Gå til innhold

[løst] Installere Drupal 10 og importere database fra tidligere versjon


Anbefalte innlegg

Jeg sliter litt med å installere Drupal 10.0.1. Jeg har en database med en del artikler fra Drupal 8.9 som jeg ønsker å importere data fra. Jeg har eksportert SQL-filen fra den gamle databasen og den filen er på 143MB. Jeg skjønner ikek helt hvordan jeg skal få importert det gamle innholdet. Noen tips?

Endret av ilpostino
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har prøvd å laste opp databasedumpen inn i den nye databasen, men begrensningen er på 100MB så jeg får feilmelding og det stopper opp.

barfoo skrev (2 minutter siden):

Det er mulig du må starte med drupal 9, og oppgradere databasescheme til 9, også installere 10.

Det kan hende. Må åpenbart teste. Dette er kanskje straffen for å sitte på gjerde og vente på ny hovedversjon.

Lenke til kommentar
barfoo skrev (24 minutter siden):

Det er mulig du må starte med drupal 9, og oppgradere databasescheme til 9, også installere 10.

Skal jeg tolke denne siden virker det som jeg bør oppgradere til versjon 9.5 før jeg installerer versjon 10.0.1. Har lastet opp filene toø versjon 10 til et eget filområde adskilt fra filområdet til versjon 8.9.

Lenke til kommentar
19 hours ago, ilpostino said:

Jeg har prøvd å laste opp databasedumpen inn i den nye databasen, men begrensningen er på 100MB så jeg får feilmelding og det stopper opp.

Hva slags miljø er dette? Hvordan forsøker du å laste inn? Er det mysql? Har du shelltilgang eller remotetilgang til database? I såfall kan du jo bruke de fremfor webui for å importere.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det er Drupal 10.0.1 som er installer hos Domeneshop og jeg prøver å laste opp fra en backup av databasen ved å bruke MyPHP. Databasen er fra Drupal versjon 8.9. Det finnes en migrerings-løsning i Drupal 10 men den støtter kun importering fra Drupal 6 og 7. 

Sist jeg holdt på med dette prøvde jeg å peke rett på den gamle databasen under oppsettet av Drupal men fikk feilmelding.

edit: Jeg fikk egentlig svaret jeg ikke ville ha, men som var svart tidligere i danne tråden da jeg fikk sett mer på dette: Updating to Drupal 10 is only supported from Drupal version 9.4.0 or higher. If you are trying to update from an older version, first update to the latest version of Drupal 9.

Litt snodig at det er en eksperimentell funksjon i versjon 10 som lar deg oppgradere fra versjon 6 og 7, men ikke fra versjon 8 men jeg får vel bite i puten og la det stå til. 

Endret av ilpostino
Lenke til kommentar

Jeg lastet opp både versjon 9 og 8 i går og prøvde å koble til databasen for å få ting opp igjen, men fikk bare feilmeldinger om at plugins og themes som jeg hadde på den opprinnelige installasjonen funket. Jeg gadd ikke dille met med det og fant frem til databasetabellen som hadde innholdet til alle artiklene og kopierte det ut. Jeg synes er litt snodig plugins og sånn er sånt som forholdsvis enkelt kunne installeres i ettertid så synes det var litt snodig at det stoppet helt opp på grunn av det. 

HTML-koden og teksten til alle ~37 tar det litt tid å kopiere ut men det blir verdt det. 

Lenke til kommentar
  • ilpostino endret tittelen til [løst] Installere Drupal 10 og importere database fra tidligere versjon

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...