Gå til innhold

ChatBot-helvete


Inspector

Anbefalte innlegg

Aldri opplevd en chatbot hos en norsk tjenesteleverandør som gjør noe annet enn å gi meg informasjon som ellers er tilgjengelig på nettsiden jeg besøker. Altså ingen hjelp overhodet, med mindre man ikke selv er istand til å bla i det som allerede er tilgjengelig. For meg er det fullstendig verdiløst. Spiller ingen rolle hvordan man spør. Kunnskapsbasen den henter svar fra er nettstedet man besøker.

Endret av bo1e
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet er vel helst at vi som bruker denne tråden ikke er i målgrupper for de som chatbotter er designet for. Tror dette er folk som forventer at andre skal mate dem med teskje uten at de har gjort noe som helst innsats, og da har det sikkert litt mer hensikt. Alle som henger her prøver nok å løfte et par fingre i forkant for å finne ut av ting uten at det hjelper.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1Dr.E skrev (På 4.1.2023 den 10.10):

Er det tibber sin feil at kundene deres ikke forstår forskjell på kW og kWh?

Ser noen opplyser at de har brukt 1500 kw/h i desember, og da blir det vanskelig å ta deres tekniske kritikk seriøst. 

Hva mener du de burde skrevet, for at du skulle ta deres tekniske kritikk seriøst?

At de har brukt 1500 kW i desember?

Lenke til kommentar

ChatGPT mot Stockfish (verdens beste sjakkcomputer) er spesielle saker:

 

Her definerer chatGPT reglene "as we go", med en interessant twist på slutten:

"Rules for thee, but not for me" from another dimension..

Magnus Carlsen har vært borti lignende før, men da med litt mer glimt i øyet:

 

Endret av Fustasjeopphengsforkobling
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opplever at Chat Roboter knapt klarer å svare på det som allerede er opplyst om i nettsidens FAQ. Så dermed blir bare en Chat Robot en omveg via FAQ'en for å etter hvert omsider/kanskje komme i kontakt med en person for å få svar på ting. Men på toppen av at Chat Roboter knapt kan svare på noe, så kan de som regel knapt oppfatte hva man spør om heller (med unntak av slik andre har påpekt her: Veldig enkle spørsmål som åpningstider/nærmeste filial o.l.).

Endret av Gjest MKII
Lenke til kommentar

Reserverte for en tid tilbake hotellrom via nettside som sammenlignet hotellpriser.

Fikk ingen bekreftelse med reservasjonsnummer hverken på epost eller sms og ringte derfor firmaet dagen etter.
ChatBot-helveten krevde at jeg oppga reservasjonsnummeret eller mitt telefonnr. FØR de kunne sette meg over til kundebehandler !!!
Hvordan kunne jeg oppgi et nummer som jeg ikke hadde mottatt og som jeg etterlyste ???
Da jeg oppga telefonnummeret kom jeg bare tilbake til start.

Dette ble siste gang jeg benyttet dette firmaet for reservasjon av reise.
Maken til elendig kundevennlighet skal man lete lenge etter :-((

Kontaktet deretter selve hotellet og der var reservasjonen heldigvis registrert

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Min største kritikk med chatbot er at ein får alt for høge forventningar når ein framstiller det som ein chat med ein kundebehandlar. Chatbotten er vanlegvis berre eit søkefelt der du får best treffprosent på svaret om du klarer å komprimere spørsmålet ned til eit eller maks to ord. Jo lengre og meir utfyllande du skriv jo vanskelegare har chatboten med å forstå kva du meiner.

Eg trur nok at kundeopplevinga hadde vært svært mykje betre om chatboten hadde blitt kalla "smart søk" eller liknande og vært eit alternativt til det vanlege søkefeltet.

Når ein får inntrykket av å spørre nokon om hjelp så får ein også forventning om at ein kan få hjelp, og det kan du i veldig liten grad forvente av dagens chatbottar. Chatbotten kan svare på veldig enkle spørsmål, men det er nesten alltid betre å skrive spørsmålet inn i Google for å få eit raskt svar på enkle ting.

Lenke til kommentar
On 1/3/2023 at 10:38 PM, 1Dr.E said:

Jeg er DnB-kunde. I nettbanken min står mobilnummeret til en kontaktperson som jobber i filialen i min hjemby, og jeg har ringt henne og fått utmerket hjelp ved flere anledninger. Sist i sommer fikk jeg i orden finansieringsbevis på 90 minutter en mandags morgen. Hun ringer av og til for å høre om det er noe vi trenger eller lurer på.

Det er flott du er fornøyd.
 

Hilsen alle oss andre bankkunder som betaler gebyrer i hopetall for at enkelt kunder skal ha en "brevvenn" i banken.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 4 måneder senere...

