Gå til innhold

Nå blir det lønnsomt å «harryhandle»


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Rema1000 i mitt distrikt har jo ikke utvalg i det hele tatt, lite utvalg og mye av hver ting. Er billig å drifte sånn. :)
Har cøliaki i familien så vi handler mye når vi først er i Sverige. Det meste av glutenfritt koster 30% av Norsk pris, så vi handler fort for en 4-5000kr når vi først er der.
Utvalget i kjøtt og meieriprodukter er også mye større på Eurocash der vi oftest ender opp. Jeg kjøper mye pålegg som vi fryser ned når vi kommer hjem.

Lenke til kommentar
Alkan skrev (21 timer siden):

Maximat har et enormt utvalg, så det å mene at REMA 1000 har større utvalg er helt på jordet og ikke riktig i det hele tatt.

det er forskjell fra rema-butikk til rema-butikk såvidt jeg kan se, selv i samme by.

Nå har jeg kun vært på Maximat Svinesund, ikke på Nordby Shoppingsenter, så mulig det er ulikt med de også?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Alkan skrev (På 3.2.2023 den 11.05):

Maximat har et enormt utvalg, så det å mene at REMA 1000 har større utvalg er helt på jordet og ikke riktig i det hele tatt.

REMA 1000 er ikke butikken med størst utvalg i Norge, ikke i nærheten en gang. En stor Meny eller Ultra f.eks har utrolig mange flere varelinjer enn den vante Rema/Kiwi har som er på annet hvert gatehjørnet.

Ironisk nok så var jeg på Nordby Supermarket i går. Det er litt av et sammentreff, men jeg slengte meg med noen venner fordi - why not. Ok, det er en svær butikk med pallevis av varer, men jeg blir liksom ikke slått i bakken av sortimentet over 37 forskjellige tannkremer, 48 forskjellige shampoer fra Loreal som alle er like kjipe, 30 forskjellige Fantasmaker,  60 typer Pringles og lignende generiske varer som alle er bare masseprodusert og kjøpt inn i conteinervis.  At det står en palle med Freia Melkesjokolade til SAMME pris som du får det til i Norge når det er tilbud, gjør ikke sjokoladen bedre. 

Kjøttdisken er stor og bra med masse forskjellig. Men igjen, jeg får bedre kvalitet og kortreist mat hos slakterbutikken i byen jeg bor i. Der er utvalget lavere sånnsett, men kvaliteten er klart bedre. Ellers så er en kotelett på Nordby omtrent som en kotelett på Kiwi og andre steder, bare fordi de har 100kg kotelett liggende ute i disken så betyr det ikke at de smaker bedre.

Mitt inntrykk i går var at Maximat var ålreit, men når det kommer til kvaliteten på varesortimentet så syns jeg det kan være mer spennende å gå i en stor Meny-butikk der de fort kan finne på å ta inn mye rart og moro. Klart, man får ikke varehusfølelsen av å se en gang med 2000 poser av Santa Maria Tortillas eller en hyller med 500 flasker Heinz ketchup og klart det koster mer på Meny, men vi brukte en hel dag på denne turen og endel bensin så det er noe kost som går der også. 

Alt i alt så kom jeg ut med to store glass med Jalapenos som var ganske billig (men som jeg egentlig kunne kjøpt hos den veldig fine innvandrerbutikken nedi byen for omtrent samme pris), for det går det endel av her hjemme. Spiste også på Subway for samme pris som det koster i Norge. Fylte også Diesel til samme pris.  

PS. Når det kommer til pris, pass litt på i Sverige også. Så mange varer der til samme pris som i Norge og på kjøpesenteret ellers  så var ting som elektronikk osv i noen tilfeller dyrere ved mine kjappe prisjakt søk, så bare fordi det er i Sverige - så er det ikke *alltid* billigere. Klart alt i alt så sparer man nok endel penger ved å handle i Sverige, men det krever litt planlegging for det er ikke alle som kan reise til Nordby en gang i uka. Så gjør litt research i forkant før man fyller handlekurven med Colgate Total til samme pris som hos Kiwi :) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
bshagen skrev (39 minutter siden):

PS. Når det kommer til pris, pass litt på i Sverige også. Så mange varer der til samme pris som i Norge og på kjøpesenteret ellers  så var ting som elektronikk osv i noen tilfeller dyrere ved mine kjappe prisjakt søk...


Elektronikk er billig i Norge, og har alltid vært dyrere i Sverige.
Svenskene har høyere avgifter på elektronikk, blant annet miljøavgift (kjemikalieavgiften) på 180,- pr. kilo osv.

Plastposer koster 6-7 kroner, også på grunn av miljøavgifter.

Det er ikke alt som er billigere i Sverige, og noen ganger er det selvfølgelig tilbud i Norge også.

Nå vet ikke jeg hvor du bor, men hadde du samtidig vært innom en av de mindre Meny-butikkene på østfoldsiden, for eksempel i Halden, så er utvalget begredelig, men sammenligner du med Meny CC Vest, så er det åpenbart ikke så store forskjellen på vareutvalget.

 

Lenke til kommentar

kaffe har ikke svenskene fått helt taket på synes jeg.

denne Löfbergs kaffen er jo ikke drikkandes.

Dessverre er det en del varer som har lidd skjebnen med å bli uttynnet også, - f.eks. ferdigkokt gul-ertesuppe som man selger i slike store pølse-fasong plastemballasje. Før var den fyldig og god med mye smak, nå er det bare skvip. Mulig det fins gamle gode slaget i andre butikker, men den på maximat er elendig.

Endret av Mr.M
Lenke til kommentar

Festlig å se at forbrukerne svarer på dagligvaregigantenes totalt umusikalske og samordnede prishopp. Dette stinker kartellvirksomhet.

Når de samme milliardærene sutrer over sin egen situasjon og samtidig stikker av til skatteparadisene for å slippe å yte noe til fellesskapet, er begeret fullt.

https://e24.no/naeringsliv/i/LlWlPq/bransjetall-bratt-fall-for-meny-foer-prishopp?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no

Nå må konkurransetilsynet snart ta jobben sin på alvor.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...