Gå til innhold

Stor nedgang i jenter som spiller dataspill


Anbefalte innlegg

BadCat skrev (15 minutter siden):

Å spille er gøy. Å være blant menn som spiller er ikke fult så gøy

Joda. Det kan være hyggelig i de rette miljøene. Jeg vokste opp med en gjeng kjernekarer til kompiser, og vi har sammet kost oss med CS og BF. Var på LAN i ungdomstiden min og det var veldig kjekt. Foreldrene våre disket opp med middag og digg til oss, og vennegjengen hadde fin kvalitetstid sammen :D

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er populært blant jenter med LAN der jeg holder til, men så er det også veldig trygge rammer rundt arrangementet og de som arrangerer har lang erfaring med nettop det  Spill er større enn både film og musikk tilsammen. Jeg vet ikke om TV-serier er med i tallene. Det er synd hvis trakasering får jenter til å backe ut av spillmiljøet. Dessverre er jeg ikke overrasket og det er ikke et nytt fenomen heller.

I USA har det vært ca 60/40 forhold mellom menn og kvinner som er gamere siden midten av 2000-tallet. Det skal visst være en nedsving nå på noe over 5% i andel kvinner etter 2019.

Det er to ting jeg ser frem til i 2023 og det er at i januar kommer tall for kontantbruk og andel kvinnelige gamere i 2022. Det ser mørkere ut for kontanter enn at kvinner helt skal slutte med spill.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
19 minutes ago, Regenburg said:

LAN parties er vel fra den tiden at gaming var såpass nerdete at de jentene som søkte seg dit gjerne var av typen med litt outrert seksualitet eller overdreven sexagering.

Er vel forsvidt sikkert en type som er overrepresentert den dag i dag i animefans, tv spill jenter, MtG spillere, rollespill, om min erfaring er verdt noe. Selv om de jentene som er asexuelle sikkert også er hyppigere i sære hobbyer.

Hvorfor må kvinners seksualitet plutselig være så relevant med en gang de interesserer seg for gaming?
(Eller i alle settinger forsåvidt.)
Du vet at kvinner kan ha interesser uten at det er informert av deres seksualitet, eller mangel på seksualitet, akkurat som alle andre mennesker?
Det er også fult mulig for menn å oppleve kvinner som fullverdige mennesker uten å lese deres intensjoner utifra en idé om deres seksuelle preferanser.

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QB4VTZbn
Arodem skrev (5 timer siden):

Det er du som bruker en stor del av innleggene dine her på Diskusjon til å være bekymret over at alt blir "woke" fremover, ikke sant? Ganske fiffig å dra i-landsproblem-kortet med det i tankene.

Slik som du sier det her, så høres det jo rimelig ut - vi skal jo være greie med hverandre, og det er selvsagt sant.

Det er imidlertid et stort MEN her, og det er at dataspill - især krigsspill, action, shooters, etc. er som skapt for gutter med testosteron, og halve "moroa" er litt krangling og diskusjon, og ha en litt røff tone. Er møkkalei at alt som er tradisjonelle gutteaktiviteter skal feminiseres og gjøres politisk korrekt. La gutter være gutter, og absolutt alt må ikke legges til rette for jenter. Jeg er dritt lei "inclusion", "diversity" og alle disse andre ESG-ordene som skal inn i alt av populærkultur de siste 6-7 årene. Legg også merke til hvordan kvaliteten på filmer, TV-serier og dataspill har blitt mye dårligere i samme periode.

Endret av Slettet-QB4VTZbn
Lenke til kommentar

Som i samfunnet ellers blir kvinner langt mer trakassert av menn, enn menn blir trakassert av kvinner. Og da spesielt seksuell trakassering.

Det er forsket på dette når det kommer til spill:

https://forskning.no/kjonn-og-samfunn-internett-spill/kvinnelige-nettspillere-later-som-de-er-menn/538545

Konklusjonen er som alltid - menn/gutter er i større grad rasshøl enn kvinner/jenter er, spesielt svette og usikre gamere hvor kvinner i mannsdominert miljø er unntaket. Forhåpentligvis vil dette bedre seg med årene.

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Geir T skrev (2 minutter siden):

Det er imidlertid et stort MEN her, og det er at dataspill - især krigsspill, action, shooters, etc. er som skapt for gutter med testosteron, og halve "moroa" er litt krangling og diskusjon, og ha en litt røff tone.

Er en rimelig gigantisk forskjell på en røff tone og seksuell trakassering! Jeg er sikker på at de aller fleste uavhengig av kjønn tåler en røff tone, men ingen skal måtte finne seg i å bli trakassert for sitt kjønn.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QB4VTZbn
Snikpellik skrev (3 timer siden):

Er en rimelig gigantisk forskjell på en røff tone og seksuell trakassering! Jeg er sikker på at de aller fleste uavhengig av kjønn tåler en røff tone, men ingen skal måtte finne seg i å bli trakassert for sitt kjønn.

Tja, er ikke så sikker på det i dagens samfunnsklima, hvor alle skal være "krenket" over den minste lille ting. Men her kommer også barneoppdragelsen inn, at foreldre lærer sine barn hva som er akseptabel adferd, både på nettet og ellers. 

