Gå til innhold

Tråden om The last of us [bruk spoiler]


Anbefalte innlegg

Alkan skrev (20 timer siden):

Noen som har sett og spilt Last of us? Er veldig gira på å se serien, men ikke spilt spillet. Vil det å se serien "ødelegge" spillopplevelsen?

Ja spille spillet først. En mye sterkere kulturell opplevelse. Jeg har bare sett to episoder, men enkelte scener er blåkopi av spillet og oppleves som reklame for spillet.  Tatt litt for mye møllers tran på gameres gjenkjennelsesfaktor. Det er litt det jeg har imot serien også. Blir veldig lite nytt for de som har spilt spillet.

jeg er litt overrasket over at alle gir serien tipp topp karakter. Hadde forventet mer av Chernobylseriegjengen. En mye bedre serie etter min mening . Episode 1 har også noen for store tidshopp og logiske brister lagt inn (sikkert ikke med vilje) som ikke spillet har.

på den positive siden er kastingen stort sett på øverste hylle. Pedro Pascal kjempemessig som Joel . Tess og Marlene spilles veldig bra. De tre bringer karakterene fra spillet finfint over. Artig med stortalentet bella ramsey som var enda bedre i game of Thrones, men som her ikke porter ellie direkte over fra spillet, men som gjør sin egen versjon av ellie som en noe annen personlighet som matcher sin egen bedre. Nysgjerrigheten har de til felles dog. Vet ikke om dette er bevisst fra de bak serien siden de andre spiller de andre karakterene akkurat som de er, hennes talent og tolkning gir noe til serien som kommer veldig godt med for oss som har spilt det.

Endret av maanemann
Typo
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
maanemann skrev (11 timer siden):

Det er litt det jeg har imot serien også. Blir veldig lite nytt for de som har spilt spillet.

Mener du at de burde ha skrevet historien om Joel og Ellie sånn at det hadde utspilt seg annerledes enn i spillet? Har du forresten sett episode 3? Der har de gått utenom "manus" fra spillet.

maanemann skrev (11 timer siden):

Artig med stortalentet bella ramsey som var enda bedre i game of Thrones, men som her ikke porter ellie direkte over fra spillet, men som gjør sin egen versjon av ellie som en noe annen personlighet som matcher sin egen bedre.

Bella Ramsey hadde ikke spilt spillene på forhånd, og fikk beskjed om å holde seg unna. Akkurat sånn at hun kunne spille sin egen tolkning av Ellie.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sydvest skrev (1 time siden):

Mener du at de burde ha skrevet historien om Joel og Ellie sånn at det hadde utspilt seg annerledes enn i spillet? Har du forresten sett episode 3? Der har de gått utenom "manus" fra spillet.

Bella Ramsey hadde ikke spilt spillene på forhånd, og fikk beskjed om å holde seg unna. Akkurat sånn at hun kunne spille sin egen tolkning av Ellie.

Interessant spørsmål. Hvis formålet med serien er å utvide franchise/antall følgere, noe de vel har sagt, muligens med andre ord, er vel valget de har gjort for serien forståelig. Men da synes jeg kritikere bør fange opp dette og løfte dette frem i reviews. Hvorvidt det skal trekkes et øye på terningen lener jeg også mot fordi hver enkelt scene får meget sterk fokus. limet, flyten og oppbyggingen tar noe av kosten for dette. Men aller mest av rent egoistisk grunn er det lite å hente for meg som har spilt spillet. Igjen leser man reviews tenker man at dette er nesten like bra som Chernobyl. Men altså igjen vi som har spilt spillet er ikke primær målgruppe.

Jeg mistet noe av lysten til å fyre opp nye episoder siden det ligger en liten underbevisst skuffelse av nevnte grunner der. Bra at de løser litt opp forhåpentligvis for å tenke totalopplevelse. Da blir deg lettere å fyre opp en ny episode . 🙂

interessant det du skriver om bella ramsey, da vil jeg nesten takke foreldrene hennes og crewet for at de ikke gikk for en mer lik skuespiller, fordi dette har gitt serien en kuriositet for meg som seer, og ikke minst et kunstnerisk pluss. Så skal det nok repeteres av det er lettere/bedre for bella ramsey å spille en tolking som ser ut til å matche bedre med egen spillestil.
 

 

Lenke til kommentar
alws_br00d skrev (20 minutter siden):

Etter å ha sett episode 4 (av 9) skjønner jeg ikke hvordan de skal rekke å bli ferdig med historien fra 1. spill (uten DLC) i løpet av sesongen. 
Episode 5 kommer visstnok før pga Super Bowl, det likte jeg :)

 

Eg trur det skal halde seg oppe. Serien kjem nok til å kutte ganske mykje i reisetida.

Her kjem spoiler frå handlinga i spelet. Eg har ikkje lest noko seriespoilere så dette er rein gjetting utifrå kva eg husker frå spelet.

Spoiler

Episode 5. Her får vi nok heile historia med Sam og Henry

Episode 6. Ankomst til basen der Tommy bur og alt som foregår der.

