Gå til innhold

Gikk på en smell: 600kr å leve for på 20 dager - trenger råd!


Anbefalte innlegg

Musefella skrev (25 minutter siden):

Kjøttpålegg som koster 2 til 3 ganger så mye som ost, hva er det du snakker om?

Jeg snakker om at man på too good to go kan være litt "uheldig" å få varer man egentlig ikke trenger, eller som ikke er billige i utgangspunktet. Jeg har f.eks. fått sjokolade, en rådyr fersk juice, sjokolademelk o.l. ingen av de er verdt noe som helst når man kun har 600 kroner. Kjøttpålegg er 2-3 ganger kiloprisen til ost i utg.pkt., så selv om man får det billig så er det kanskje andre alternativ som er enda billigere. Det kan være litt gamble med too good to go når målet er å klare seg 20 dager på 600 kroner. Man kan også være heldig, da.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Nimrad skrev (8 minutter siden):

Jeg snakker om at man på too good to go kan være litt "uheldig" å få varer man egentlig ikke trenger, eller som ikke er billige i utgangspunktet. Jeg har f.eks. fått sjokolade, en rådyr fersk juice, sjokolademelk o.l. ingen av de er verdt noe som helst når man kun har 600 kroner. Kjøttpålegg er 2-3 ganger kiloprisen til ost i utg.pkt., så selv om man får det billig så er det kanskje andre alternativ som er enda billigere. Det kan være litt gamble med too good to go når målet er å klare seg 20 dager på 600 kroner. Man kan også være heldig, da.

Et lite tips er å velge butikker som meny og coop extra, da får man som oftest veldig mye mat og god mat.

Er verre med bunnpris f.eks, der er jeg alltid misfornøyd med det jeg får.

Lenke til kommentar
anothercat skrev (1 time siden):

Heisann alle sammen!

Jeg gikk på en ordentlig smell og jeg har nå 600kr å bruke frem til lønning som er den 20. mai. Jeg er en 28 år gammel gutt som heldigvis ikke har barn, kjæreste eller dyr så det er bare meg selv som skal forsørges. Alt av regninger osv. er betalt heldigivs, men jeg må ha matpakke på jobb og diverse å spise hjemme frem til den 20. Jeg har ris og knekkebrød i skapet, og leverpostei og en snart tom brunost i kjølespaket.

Hva burde jeg kjøpe? Finnes det noen plasser som gir ut mat?

Du har fått mykje råd om mat, så då vil eg fokusere på andre løysingar.

Sidan du får lønn den 20 mai så er nok det alle enklaste å be arbeidsgjevar om forskot på lønna. Enten at du får heile mai-lønninga utbetalt no med ein gong, eller ei meir gradvis løysing der du denne månaden får utbetalt lønn ein gong i veka. Om du nok på fredag kan kan få utbetalt det du har tent på 2-5 mai, og du komande fredag får løna du har tent på 8-12 mai så har du mykje meir pengar som du kan bruke på ein fornuftig måte.
Du må fortsatt leve budsjettert fram til juni-lønninga men det hjelp mykje om du får heile eller delar av mai-lønn på forskot.

Det andre rådet er å låne litt pengar frå vennar og familie. Å leve på 35 kr per dag er mogleg men ikkje optimalt. Får du låne så lite som 200 kr med nokon så er plutseleg budsjettet ditt oppe i 47 kr pr dag, og gir deg litt fleire moglegheiter.
Vanlege forbrukslån bør også nemnast som ei moglegheit, sjølv om det er dyre lån så er det ikkje så dyrt å ta opp eit mindre forbrukslån så lenge du planlegg for å nedbetale lånet når du får lønning den 20 mai.

Eit tredje råd er å sjekke om du har pengar som du ikkje har tenkt på. Reknar med at det er liten sannsynlegheit for at du finn særleg med myntar under sofaputene, men du har kanskje eit Trumf eller Coop-kort? På disse korta sparer du små beløp kvar gong du handlar så avhengig av kor lenge det er sidan sist du brukte av saldoen der så kan du fort ha litt pengar på disse kontoane.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Planlegg. Jeg ville kjøpt en rundt 8 first price kneip, frys disse ned, del de gjerne opp i butikken først.

Kjøp ett til to pålegg, f.eks blokk med ost [billig sort] (skivet er for dyrt og du får mindre igjen).

Som andre sier, dropp frossenmiddagene/ferdigrettene. Disse er fulle med sukker så det smaker mer og produktet blir kjøpt oftere.

Lag gryteretter med billig kjøttdeig som du lager fra bunn, søk etter «cheap stews» på google. Lag svære kjeler så har du middag for flere dager.

