Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

dårlig hastighet-gammelt nettverkskort


Anbefalte innlegg

Har en 12 år gammel stasjonær pc med dette nettverkskortet. Cnet CWP- 854 Wireless-G PCI Adapter. På speks så står det at det støtter opp til 54 mbs, men jeg får bare 16-18 mbs. Har også en bærbar asus pc som er 10 år gammel men der får jeg 150mbs.På telefon som er et år gammel får jeg full hastighet.

Har nylig fått fiber (500mb-500mb).

Jeg regner med at at det er kortet som bremser men hadde vært greit å få litt info fra de som har mere peiling enn meg. Eventuelt gi meg noe tips om hva jeg bør kjøpe til overkommelig pris

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vanlig at man i praksis får betydelig lavere hastighet enn teoretisk maksimum for protokollen. Hvis man er langt unna ruteren, det er mange hindringer i veien eller interferens fra andre brukere kan det bli verre.

Hvilken trådløs ruter/aksesspunkt har du? Med så gammelt nettverkskort så kan du muligens kjøpe en enkel USB dongle med 802 AC eller hva enn årets standard heter og få bedre ytelse. Hvis ruteren din støtter det og radioforholdene er god nok.

-k

Lenke til kommentar

Du har i praksis et par opsjoner: Ekstern USB-dongle eller et nytt internt WiFi-kort. Sistnevnte er gjerne det som gir den beste ytelsen. Usb-dongler er imidlertid enklere å installere og gjerne rimeligere. 

Jeg ville ikke anbefalt å sette en USB-dongle direkte i på baksiden av PC-en. Velg en dongle som leveres med en kabel som gjør at man får satt dongle på topp av pc-en eller opp på skrivebordet. Unngå også å velge en "mikro-dongle" - dvs. disse veldig små USB-donglene. Påse at den du velger støtter minst WiFi 5. Skal man ha WiFi 6-støtte, blir det vel fort 800 kroner for dongle.

Også hvis du velger et internt kort, så påse at kortet har antenner som ikke står direkte på kortet, men i stedet har antenne koblet til med kabler slik at du har mer fleksibilitet for plassingen av antennen(e). De interne kortene som er tilgjengelig i dag er PCIe. Eksisterende kort ser ut til å være PCI, men selv om PC-en er 12 år antar jeg det er PCIe-kortplass i den. Spørsmål kan jo dog være om det er "god verdi" i å investere spesielt mye i en såpass gammel PC?

Lenke til kommentar
17 hours ago, billywillie said:

Takk for tips. Jeg tenker teoretisk siden jeg får full hastighet på tlf så bør jeg vel også få det på ei sånn rimelig usb dongle.

Men de har jo returett på elkjøp og power så jeg prøver det i morgen og sjekker.

Ser ellers f.eks. Elkjøp fortsatt selger 802.11n (WiFi 4) dongle som kun fungerer på 2,4GHz. Kjøper du en slik, er det ikke sikkert du får noe bedre ytelse enn det du har i dag selv om en litt nyere wifi-standard er støttet.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
billywillie skrev (25 minutter siden):

Prøvde denne, D-Link DWA131 WiFi USB-adapter. Men det fungerte dårlig. Fikk nedlasting på ca 4 mb og opp på 0,2.

 

Spesifikasjoner

  • Trådløs 802.11n adapter
  • Opptil 300 Mbps hastighet
  • USB 2.0

Prøv og få tak i ett usb nettverkskort med antenner på, bruker ikke å være noe veldig stor suksess med sånne små dongler, som man forøvrig ikke kan sammenligne med en mobil tlf.

 

Også prøv å få tak i minst 802.11ac (Wifi5) den du har kjøpt støtter maks Wifi 4.

 

Ser forøvrig at dongelen du har kjøpt har fått dprlige reviews hos Elkjøp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
28 minutes ago, billywillie said:

Prøvde denne, D-Link DWA131 WiFi USB-adapter. Men det fungerte dårlig. Fikk nedlasting på ca 4 mb og opp på 0,2.

 

Spesifikasjoner

  • Trådløs 802.11n adapter
  • Opptil 300 Mbps hastighet
  • USB 2.0

Dette er jo da en WiFi 4 mikro-dongle - som sagt noe som gjerne ikke vil gi noe bedre ytelse enn det du har. Kjøp noe som er WiFi 5 eller bedre (aka 802.11ac eller 802.11ax) i et litt større format, slik at det i praksis er plass til bedre antenner og en ok wifi-brikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...