Gå til innhold

Riktig HDMI-kabel?


Anbefalte innlegg

Hei,

Har en Samsung Q95T 65" (4k HD) som jeg kjøpte for 1-2 år siden. Jeg er litt usikker om jeg har rett HDMI-kabler slik at jeg får mest mulig ut av TV og lydplanke (Samsung HW-Q86R/XE). Er det noen forskjell på HDMI-kabler, slik at jeg risikerer å bruke noen som er for gamle? Hvordan ser jeg evt. om jeg har rette kabler?

All tilbakemelding mottas med takk! :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp, det er forskjell på HDMI-kabler. Til en vanlig 4K TV trenger du en kabel med minst versjon HDMI 2.0.

paugge-ultra-sertifikali-8k60hz-4k120hz-

Selv sverger jeg til denne kabelen for å være sikker på at alt virker - Startech HDMI 2.1, 48 Gbps:
https://www.multicom.no/startech-10ft-3m-hdmi-21/cat-p/c/p1002286291

Men hvordan identifisere / teste en kabel man har liggende kan være vanskelig hvis det ikke står stemplet langs ledningen. Et Gbps tall fungerer også. En HDMI 2.0 kabel skal klare minst 18 Gbps.

En kabeltester hadde vært det beste (vet ikke hva slike koster), men å sjekke spesifikasjoner hos forhandler er det enkleste hvis man husker hvor man kjøpte en kabel. Men det er ikke alltid forhandler oppgir riktig informasjon eller noe teknisk informasjon i det hele tatt.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det koster penger for produsenter av HDMI-kabler til å bruke visse betegnelser på kablene. F.eks. hvis kabelen skal markedsføres som Ultra High Speed og Premium High Speed.

Pga. dette vil man også kunne finne kabler som "bare" er High Speed HDMI, som også fungerer helt fint på 4K@60 i hvert fall, selv om denne spesifikasjonen egentlig ikke er "spesifisert" for mer enn 1080P.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Selve TV-en er koblet til en Samsung One Connect-boks med en slik kabel: https://www.komplett.no/product/1186902/tv-lyd-bilde/tv-tilbehoer-spillere/tv-ramme-tilbehoer/samsung-one-invisible-connection-5-meter-kabel?channable=0080816964003131383639303242&gclid=EAIaIQobChMIqIPdmJjy-wIVGNGyCh3e-g0nEAQYAiABEgKwwfD_BwE&gclsrc=aw.ds#

 

Så jeg antar at når jeg skal streame noe via app på TV-en så får jeg beste mulige kvalitet om jeg streamer i 4k (forutsatt at netthastigheten er bra nok).

Inn i One Connect-en har jeg to HDMI-kabler: en er knyttet til en dekoder (Telenor T-We Boks, ikke 2-eren. så denne gir kun vanlig full-HD) og en annen til en lydplanke (Samsung HW-Q86R/XE).

T-We-boksen gir ikke mulighet for UHD uansett, så her er jeg ikke bekymret for bildekvaliteten, men hvordan vet jeg om HDMI-kabelen som brukes til lydplanken er god nok? Kan nevnes at på One Connect-boksen har jeg 4x HDMI-innganger. Dekoderen er satt på nr. 1, mens plass 3 står det markert eArc på, så her er HDMI-en til lydplanken satt inn. Når jeg skrur på TV og lydplanke endrer jeg inngang til eArc, men jeg er usikker på om dette betyr at det faktisk er eArc som benyttes? Om det hadde vært en dårligere HDMI-kabel, ville det stått HDMI 3 istedenfor når jeg velger inngang?

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...