Igjen som andre sier, havregryn & melk gjerne med blåbær i hvis du finner de billig. Havregryn er drøyt å burde lett vare fram til neste utbetaling.

Nøkkelord her er kjøp billig, mye av det, og lag svære retter du fryser ned/oppbevarer i kjøleskapet.

Jeg er enslig, bor i blokk, og lever kjempe fint på 600,- i uken til mat. Jeg handler én gang i uken også så slipper jeg svipp-turer innom hvor jeg gjerne rasker med meg mer.

Kjedelig situasjon kompis… hørtes ut som en «jeg kjøpte litt for mange øl ute» smell jeg selv har gått på noen ganger. Men en må ta seg litt i nakken altså. Uansett hva som skyltes smellen; lær av deg for jeg unner ingen å leve på 600,- i over to (!) uker.

Lenke til kommentar

Kjøp billigkneipp. De blir fort utsolgt, så vær tidlig ute. Skjær opp i butikken og frys ned. Når du skal lage deg mat tar du kun ut de skivene du skal spise. De tiner på minutter. Alternativet er knekkebrød.

First price ost er billig, det samme er de store plastboksene med syltetøy. 

Egg er billig hvis du kjøper de billigste. Dette er ikke tiden du skal tenke på om høna går fritt rundt. 

Ris er billig, til og med noen av de pakkene med "boil in bag", men ikke dumt å lære seg å koke ris skikkelig. Sjekk om du har sjapper med asiatisk mat. 

De fempakningene med nudler er billige, likeså annen pasta. 

Poteter er billig, skjær opp i skiver, stek i panne. Husker jeg overlevde på det da jeg var ung.

Lenke til kommentar

Last ned kuppappen og se hva du finner av mat på tilbud i matbutikker 7 nærheten.  www.kupp.no

Last også ned Æ-appen og se hva Rema har av bra ekstratilbud til deg (i tillegg til tilbudsavisa og mat til halvpris-disken). Rema og Kiwi har dagferske brødvarer til halv pris etter kl. 22 på hverdag (etter 20 på lørdager) + morgenen etter (hvis det er igjen noe.) Både Rema, Coop og Kiwi har billigste kneippbrød (jeg fortrekker coop eller Rema, Kiwi's Mesterbakeren blir så fort gammelt,synes jeg).

Sats på basisvarer som inneholder næring og som du blir mett av og som du kan lage forskjellig mat av som f.eks. poteter,gulrøtter, mel, havregryn, egg, melk,løk, smør, osv. Lapskauser og omeletter kan du variere mye med, og i disse tider er det mye grillpølser på tilbud pga. 17.Mai som nærmer seg med stormskritt, eller du kan bruke billigste kjøttpølse i matretter. 

 

Dropp ferdigmat og to good to go(du vet aldri hva du får, kanskje er det varer du ikke liker).

Gå der russen og ungdommene samles eller går, sjansen er store for å finne flasker/bokser du kan pante.

Har du kredittkort, så bruk 500 på mat, ikke noe mer (ikke la det bli en vane å bruke kredittkort når kontoen er tom).

Nær familie eller venner som kan vippse deg 500 eller 1000 kr.?  (Som du selvsagt betaler tilbake med en gang du får lønning, pålitelighet er viktig). 

Frelsesarmeen gir ut mat, men prøv først å klare deg med de pengene du har (snus/røyk,øl,osv.må du droppe, hvis du bruker det).Bruk beina eller sykkel i stedet for bil hvis det er mulig. 

 

 

Endret av Gufi
Lenke til kommentar
onkel_jon skrev (3 timer siden):

Sier ikke noe hvor du bor men ja er steder som gir ut mat men syns det blir feil at du tar maten til en sulten barnefamilie fordi du gikk på en smell.

Er det ikke å gå på en smell å parre på seg en skokk med unger når en egentlig ikke har råd til dem ? Det er ikke noe mer synd på barnefamilier enn andre fattige her til lands. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
RRhoads skrev (3 timer siden):

Kjøp billigkneipp. De blir fort utsolgt, så vær tidlig ute. Skjær opp i butikken og frys ned. Når du skal lage deg mat tar du kun ut de skivene du skal spise. De tiner på minutter.

Støtter dette. Men den beste komboen her er fryser+brødrister. Jeg har en brødrister fra 70-tallet, som jeg kjøpte på finn.no, som sikkert varer 50 år til. Den har 4 ganger tjukkere glødetråder enn en jeg kjøpte ny for to år siden, som røyk.