Vil tekste istedenfor å prate: – Vi trenger mer snakketrening

Sitat

Jenny kvier seg for å snakke i telefonen og vil heller prate med folk via tekstmelding. Professor mener vi må øve mer på å kommunisere direkte med hverandre.

Sitat

 

Han mener også myndighetene må ta sin del av skylda her.

Veldig mange offentlige tjenester er blitt digitalisert. Det gjør også at vi blir vant til å skrive og forholde oss til dataskjermer hver gang vi er i kontakt med det offentlige, sier han.

Professoren mener det offentlige burde legge opp til mer personlig kontakt.

Kan skape misforståelser

– Hvis man trenger å kommunisere med banken, forsikringsselskap eller håndtering av inkassovarsel, er det mer effektivt å ringe og prøve å finne en løsning. Når man unngår å ta telefonen, blir det faktisk mer krevende å løse slike ting, sier professor i sosiologi Aksel Tjora.

Han mener også at en diskusjon eller samtale kan bli ødelagt hvis man diskuterer et tema gjennom å tekste.

– Kvasse påstander kan oppstå, noe som ikke ville skjedd hvis man snakket på telefon eller ansikt til ansikt, avslutter han.

 

 

Lenke til kommentar

Interessant tema det. Jeg har ingen problemer med å ringe og prate med folk, men jeg har forståelse for å ta ting skriftlig når man kan.

Når man tar ting skriftlig med bedrifter så har man historikk og ting er tydelig skrevet ned. Skulle det være en tvist er ting lett å bevise. Samme med finn.no.

Og så er vi i en alder der man er tilgjengelig 24/7, og det kan være slitsomt. Hvis man får en sms først så kan man velge når man vil ta tak i det, med telefon så blir man tvunget til å ta ting med en gang. Å ringe med en gang burde være hvis det er tidskritisk. Hvis ikke så kan man avtale en telefon skriftlig først.

Litt som når et møte kunne vært en epost. Ofte at en telefon kunne vært en melding.

Men når telefon først er det beste valget så burde man absolutt være komfortabel mrd å prate i telefonen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er mer skriftlig av meg enn muntlig, så jeg føler at artikkelen treffer.

Når folk skriver mail/tekster istedenfor å snakke sammen, blir det mer kortfattet og ofte direkte i formen. Enkelte ganger har jeg misforstått, og tenkt at personen må være lettere irritert på meg. Noe som har vist seg i ettertid å ikke stemme ansikt til ansikt. Effektiv, skriftlig kommunikasjon har ofte svar som: "Så fint. Ha en god dag" og leder igjen til nye meldinger fordi viktige detaljer ble utelatt. Når det tikker inn 100 mail om dagen, kan det bli for mye.

Det tar kortere tid å prate igjennom noe på telefon og er mer kontaktskapende. Men mange har sluttet å ta telefonen.

Det fine med å sende mail istedenfor å ringe, er at man ikke avbryter noen i et viktig møte.

Skriftlig med en chatterobot kan oppleves som "bordet fanger" eller " ordene kan bli brukt mot meg". Den samme opplevelsen hvis samtalen blir tatt opp med samtykke. En kombinasjon av overvåking og mangel på ytringskomfort.

Når chatteroboter brukes i økende grad i det offentlige, diskrimineres eldre og andre som ikke behersker digitale medier. Det har blitt lettere å gå på jobb i staten m.fl., fordi man kan bli kvitt vanskelige kunder raskt og smertefritt ved å logge dem av. Er man en mer krevende person enn gjennomsnittet, har det blitt vanskeligere å få svar på spørsmål enn før. Det betyr dårligere service.

Man får raskere svar av en chatterobot enn ved å ringe, og med det blir nok konklusjonen bedre service.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
del_diablo skrev (6 timer siden):

Misliker litt at å sende en epost ofte er bedre enn å ringe inn, så lenge den som sender eposten videre faktisk sender den videre til teknisk. 

Sender du E-Post skriftlig så har du i alle fall dokumenter du kan vise mot noen er vel sikkert derfor posten bare har Chatbot bestilte levering hjem og betalte 100,- kroner for det fikk beskjed  på sms at pakke var levert gikk ut og lette på hele eiendommen deretter sjekket jeg sporingsappen den var levert til hentested noe som allerede var inkludert i frakten  fra nettbutikken kunne jeg sendt E-post til posten ville jeg lagt ved kopi av hjembestilling bekreftelse og kvitterting på tjenesten  så de 200,- kronene kan jeg se langt etter for måtte gjøre prosessen 2 ganger da alt stoppet opp under betaling 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...