Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

hvis bedrift driver med skattesvindel eller noe, og blir overtatt av andre. Hvem får ansvaret?


Gjest fdfa0...034

Anbefalte innlegg

Gjest fdfa0...034

hvis noen som eier en eller annen bedrift, og de holder på med skattesvindel (for eksempel gjemmer penger i skatteparadis eller noe, i stedet for å betale skatt av pengene som kommer inn) men etter hvert ønsker eierne å selge hele bedriften til noen andre. 

men på ett eller annet tidspunkt etter overdragelsen oppdager myndighetene endelig at bedriften hadde drevet med skattesvindel tidligere. Hvem skal i så fall bli straffet for dette? Risikerer den nye eieren av bedriften å få noen konsekvenser, når det er denne personen som eier hele greia på tidspunktet for avsløringene om tidligere kriminell aktivitet? 

Anonymous poster hash: fdfa0...034

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Due diligence er et uttrykk som beskriver en gjennomgang av bøkene og regnskapene i bedriften som skal kjøpes. Man snakker typisk om både en økonomisk og en juridisk due diligence, der kjøperen selv kan danne seg et inntrykk av regnskapene og oppkjøpsobjektets juridiske forpliktelser.

Lenke til kommentar

Det er bedriften som er straffansvarlig (foretaksstraff), eventuelt også de fysiske personene som bidro til å gjennomføre skattesviket. Det å være eier er ikke nok til å bli straffansvarlig, straffansvar er bare aktuelt for bedriftens ledelse og de som utøver myndighetsrapporteringen eller tilrettelegger for den. 

Ny eier vil naturlig nok måtte ta en del av konsekvensene. Bedriften blir mindre verdt når det blir ileggelse av tilleggsskatt (straffeskatt). Men han kan bare holdes personlig strafferettslig ansvarlig for sine egne handlinger og unnlatelser. Han må eventuelt reklamere til de tidligere eierne hvis han mener at de har solgt ham et mangelfullt selskap. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...