Gå til innhold

Beskytte vinduer når måker ned snø fra tak og isolere mot kulde samtidig?


Anbefalte innlegg

Det er med tanke på evt. isklumper som faller ned rett på vindu sammen med hardpakket snø som gjør at jeg tenker følgende:
Legge bobleplast på utsiden av vinduet tett inntil vinduet (så slipper også inn lys som er hyggelig + isolerer vel endel samtidig)? + et tykk plastfolie på yttersiden av vinduet som skrues fast i vinduskarmene som da blir det ytre laget som får tåle is og snø-klumper.

Eneste som bekymrer meg er da kondensasjon. Det må kanskje stå et par måneder, ettersom jeg bor i et område med mye snø og sjelden er det under null grader, snitttemperatur er ca. - 7 grader ).

Har sett via en youtube video at mange fester bobleplast riktignok på innside av vinduet så kanskje det er best med tanke på strømsparingen?

Snø_Tak_Vindu.jpg

Endret av infoerbra
Tillegg
Lenke til kommentar
Annonse

11 minutes ago, Gjest Baardsen said:

Hvorfor er dette et problem? Har du fått knust vinduer av å måke taket ditt og hva er egentlig faste kuldegrader? Du formulerer her mildt sagt dårlig problemstillingen din.

Takk for inspirasjon til å formulerer meg tydligere. Jeg skal se på hovedinnlegget mitt over og omformulerer litt.

Lenke til kommentar
5 hours ago, infoerbra said:

Takk for inspirasjon til å formulerer meg tydligere. Jeg skal se på hovedinnlegget mitt over og omformulerer litt.

Tror jeg ser hva du mener på det siste bildet ditt, du skulle inkludert begge bildene med det samme for å unngå misforståelser (2 bilder sier 2000 ord)

Hva angår den videolinken din så er jo det fra Alaska som vel kan by på langt under frysepunktet, så blir det da relevant for deg? 

Er det hjemmet ditt det der eller på hytta? Det sier du ingenting om. Dette er vesentlig informasjon. Er den snømengden der typisk så er det vel om å gjøre å få fjernet det før det blir såpass mye som det der og at vinduene blir "truet" på noen som helst måte. Du kan jo alltids montere slike pyntefronter i tre foran vinduene som man kan åpne og lukke alt ettersom, de man ser mye av nedi Tyskland og Sveits/Østerrike etc. Vet ikke hva de kalles.

Hva angår varmetap tror jeg ikke bobleplast mot vinduet vil ha noen effekt. Det så litt komisk ut det der, men det spørs jo hvor kaldt hun hadde det da og om det hadde noe med å motvirke kondens å gjøre.

Det går f.eks også an å montere klart pleksiglass foran vinduene i vinterhalvåret om du mener vinduene er på noen måte truet av is. Hønsenetting...mange muligheter der ute.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...