Billigkneipp høres kjedelig ut, men fryst->ristet er den faktisk veldig god. Og jeg har testa sikkert 20 andre brødsorter, men billigkneipp kommer ut på topp av brød under 30 kr, når du skal fryse+riste. Det er billig, man slipper muggent brød og i tillegg senker både frysing og risting brødets glykemiske indeks. Karbohydratene blir tregere, så blodsukkeret ditt blir mer stabilt.

Når man har lite penger, bør man prioritere krydder. Har man dårlig råd over lengre tid, lønner det seg å kjøpe krydder man spiser mye av i litt større kvanta, eksempelvis kan man få 400g karri hos Engrosnett for 69,- Selv er jeg veldig glad i karri og garam masala, i tillegg til de obligatoriske salt, pepper og sursmak. Sursmak er det vanlig å bruke sitron eller eddik, for tida bruker jeg "ferskpresset solbærsmoothie" som jeg kjøpte billig på Havaristen (samme type butikk som Holdbart).

Jeg kunne levd lenge på ris og linser, med en smørklatt og karri eller garam masala (+salt, pepper og sursmak, obligatorisk til alt har jeg lært av en Michelinkokk jeg kjenner). Har spist det mye og blir ikke lei. Et pluss er at man kan koke ris/linser sammen, lettvint og godt.

Noe annet som er godt er brød med makrell i tomat og karri eller garam masala. Disse krydderne fungerer til det meste :)

 

Endret av Aiven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (11 minutter siden):

Det er ikke noe mer synd på barnefamilier enn andre fattige her til lands. 

Hvis du var barn i en slik familie, ville du ikke ha formulert deg slik. 

Lett å si at noen kan leve på en billig sekk med ris, og billig saus i 3 uker. Men det er verre å gjøre det selv. Hva med naturens gaver, granskudd, bjørkesevje og barkebrød? I landets største byer er det lettere å finne tomflasker/bokser, halvspist mat o.l. Det er mulig å finne ølbokser med en del øl i, men om det er trygt å drikke det er jo en annen sak. Er ikke anbefalt. 

Har du noe som kan selges på Finn.no, eller har du mulighet til å ta en småjobb via Finn.no?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Denne tråden blåste opp mye mer enn jeg trodde. Tusen takk for veldig mange gode forslag, jeg setter utrolig pris på det!

Først vil jeg si at ja, dette er min egen feil og det er et engangstilfelle og det er noe jeg kommer til å lære av. Ting gikk litt over stokk og stein i helgen, og jeg må ta ansvar for dette selv. Utover det vil jeg si at jeg ikke har kredittkort jeg vil heller ikke gå til anskaffelse av det. Dette er noe familien min har dårlig efaring med og jeg vil derfor personlig unngå det. Med tanke på forskudd vil jeg heller prøve å overleve nå, enn å ha mindre penger i juni. Jeg lever ganske trangt fra før av og vil heller ha litt ekstra å kose meg med når juni kommer.

Jeg trasker ned på Coop Extra nå og prøver meg på denne handlelisten til å starte med: 

1x Havregryn
6x Kneip
2x Egg
1x First Price Ost
1x First price smør
1x Syltetøy
1x 1kg poteter
1x 1kg løk
Noen buljong

Endret av anothercat
  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
anothercat skrev (3 minutter siden):

Jeg trasker ned på Coop Extra nå og prøver meg på denne handlelisten til å starte med: 

Har du en lokal variant av det jeg har en tendens til og kalle innvandrer sjapper så har de jævla mye fint i form av forskjellige typer tørka bønner, linser, ris og krydder, en eller annen variant av ris og bønner med løk og hodekål kan en leve veldig godt på samtidig som en får i seg det en trenger av næring, og det er grisebillig og veldig godt.  

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
anothercat skrev (8 minutter siden):

Jeg trasker ned på Coop Extra nå og prøver meg på denne handlelisten til å starte med: 

1x Havregryn
6x Kneip
2x Egg
1x First Price Ost
1x First price smør

First Price er et Kiwi-produkt? 

Lenke til kommentar

First Price tilhører Unil i Norgesgruppen, og du får det i følgende butikker:

Meny, Spar, Joker og Kiwi.

Sitat

Unil er NorgesGruppens merkevarehus og er ansvarlig for produktutvikling, kvalitetssikring, innkjøp, import, markedsføring og merkevarebygging. Vi har en portefølje på ca 4000 produkter. Unil AS er eid av NorgesGruppen.

https://firstprice.no/

 

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar
4 hours ago, anothercat said:

Jeg gikk på en ordentlig smell og jeg har nå 600kr å bruke frem til lønning som er den 20. mai.

Du har fått mange tips, så jeg tilføyer bare en trøst: 20. mai er en lørdag og etter egen erfaring kommer lønna da fredagen. Tror faktisk det skal være slik.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...