Gå til innhold

Hjelp til å velge melkeskummer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
*F* skrev (23 minutter siden):

Det blir sikkert bra! Jura er et godt varemerke for kaffeutstyr. Skal dere lage noe ala Caffe latte blir den nok knall :)

Dersom dere har tenkt å bruke den til "melkekunst" - å "male" hjerter, tulipaner, svaner etc med melkeskum på toppen av kaffen - kan det hende den ikke er helt optimal. Da er det visstnok best med melkeskum som har luftbobler i seg som er så bittesmå som mulig, og der sliter de vanlige melkeskummerne med å få de boblene så små som man gjør med damp fra mer proffe espressomaskiner.

Jeg har imidlertid hivd meg på et Super Early Bird-tilbud på Kickstarter på Subminimal Nanofoamer Pro, som først ankommer i september. Der brukes en litt annen teknikk enn vanlig, med en liten hurtiggående propeller som presser melk (og luft) gjennom et svært finmasket filter - og det skal resultere i melkeskum med mikrobobler som skal være egnet for "melkemaling".

 

Men jeg kan jo ikke anbefale den ennå - har har jeg bare tatt en sjanse, og tenkte prøve å lære meg litt nye ting utover høsten. Kan hende det blir bra, eller jeg kan bli skuffet - sånn er det jo med Kickstarter-kjøp. ;) (Det skal sies at jeg har prøvd en håndholdt skummer fra Subminimal med samme teknikk drevet med alkaliske batterier, og den virket lovende på nye batterier, men tapte seg raskt ved bruk - så å få en automatisert løsning på nettstrøm burde bli bra. Håper jeg.)

Lenke til kommentar

Har kun erfaring med ein, og den likar me veldig godt. Det er ein Severin 9688 som kosta 1000,- for snart fem år sidan. Den slutta å fungere etter ca. eit år trur eg, men reklamasjon var ikkje noko problem og me fekk ny frå Bakeren og Kokken.

Skummet er veldig bra og den har dei eigenskapane me ville ha. Behaldaren er i rustfritt stål og ein visp i plast med magnet inni som du legg oppi behaldaren, så den er heilstøpt. Enkel og halde rein og går i oppvaskmaskin.

Dagens modell er litt oppdatert og kostar 1400-1500 avhengig av type, men ser ellers ganske lik ut.

Amazon er ofte nyttig for å filtrere produkt. Det er stort sett alltid nokon som gjev eit produkt ei stjerne fordi den var DOA, men om du sorterer etter score og les litt så er det god hjelp.

https://www.amazon.co.uk/s?k=Automatic+Milk+Frothers&i=kitchen&rh=n%3A3544841031&s=review-rank&c=ts&qid=1685049338&ts_id=3544841031&ref=aa_sbox_sort&ds=v1%3AEMzFhjfyGOEqC62MEcbOtVrIjIu5agmAP%2B6LienT9SI

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...