Episode 7. Ellie og Joel leiter etter fireflies og blir angrepet. 

Episode 8. Tidshopp og Ellie i vinterland, den delen der ein i spelet styrer Ellie.

Episode 9. Ellie og Joel finner the fireflies og sjukehuset, samt siste avsluttingscene etter at dei har forlatt sjukehuset.

 

Dersom vi får ei episode som tek utgangspunkt i DLC så gjetter eg på at det som eg har satt opp som episode 7 og 8 blir fortalt i ei episode.

Serien ser også ut til å være lite konsekvent med lengda på episodene, så det ser ut som at vi får episoder på 45 min og opp til 90 min om kvarandre. Kanskje alle dei komande episodene blir ekstra lange?

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kva tenker folket om episode 5?

Sjølv synes eg det var ei bra episode men kanskje den svakaste fram til no.

Spoiler fordi eg samanliknar med spelet:

Spoiler

Andre enn meg som synes at vi fikke en litt svakare connection mellom Ellie og Sam i serien enn i spelet? Det kan ha noko med at Sam er døv i serien, noko som gjer det enda meir utfordrande å etablere eit meiningsfult forhold på kort tid. Spelet tok i bruk eit litt enkelt verkemiddel med leike-roboten så eg savnar eit tilsvarande moment i serien.

Ellers så var handlinga så og seie identisk. Sekvensen med skarpskyttaren var nesten tatt rett ut av spelet, einaste unntaket var at det var enda skummlare med ho vesle clicker jenta.

 

Lenke til kommentar

"Svakeste" for meg hittil var egentlig episode 3 om Bill og Frank. Misforstå meg rett, syntes episoden var kjempebra og jeg likte den veldig godt, men ranker den som "svakere" siden den ikke dreiv historien noe særlig framover.  (Null hat - bare ros om episoden bare så det er sagt). 

Syntes ep 5 leverte. Kan slenge mine kommentarer om episode vs spill i spoiler (sånn bare i tilfelle)

Spoiler

Veit ikke hvorfor dem valgte å gjøre Sam døv, men det gjorde ikkenoe for min del. Jeg trenger ikke et 1:1 forhold av spill/serie så om produsentene velger å gjøre noe annet her og der så syntes jeg bare det er topp. Er enig i at det kanskje var et lite bonding-moment som forsvant, men det er lett å kritisere sånt ettersom vi på det tidspunktet allerede har tilbragt et par timer med Henry og Sam i intense situasjoner i spillet. Som et tilsvar til roboten så syntes jeg tavla med "I'm sorry" som Ellie la på grava hans fungerte veldig bra.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Tomeito skrev (8 minutter siden):

Igjen en god episode. Klarer de å holde denne kvaliteten ut sesongen, blir dette noe av det bedre de siste årene!  

Jeg sitter med samme "frykt" foran hver episode, nemlig at lufta går ut av den kreative ballongen og hele greia faller ned til Walking Dead-nivå.

Men det har vært helt briljant hittil. Gå fra sted til sted er bare et bakteppe for sterke sidehistorier med glimrende dialog og skuespill. Solide greier.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg har ikke spilt spillene og kan ikke sammenligne med det, men jeg er fryktelig glad for at de infiserte er bakgrunnsettingen og ikke "zombie exposition". Det er de mellommenneskelige elementene som driver serien (og sikkert spillene) fremover, satt opp mot nød, frykt og desperasjon, men også håp. Pedro Pascal og Bella Ramsey har veldig god kjemi. Førstnevnte har jeg alltid likt, men han er også rett og slett en drivende god skuespiller i mine øyne.

Ikke fordi det nødvendigvis er så vanskelig å spille en mutt karakter som grynter mer enn han prater, men nettopp fordi de øyeblikkene hvor han drar på smilebåndet, forteller (eller ler av) en dad joke med Ellie, blir så mye sterkere. Nesten rørende. Når han sa 'it's not great' etter at de hørte på Sam og Ellie rope mottoet 'endure and survive' lo jeg faktisk høyt. 

For meg er dette et tegn på virkelig godt skuespill. Det minner meg om - uten øvrig sammenligning - Ian McKellens Gandalf i Ringenes Herre-trilogien, da ørsmå endringer i ansiktsuttrykket gir en stor effekt på seeren. Pascal har denne effekten på meg da han (Joel) slipper opp forsvaret sitt litt. Dessverre er det slik at de fleste serier for tiden konstant må fortelle oss hva karakterene står for eller tenker. Da er det fryktelig deilig med de som i stedet viser det. 

Spoiler

Ellers er jeg fan av 'slemminger' med et motiv du kan relatere deg til. Både Henry og Kathleen har gjort utilgivelige ting, men i en lignende situasjon er det stor sjanse for at de fleste av oss hadde gjort det samme. Det er meget godt skrevet!

Liker godt at serien er litt slow burner til tider. Det øker effekten når det skjer noe dramatisk. 

Endret av Revie
  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...