Gå til innhold

Fastpris 135 øre eller spot


Gjest 0d8f9...232

Anbefalte innlegg

Gjest 0d8f9...232

Har igjen 1,5mnd av fastprisavtale på 135øre i NO2.

Den siste tiden har jo spotprisen falt, og er ofte godt under fastprisen. Kan jo virke som strømprisen har stabilisert seg noe. Vurderer derfor å si opp fastprisavtalen min, da den fort kan bli dobbelt så dyr som spotpris. Har ingen bruddgebyr. Hva tenker folk?

Si opp eller beholde?

Anonymous poster hash: 0d8f9...232

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fastpris-avtaler i konsumentmarkedet lønner seg sjelden i lengden hvis dem er snekret sammen av folk med peiling. Det er fordi dem må legge inn en margin som gjør at de ikke taper penger (se bort fra Meløy Energi fadesen). Poenget er derfor å gi deg en snittpris + litt litt ekstra margintillegg, så rart du ikke må betale bruddgebyr siden det burde bryte med beregningene de har gjort.

Med det sagt er det ingen som kan garantere deg noe som helst om hvordan prisene blir den nærmeste tiden, så det blir helt og holdent ditt valg om du vil bryte eller ikke basert på din vurdering av markedet.

Lenke til kommentar

Hvis vi får en fuktig og mild vår, vil strømprisen kunne bli lavere enn på lenge. Men hvis det blir en tørr og kald vår, tipper jeg prisene vil holde seg høye.
Hvis du ser på snittprisene i NO2 gjennom 2022 vil det lønne seg for deg å beholde den fastprisavtalen. Men det blir uansett bare gjetting.

Lenke til kommentar

Med så kort tid igjen så er det neppe noen stor forskjell det blir snakk om. Snittet for januar er rundt 160 øre såvidt jeg kan se. Og siden uvektet månedssnitt så godt som alltid vil være lavere enn "forbruker-snittet" så blir differansen ned til 135 øre enda litt større. Sannsynligvis er det været som i størst grad avgjør om prisen blir lavere eller høyere kommende måned. Your guess is as good as mine. Min fastprisavtale nærmer seg også slutten. Forhåpentligvis blir det så mye trykk på ap/sp etterhvert at de faktisk foretar seg noe.

Endret av bo1e
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...