Gå til innhold

In-ear/inn i øregang propper. Erfaringer på ubehag ønskes.


Anbefalte innlegg

Har ikke noen erfaring med propper som skal inn i øregangen. Det er dominerende på trødløse propper. Vurderer å kjøpe ett par til sporadisk bruk. 

Har ikke IPhone så står over IPhone sine propper, de er eller ikke inn i øregang.

Man får ikke åpent kjøp på slike propper. Hører at ubehag er en bieffekt av slike propper.

Hodetelefoner av kvalitet fra Sennheiser, det er jeg vant til og brukt i flere tiår. Ikke ute, men når god musikk skal nytes. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
  • plankeby endret tittelen til In-ear/inn i øregang propper. Erfaringer på ubehag ønskes.
Videoannonse
Annonse

Veldig fornøyd med mine Galaxy Buds+. Bruker stort sett en propp om gangen hele dagen (siden batteritiden på 11 timer er overraskende korrekt) og opplever lite ubehag. Kan jo selvfølgelig bli sliten i øregangene ved lengre perioder, men så lenge man bruker litt ekstra tid helt i starten på å tilpasse proppene til dine øreganger, så blir det minimalt med utfordringer :)

Lenke til kommentar

Slo til på Jabra 4 Active på tilbud. Følger med tre størrelser "silikonpropper". Ikke testet ennå. Forventer ikke stort lydmessig, men får testet hvordan de er å bruke fysisk.

Vet er litt ulike fasonger på propper, men det er jo umulig å teste ut, må jo kjøpe dem først...

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Største utfordringa er at sidan folk har ulike øyregangar så er det ikkje alle øyrepropper som passar for alle. Særleg om du har store øyregangar så kan det være vanskeleg å få ein god fit og du kan oppleve at øyreproppane kjennes litt lause ut.

Øyrepropper med bøyle som gir ekstra støtte mot sjølve øyret vil sitte betre og fordele belastninga på heile øyret slik at eventuelt ubehag i øyregangen blir mindre.

Mange trådlause øyrepropper har litt vekt i seg ettersom dei skal innehalde både batteri og sender, så dei vil kunne irritere litt meir enn vanlege øyrepropper med ledning sidan dei veg mindre.

 

Eg har også eit par med Jabra 4 Active, eg kjøpte propper i skumgummi som eg bytta til. Skumgummien fungerer slik som støydempande øyrepropper ved at du trykker dei saman og så utvider dei seg inne i øyret og gir eit godt grep tettar godt utan å gnage. Ein anna fordel er at støydempinga vil fungere ekstra godt når du får det heilt tett rundt øyregangen. Eg kjøpte mine på denne sida; direktelinken går til skumgummipropper som passer til Jabra 4 Active.
https://www.complyfoam.com/products/truegrip-for-jabra-65t-75t

Det einaste minuset for meg er at kunne tenke meg å få ta i skumgummipropper som er enda eit nummer større (du får med tre størrelser S, M og L akkurat som dei orginale i silikon), sidan skumgummien kan ekspandere ganske mykje så hadde eg kjøpt endå større propper om eg hadde funne tak i ettersom eg då hadde fått enda tettare i øyregangen og med mindre behov for å justere for å få den beste plasseringa då eg har ein øyregang som er litt oval og ikkje heilt rund på det eine øyret.

Lenke til kommentar

Takker for innspill. Ingen erfaring med propper som skal delvis inn i øregangen. Man har heller noen returrett/åpenet kjøp på slikt. 

Skal ikke jogge med de... Ser for meg lite og sporadisk bruk.

Har gode Sennheiser 🎧 hjemme. 

Jabra, har equalizer i appen ser jeg. Blir spennende å prøve.

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Jeg takler ikke sånne som går inn i øregangen, jeg føler meg alt for isolert fra omverdenen. Har prøvd mange forskjellige, men ikke funnet noen jeg har greid å ha i ørene lenger enn en halvtimes tid. Jeg kjøpte et par JBL Tune Flex til rundt tusenlappen og de er så langt de proppene jeg har vært mest fornøyd med. Bruker dem dog mest inne i ganske stille omgivelser.

Lenke til kommentar

Testet de litt nå. Ikke så behagelig i øret. Grei lyd. Lyd slik jeg var vant til for omtrent 30 år siden, i gode ørepropper som hang i øret.

Nå er vel dette propper i midt på treet segmentet i lyd... 

Spørs om dem blir brukt, men ser ikke for meg å bruke headset ute heller. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
On 4/4/2023 at 10:02 PM, plankeby said:

Testet såvidt de jeg har kjøpt, det ble merkelig og uvant, følte de skal falle ut når som helst. Får se om jeg venner meg til dem, ellers får noen et svært godt kjøp på Finn....

Send meg gjerne en PM hvis du bestemmer deg for salg!

Lenke til kommentar

Jeg har fullstendig gitt opp propper, men jeg har rare ører. Øregangene er ulike, så med propper av samme størrelse har jeg fritt valg mellom å ha så små at de sitter greit i det ene øret og faller ut av det andre, eller så store at de gjør vondt i det ene øret og sitter greit i det andre.

Holder meg til hodetelefoner heller.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Trulss skrev (9 timer siden):

Selger i en av Norges største kjeder sa til meg at JLab hadde åpent kjøp i 30 dager, og at JLab var den eneste som kunne tilby dette. Jeg kjøpt og ble ikke skuffet. De går ikke i retur. Alternativt har man vel angrerett ved postordre?

Angrerett og åpent kjøp gjelder ikke intimprodukter, mener jeg. Plugger som skal dyttes inn i øregang, ikke bare utenpå øret. Er derfor ikke noe man kan teste ut og levere tilbake.

At noen produsenter tilbyr åpent kjøp stemmer nok. Det gjelder visse andre personlige varer også. Det er da fra produsenten. 

Har knapt brukt mine Jabra 4, mest at behovet ikke var der og rart å ha i øret. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 måneder senere...

Foran PC-en bruker jeg Sennheiser HD 6xx, mens "på farten" og jobb har jeg gått helt over til propper. De er etter min mening mer behagelige etter litt tilvenning, enn over ear og on ear som jeg har brukt tidligere. Kan varmt anbefale Samsung sine propper, virker å være undervurderte, og går under radaren i anbefalinger, men scorer bra i tester. Forutsetter dog en Samsung telefon hvis du skal få mest mulig ut av dem med hurtigkobling, bytte osv. Buds2 fås ofte til billig penge på finn, enten uåpnet eller kun tatt ut av eske og testet. Disse er så små, at de fint kan brukes også i sengen f.eks.

Endret av mandela
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...