Gå til innhold

Banker med rente over 1% på innskudd


Datata

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tenker du fastrenteinnskudd eller vanlig rente på "brukskonto". Litt usikker, men vet at Sparebank1 gir f.eks innskudd hver måned basert på renten, andre må du vente til årets slutt før du får renteinnskuddet. Tenkte å sjekke litt nøyere nå som renta snart når maksnviå, om 2-4 måneder.

Lenke til kommentar

Ja, DnB har 2,5%

https://www.dnb.no/sparing/sparing-pa-konto/sparekonto-pluss

Men du taper uansett å ha penger stående på en konto så lenge inflasjonen er høyere enn innskuddsrenten. Fond (lavrisikofond) er vel fortsatt den mest populære og anbefalte måten å "spare" (egentlig er det en investering) over tid. Men det er også noe usikkerhet i aksjemarkedet i dag og du er ikke garantert god avkastning.

Lenke til kommentar
Gjest 5512c...e9a

Lunar har 3 % på brukskonto hvor en får et kort tilknyttet samt månedlig kapitalisering. App-basert. Og lar en legge til andre banker via. Openbanking hvor en sikkert kan hente penger fra/ betale fra via. Lunar. Har ikke testet dette.

3 prosent tilsvarer en lav BSU rente. Samme som nybyggebanken tilbyr. De har lav rente på bsu da de pleier å ligge i topp blant lavest lånerente. Men praktisk at det er kort tilknyttet. Og en kan legge inn penger fra kort, Vipps (ihvertfall fra kort lagt til Vipps) og vil da få beregnet rente fra samme dag uansett når på døgnet en topper opp fra kort. Eller om det er i helgen. De begynte endelig å tilby norske IBAN fremfor dansk. Så overføringer ut skjer puljevis iløpet av dagen. Men bankoverføring til mer avhenging av avsender banks frister og NICS sine kjøringer på bankdager.

Prøvde å legge nye norske lunarkontonumner til Vipps som mottakerkonto i vipps og straksoverføre til Lunar. Men tror ikke det fungerte da jeg testet da jeg nylig hadde fått erstattet danske IBAN kontonummeret med et norskt i slutten av oktober.

Så nå om dagen brukes Lunar til bruks/spare/bufferkonto men jeg overfører beløp til dekning av regninger til min foretrukne dagligbank som støtter efaktura og AvtaleGiro blant annet for jeg ønsker å få kontoutskrift og pdf for utbetalinger og innbetalinger i dagligbanken jeg har brukte primært siste årene og ønsker å bruke som primærbank. Dessverre har den ikke lagt opp til mulighet for å legge til andre banker gjennom openbanking. 

Forbrukslånsbanker tilbyr generelt høyest rente og pleier å gi annonserte renteøkninger fra og med dato det blir annonsert for eksisterende kunder og nye kunder.

Ofte har slike kontoer felles kontonummer men eget KID. Noen lar en betale regninger fra slik konto slik. Men hos noen så er det kun mulig å overføre direkte til andre med melding og ikke KID. F.eks. komplettbank som har 2,75% og månedlig kapitalisering.

Eika sparesmart er uten begrensninger og gir 2,5% med årlig kapitalisering. Kan straksoverføres til. Muligens vippses til. Og har 4 frister og godskrivingtidspunkt daglig. Nettbanken har samme underliggende nettbank løsning som Obosbanken, KLP-banken og sikkert flere av Eika-bankene. Men de har disabled funksjonalitet for å få opp efakturaer. Så kan nesten brukes som en brukskonto uten kort og eFaktura-oversikt.

Obosbanken har 1,5% rente på brukskontoer for medlemmer og 2,45% rente på sparekonto for ihvertfall medlemer med 24 gebyrfrie uttak i året.

KLP har 1,75% rente på sparekonto og 2% for medlemmer. Fungerer i praksis som en brukskonto uten kort.

På faktisk brukskonto er det:

Medlem
0,30%*
Øvrige kunder
0,20%

og gratis årsavgift på kort første året. De har støtte for mange banker med Openbanking. Kan legge til sparekonto hos sparesmart f.eks. og betale fra regninger fra konto via. nettbanken i KLP f.eks.

Mange tradisjonelle banker gjør annonsert renteøkning effektiv for eksisterende kunder 6 uker eller to måneder etter det er annonsert. Så om en oppretter ny konto får en den annonserte renteøkningen med en gang da en betraktes som ny kunde for den nyopprettet kunden. Har med at renteendringer til kundens ugunst må varsles 6 uker eller to måneder før endringen trer i kraft på lån og innskudd. De kan velge at eksisterende kunder får renteøkningen med en gang. Men de gidder ikke fordi de ser seg ikke tjent med det. dagligbankene pleier ikke å prioritere eksisterende kunder på innskudd, og om en truer å flytte lån om en ikke får bedre betingelser på lån kan det virke som at de først kontakter kunden om å få dem tilbake i etterkant. Da de teller som nye kunder. Men på lån pleier vel annonserte renteøkning gjelde med en gang for nye kunder. 

Nå har det vært flere økninger av styringsrenten. Men er flere som ikke har gjort noe med renten på brukskonto. Brukskonto hos DNB, Nordea sikkert, og Sparebank1 banker har fortsatt 0% rente på brukskonto.

 

 

Anonymous poster hash: 5512c...e9a

Lenke til kommentar

Jeg har spare/bufferkonto i Næringsbanken, får 3.10% rente på  innskudd fra 100 000 kr. Ingen bindingstid, ingen gebyrer og ingen uttaksbegrensninger, og jeg overfører penger mellom denne kontoen og brukskontoen med jevne mellomrom. Har ikke mer på brukskontoen enn jeg bruker til mat og forbruk når regningene er trekt. Overfører alt av overskudd pr.mnd. til spare/bufferkontoen. Kjekt å ha hvis det plutselig dukker opp noe uforutsett på noen tusenlapper, trenger penger til ferie, osv. 

Er det snakk om under 100 000 kr., så er renta på lusne 0.3%

https://www.naeringsbanken.no/privat-innskudd/innskudd

Endret av Gufi
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...