt over faktiske kostnader knyttet til dette gebyret, dette var dei lite interesserte i men påsto at dei verken var lovpålagte til dette eller at det var mulig pga "tidsbruk".

Dei var villige til å slette dette gebyret men var klare på at dette var for å være "greie" og ikkje noko dei måtte.

 

Forbrukerrådet har i lengre tid sett på overfakturering av diverse bedrifter og har ikkje overraskende komt fram til at mange selskap har bedrevet dette over lengre tid.

https://storage02.forbrukerradet.no/media/2024/05/2024-rapport-tipskampanje-fakturagebyr.pdf

 

SS har også laget et eget skriv ang akkurat dette som eg fekk tilsendt der dei skriv:

 

"Viser til samtale og sender deg en forklaring på fakturagebyr som avtalt. 

I alle parkeringsanlegg hos anleggseier er det skiltet hvilke vilkår som gjelder. Det er opplyst om hvor lenge man kan stå parkert før parkeringsavgift påløper, og hvilke betalingsalternativer man kan benytte for å betale for parkering.

Det er også opplyst om fakturagebyrets størrelse på informasjonsskilt på parkeringsområdet. 

På alle parkeringsområder med kamera er det mulig å betale med mobilappen Sesam-Sesam.

En kan også betale på betalingsautomat før avreise, eller på sesam-sesam.com innen 48 timer etter utkjøring, også desse altertantivene uten noen ekstra kostnad.

Vi sender kun faktura i tilfeller hvor ingen av de andre nevnte betalingskanalene er benyttet. 

Når det gjelder fakturagebyrets størrelse så er det satt for å dekke kostnader med denne betalingskanalen. I tillegg til selve produksjonen av fakturagrunnlaget så må distribusjon også prises inn.

Det er også vesentlige kostnader forbundet med å finne riktig mottaker og sende faktura for denne distribusjonskanalen: 

Utvikle, drifte og oppdatere system for å hente eierinformasjon i motorvognregisteret. 

Utvikle, drifte og oppdatere system for enkleste og raskeste distribusjonsmåte (e-faktura, ehf, papir, e-post, digipost) 

Dersom faktura er sendt per post kommer porto, papir, konvolutt i tillegg. 

Det er også slik at det er store kostnader knyttet til reskontroføring, inndrivelse, rapportering og kundeservicehenvendelser.  

Vi er klar over at det er en pågående debatt rundt fakturagebyr, og at en del teleselskaper er blitt pålagt å redusere størrelesen på fakturagebyr.

Etter vår vurdering blir det ikke helt sammenlignbart med tanke på at sakene som er tatt opp av forbrukertilsynet med teleselskapene er fakturering av kunder som har ett kundeforhold hos teleselskapet, og hvor kunden ikke gis noen andre alternativ uten fakturagebyr.

Vi har ingen fakturagebyr på faktura til kunder som har kundeforhold hos oss, månedsavtaler ol., i de tilfellene har vi kontaktinformasjon til kunden, faktura sendes elektronisk, og vi har lite oppfølgingskostnader.

Vi bruker kun fakturagebyr i de tilfeller hvor kunden velger å ikke benytte noen av de andre gratis betalingsløsningene vi tilbyr.

Vi velger i dette tilfellet å kreditere fakturagebyret, slik at du kun betaler for selve parkeringen på faktura du har motatt. 

Vi håper dette var oppklarende, og oppfordrer deg til å velge ett av alternativene som ikke gir ekstra kostnad utover parkeringsavgiften neste gang du parkerer."

 

I tillegg har eg konto og bruker hos SS slik at dei ikkje kan ha hatt problem med å koble opp bilen til min bruker. Har også parkert andre plasser der SS er innkrever men har aldri opplevd å få fakturagebyr.

Uansett kan det lønne seg å ikkje godta dette kravet da kostnaden ikkje står i stil med dei faktiske kostnadene bedriftene har til et fakturagebyr.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...