Gå til innhold

Spørsmål rundt kryptering av filer


Anbefalte innlegg

Annonse

[1] Random productId 11582005 from forum_276

Hverken Microsofts verktøy for kryptering av mapper/enkeltfiler eller BitLocker er tilgjengelig i Home Edition av Windows, kun de mer avanserte versjonene, antar at TS ikke har Home Edition siden h*n nevner BitLocker. Hvilken versjon av Windows er det på maskinen?

Sitat

BitLocker-kryptering er tilgjengelig på støttede enheter som kjører Windows 10 Pro, Windows 11 Pro, Windows Enterprise eller Windows Education.

Gitt det som TS skriver så vil jeg anbefale TS å innhente mer informasjon om hvordan kryptering av filer og hele harddisker fungerer før kryptering tas i bruk for å sikre at h*n selv forstår hva det innebærer og ikke mister tilgangen til viktige data. Det er uansett viktig å ha backup av viktige filer til annet medie enn intern disk på maskinen. Helst flere kopier også.

Sitat

Hvis du har aktivert BitLocker for enheten, er det viktig å være sikker på at gjenopprettingsnøkkelen er sikkerhetskopiert et sted. Hvis BitLocker tror at en uautorisert bruker prøver å få tilgang til stasjonen, vil den låse systemet og be om BitLocker-gjenopprettingsnøkkelen. Hvis du ikke har denne nøkkelen, får du ikke tilgang til stasjonen, og Microsoft støtte har ikke tilgang til gjenopprettingsnøklene heller, slik at de ikke kan gi deg den, eller opprette en ny, hvis den har gått tapt.

Kilde til sitatene over.

Lenke til kommentar
5 minutes ago, [email protected] said:

Tusen takk for svaret hvordan virker det i praksis

Du kan enten kryptere en hel partisjon, slik at man kun får tilgang til denne etter å ha "montert" den. Når den "avmonteres" er den tilsynelatende borte.

Eller man kan opprette en "kontainer"-fil som fungerer nesten som en zip/7z/rar-arkiv, men kommer opp som en egen stasjonsbokstav når den er "montert".

Man kan også kryptere hele systemet slik at man må skrive inn passord idét PC-en (operativsystemet) starter. Uten passord vil man da ikke kunne starte PC-en i det hele tatt. Om man så tar ut HDD/SSD og kobler til annen maskin vil man heller ikke få tilgang til filene på denne.

Merk at programmet er ganske avansert og har flere muligheter med bl.a. "hidden volumes". Og har du et kurant passord og glemmer dette er alt tapt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...