Gå til innhold

Hvis man går på NAV-tiltak. Hva skjer hvis man skal motta arv / livsforsikring, eller lignende?


Gjest 0f76a...916

Anbefalte innlegg

Gjest 0f76a...916

Hvis man for eksempel er uføre, eller går på ett eller annet NAV-tiltak som jobb-søker.

Men ett familie-medlem dør, og man skal derfor motta arv (og penger fra eventuelle livsforsikringer, eller lignende) kan dette muligens gå utover de pengene man får fra NAV? Burde man opplyse om arv og så videre, til NAV-kontoret? 

Anonymous poster hash: 0f76a...916

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror det er veldig avhengig av hva slags støtte du har. 

For sosialhjelp eller bostøtte så er jeg ganske sikker på at formue (altså arv, spesielt hvis du arver mye) vil få betydning.
Jeg er ganske sikker på at arv ikke skal påvirke uføretrygd, dagpenger, sykepenger eller foreldrepenger. 
Jeg er usikker på tiltakspenger, men jeg tenker at dette ikke er noe som begrenses av formue. (jeg kan ikke reglene for tiltakspenger i det hele tatt)

 

Lenke til kommentar

Det kjem ann på kva tiltak ein har frå NAV og kva som er grunnlaget.

I all hovudsak så er kontrollspørsmålet om det du får frå NAV er pengar du hadde fått enten du var fattig eller rik?

Dagpengar får ein som arbeidssøkande uansett kva ein har i formue, dette fordi dagpengane også er meint å være ein motivasjon for å være aktiv jobbsøkar. I tillegg er dagpengane basert på kva du hadde før i lønn, ikkje kva du hadde/har av formue

Får du derimot bustøtte fordi du ikkje har økonomi til å betale heile husleiga sjølv, ja då får du avkorting om busituasjonen endrer seg. Ei endring kan være at du får arv slik at du har råd til å betale husleiga sjølv (eller kjøpe eigen bustad), men du får også avkorting om du tek opp ein sambuar også har inntekt. Du kan også få meir i bustøtte om det er utgiftene som endrer seg, som at straumprisane eller husleiga auker.

 

Det ein er i tvil så bør ein i alle tilfeller melde frå om økonomiske endringar slik at ein ikkje begår trygdesvindel om ein får pengar frå NAV som ein ikkje har rett på når ein har fått formue. Har formuen ingenting å seie så speler det ingen rolle at du har meldt frå til NAV. Merk også at det uansett er vanskeleg å skjule arv frå NAV, så om nokon spekulerer i å unngå å opplyse NAV om at dei har fått arv for å ikkje miste f.eks. sosialstønaden så er sannsynlegheiten stor for at NAV uansett oppdager det og anmelder forsøket på svindel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...