Gå til innhold

Private studielån?


crebcycle

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg er så heldig å ha kommet i den situasjon at jeg har fått opptak til drømmestudiet mitt. Det er I USA, og koster ca 80 000 USD per år med alle levekostander og skolepenger inkludert. Har fått stipend 40 000 USD fra universitetet basert på akademisk «merit». Dette fordelt over alle 4 årene studiet varer.

Problemet er at jeg har brukt opp 5 av de åtte årene jeg har hos lånekassen og må derfor ha en måte å finansiere 30 000 USD de tre første årene. Siste året har jeg mulighet til å få et lån i USA uten en såkalt CO SIGNER, som dekker hele siste året.

Lånekassen har maksgrense på ca 40 000 USD per år for studier i USA. 

Er det noen som vet om noen gode private studielån i Norge? Har sett litt rundt på nettet, men virker som ingen er veldig rimelige. I USA må du ha en amerikansk co signer i de aller fleste tilfeller, med en god inntekt og god credit score. Da jeg bare kjenner studenter på 21-22 år, er det dessverre ingen jeg kan bruke som co signer. 
 

Noen som vet?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Salvesen. skrev (19 timer siden):

80k USD per år??? Husk at du skal betale dette også... om ikke utdanningen gir en enorm fastlønn fra dag 1 hadde jeg holdt meg langt unna. 

Ja er svindyrt, gir ikke så god avkastning før etter 3-7 år etter endt studie, men er veldig godt betalt så fremst jeg blir i Amerika. 

Lenke til kommentar
Musefella skrev (19 timer siden):

Tror det enkleste er om du får et privat lån, f.eks at dine foresatte tar opp et ekstra lån på boligen.

Dette er nok det enkleste, men dette er vel noe som som må tilbakebetales lenge før jeg er ferdig med studiet og får jobb. Ønsker ikke utsette mine foreldre for dette da jeg ikke har mulighet til å betale noe mens jeg studerer. 
 

Men takk for innspill, skal sjekke ut litt nærmere.

Lenke til kommentar

Det du etterspør er eigentleg eit billeg lån på ca 300 000 kr utan sikkerheit og som du ikkje kan starte å betale på før det har gått minst 4 år, og med atterhald om at alt går etter planen med både studiar og jobb. Og dette må du gjenta fire gongar til slik at du til saman må låne ca 1,2 mill på slike vilkår?

Her er det ein betydeleg risiko for utlåner som ein må kompensere for i form av høge renter om ein skal tene pengar på lånet.

Det einaste realistiske er nok at du må finne privatpersonar som er villige til å ta ein sjanse på akkurat deg.  Dette vil typisk være slekt og vennar som kan være villige til å strekke seg langt for å hjelpe deg, eller så må du sjå om du kan finne andre interessentar.
Kan det være eit alternativ å leite etter ein arbeidsgjevar som er villig til å finansiere deg i bytte mot bindingstid i jobben? 

 

Er forøvrig einig i at det å starte yrkeskarrieren med eit studielån på 3,2 mill norske kroner ikkje er ein god situasjon å være i. Studerer du i Norge vil du typisk ha berre 1/10 del av dette som studielån etter 5 år når delar av lånet er gjort om til stipend.
Legar tener godt i USA, men dei tener ikkje så godt, og særleg ikkje rett ut frå skulebenken.

Enkel tommelfingerregel er at i USA så er lønningane omtrent dobbelt så høge for typiske profesjonsjobbar medan leveksotnadane er omtrent halvparten. Så grovt sett så vil det å jobbe og bu i USA med høgare utdanning tilsvare å bu og jobbe i Norge med 4x lønn.
Det er ingen dårleg økonomisk situasjon å være i, men så vil du ha eit studielån som er langt meir enn fire gongar så høgt som det som er vanleg i Norge.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Medisin i USA er noe av det dummeste man begir seg utpå om man vil jobbe som lege i Norge (med mindre det ikke er utveksling feks) Faktisk. Det gir IKKE automatisk autorisasjon i Norge, faktisk langt derifra og prosessen med å få det er høvelig langdryg.Vil råde deg til å droppe hele greia og ta det i EU/EØS (som også innebærer medisin i Norge) om det er Norge du vil jobbe i etter endte studier.

Endret av William_S
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...