Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ikke med nøkler til brukt takstativ - mangel?


Anbefalte innlegg

Kjøpte et brukt takstativ på finn. Jeg betalte ca 1000 kroner mindre enn ny prisen (koster rundt 3000 kroner nytt). Når jeg fikk stativet ser jeg at det mangler nøkler. Det var ikke opplyst om det i annonsen. Jeg spurte heller ikke om det manglet nøkler riktig nok. I annonsen sto det bare at det var pent brukt og hvilke bil det hadde blitt brukt på.

I mitt hode forventer jeg å få et komplett stativ med nøkler når man betaler såpass mye for en vare. Jeg må nå bytte 4 låser, og det koster 450 kroner. Har forsøkt å se om jeg kan finne en kode på låsen, men det står ikke noe nøkkel nummer. Ofte står nummeret på nøkkelen utenpå låsen. Spørsmålet er om jeg kan kreve å heve kjøpet eller å få dekket summen det koster å bytte låser slik at jeg kan bruke stativet med nøkler? Stativet er lett å stjele når det ikke er låst. Takboksen jeg skal bruke på stativet er heller ikke billig. Et stativ som ikke kan låses er verdiløst for meg. 

24750_0_m_650_1100.jpeg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

2000 for et takstativ, da skal alt være strøkent i mine øyne. Selvsagt skal selger dekke tapet ditt, eller ta tilbake stativet. Det hadde jeg ikke gitt meg på lett. 2000 er mye for et brukt takstativ, og feil og mangler må opplyses. Hadde det kostet noen hundrelapper så er det annerledes, men til såvidt høy pris...

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ikke fått med NOEN nøkler? Det er i såfall en alvorlig mangel ja.

Har du fått med EN nøkkel så er det bare å gå på en jernvarebutikk og få slipt opp så mange nøkler du ønsker. Eller mistenker du at forrige eier har tenkt å komme og stjele takstativet tilbake? Det er vel noe søkt kanskje...

Lenke til kommentar

Jeg kan eventuelt ta med meg det ene dekselet med lås på til en Thule forhandler for å høre om de kan prøve å finne ut hvilke nøkkel det er, men det er jo mange ulike nøkler. Pleier å være 3 siffer på nøklene, så i teorien er det vel 999 kombinasjoner. To nye nøkler koster uansett rundt 200. 

Lenke til kommentar

Jeg har forsøkt å få tak i han uten å lykkes. Har ikke noen måte å kontakte han på annet enn gjennom finn sin meldingstjeneste. Har riktig nok brukt finn trygg betaling, så har holdt igjen pengene til han svarer. Det som er irriterende er at jeg ikke kan begynne å bruke stativet før jeg vet hva som skjer videre. Jeg har jo lyst å bytte lås/kjøpe nøkler slik at jeg kan begynne å bruke det. Kan bruke det uten nøkler også, men har lyst å kunne låse det fast slik det er ment til. 

Lenke til kommentar

Ja, når du betaler 2/3 av ny pris for en vare bør det være komplett. 

Kan jo hende det er en forglemmelse av selger at han ikke har sendt de med. Hvis han ikke har nøkler, så kan dere kanskje komme til enighet om at han betaler for ny lås. Eventuelt at han har nummeret du trenger så, kan han betale for bare nye nøkler. 

Lenke til kommentar

Siden prisen du betaler er såpass høy i forhold til nypris så ville jeg ha informert selger om at dette er en vesentlig mangel og hvis ikke h*n har nøkler så vurderer du å heve kjøpet, alternativt gå med på å betale en lavere pris som da står i forhold til det det koster å skaffe nye nøkler.
 

Eller bare informere selger om at det er en vesentlig mangel ved salgsvaren, heve kjøpet og finne deg noen nye (brukte).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...