Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bruk av annen operatør på Telenor sin Huawei B818-260 ruter?


Anbefalte innlegg

Hei!

Prøver å hjelpe en søster som har fått ny leilighet og ønsker et enkelt nettverk som skal brukes til surfing og kanskje se noen filmer i ny og ne. Hun har et abonnoment fra ice med full data og tanken var å få installert en ruter og en Data-SIM fra samme abonnomentet som man kunne koble til ruteren. Ser at det selges drøssevis med Huaweis B818-260-rutere på Finn, som folk har fått fra telenor, men vil det være mulig å bruke disse på et annet abonnoment? Ser at det skal være mulig å bytte API manuelt, men kanskje Telenor har lagt noen begrensninger, hva vet jeg ..

Ellers er det jo et spørsmål om det holder seg til nettverket det er satt til. Jeg vet at Ice hopper endel mellom ice og telenor sitt nettverk, og ettersom det bare er ice sitt nett der man får fri data så må det kunne holde seg der. Er ekstra risikabelt å gå for en Telenor-ruter om det er på Ice-nettet jeg vil, men kanskje jeg likevel kan gå for denne løsningen. Må man ha en ruter med API-blokk og klarer denne å manuelt holde seg på Ice-nettet tro?

Vet det finnes 5g-rutere, men da skal man mye høyere opp i pris, og ettersom det bare er én person som bruker nettet, så trengs kanskje ikke det. 

Synes ruter er vanskelig, så håper på noen opplysende svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ICE hopper vel ikke mellom sitt eget og Telenor sitt nett. Vet ikke hvordan det er nå, men tidligere brukte de vel Telia sitt nett der de ikke hadde dekning selv.

Så vidt jeg har forstått kan man bruke B818 fra Telenor også med andre operatører.

Hva mener du med "full data"? Hvis dette er abo-et til ICE med "ubegrenset data", så er det vel slik at hastigheten settes ned til 3 Mbps etter 100GB. Til vanlig surfing tipper jeg det ikke er noe større problem, men kan redusert kvalitet, buffering etc. ved videostreaming på PC, smart-tv o.l. (på mobil er gjerne bitraten ved streaming såpass lav at det trolig ikke vil påvirke - på "stor skjerm" vil man i utgangspunktet gjerne ha videre med høyere kvalitet og mindre fokus på å spare data).

 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 år senere...
diskusj skrev (På 5.1.2023 den 1:20 AM):

Huawei B818 (Telenor) fungerer utmerket med andre operatører, også i utlandet.
Reset, sett i SIM-kort og følg oppstartsmenyene 

Da kommer du vel inn i Telenor sitt eget menysystem igjen. Hvordan unngå det? Jeg fikk ikke dette til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...