Uansett, alle må kunne tåle noen frekke kommentarer nå og da, det er en del av å vokse opp og få tykkere hud - slik er virkeligheten. Dette betyr ikke at folk skal få lov til å oppføre seg som drittsekker og mobbere uten konsekvenser. Men folk i dag blir lært opp til å sutre og klage over alt mellom himmel og jord fra NRK.no og annen tabloid møkkajournalistikk. Verden er full av drittsekker dessverre, på lekeplassen på ungdomsskolen, på universitetet, på arbeidsplassen osv.

Hvis man får noe drittslenging i et online-spill, kom heller opp med noen gode og humoristiske tilsvar som setter gutta på plass, i stedet for å være et ubehjelpelig offer. Det er noe som faktisk funker. Det er også slik gutter er, man fleiper med hverandre og sier frekke ting med et glimt i øye noen ganger, og deretter gir et godt tilsvar. Ja, dette er satt litt på spissen, men vi må slutte med dette krenkelseshysteriet.

Bare en liten apropos: Har du hørt hvordan arabiske guttegjenger står og prater om jenter, når man venter på en holdeplass osv.? Det er med stor margin det verste jeg noensinne hører, og er nærmest helt grenseløst. Hvor mye av den virkelige fæle trakasseringen (vs. hva jeg snakker om overfor) er fra folk med bakgrunn fra langt mer kvinnefiendtlige kulturer enn vår egen? Men slikt står det nok ingenting om i denne såkalte "forskningsrapporten" du refererer til.

Endret av Slettet-QB4VTZbn
Lenke til kommentar

Finner dette med trakassering i spill litt merkelig. Jeg er som regel aktiv med voice og chat når jeg spiller. Opplever aldri trakassering. Stort sett alltid positive interaksjoner med andre. Har ganske mange tusen timer i multiplayer, og har kun opplevd at kvinner får ufortjent tilsnakk ved to anledninger. Begge gangene ble de som trakasserte sablet ned med en gang. Om det var så vanlig som flere mener, burde ikke andre vært vitne til det ganske ofte?

  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Hva er generell toxic stemning i spill, og hva er spesifikt rettet mot jenter? Det er veldig lett og enkelt å utpeke seg selv som offer i en slik setting. De som føler seg truffet bitcher rundt overalt om det, helt unødvendig. De har selv oppsøkt denne arenaen, og for alt vi vet selv fremprovosert denne oppførselen. Som jente får man svært mye gratis i  mange sammenhenger. Men det er tydeligvis ikke nok.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (3 timer siden):

Hvorfor må kvinners seksualitet plutselig være så relevant med en gang de interesserer seg for gaming?
(Eller i alle settinger forsåvidt.)
Du vet at kvinner kan ha interesser uten at det er informert av deres seksualitet, eller mangel på seksualitet, akkurat som alle andre mennesker?
Det er også fult mulig for menn å oppleve kvinner som fullverdige mennesker uten å lese deres intensjoner utifra en idé om deres seksuelle preferanser.

Det er ikke så interessant for meg i alle fall. Men en poster delte en historie om ei jente som lå rundt på LAN party. Ikke helt uvanlig i den tiden man hadde disse, kvitterte jeg. Stereotypen om nerdegutten på spekteumet som er jomfru strekker seg ikke til de jentene som gikk inn i de samme miljøene, av en grunn.

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (3 timer siden):

 

Konklusjonen er som alltid - menn/gutter er i større grad rasshøl enn kvinner/jenter er, spesielt svette og usikre gamere hvor kvinner i mannsdominert miljø er unntaket.

Forskningsrapporter innen sosiologi finner gjerne det de har lyst å finne. F.eks. viser en forskningsrapport fra Norge at Romafolk som tigger -ikke- har bakmenn. Men når metoden er å kjøre rundt i Gant-skjorte og spørre folk på gatehjørnene om de er en del av et kriminelt nettverk får man så klart nei.

Har vokst opp med PC som et popkulturelt fenomen jeg har tatt del i, fra dens spede begynnelse i Norge. At de som driver med gaming i 2022 er 'svette' og 'usikre' gutter strever jeg med å både tro på og kjenne igjen.

Vi har en land hvor unggutta synger 'alle jenter er horer' på trikken på vei til utestedene på byen. I den grad det finnes slike holdninger hos gamere/nerder så er det trolig mer dempet enn ellers i samfunnet. 

For øvrig ser man jo at journalistene knapt forstår fenomenet selv og starter med årsaksforklaringen 'fordi hun er jente.. får Lise høre at'. Riktig startsted er jo at en del servere har institusjonalisert trashtalking. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

At vi må ha denne samtalen gang på gang er for meg en gåte. Enten er vi gutta så tjukke i huet at vi aldri lærer, eller så har oppdragelsen feila. Er vi, ja oss - gutta, ikke kommet lengre? Minner litt om Linux miljøet; Klage på at folk er idioter som ikke har sett lyset, men på samme tid oppfører seg elendig mot nye som forsøker å bli kjent med systemet. Og så lurer man på hvorfor miljøet har det stemplet det har (direkte paraleller til gamer miljøet her). 

Endret av The Very End
  • Liker 4
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Regenburg said:

Det er ikke så interessant for meg i alle fall. Men en poster delte en historie om ei jente som lå rundt på LAN party. Ikke helt uvanlig i den tiden man hadde disse, kvitterte jeg. Stereotypen om nerdegutten på spekteumet som er jomfru strekker seg ikke til de jentene som gikk inn i de samme miljøene, av en grunn.

Hvis disse kidsa har sex med hverandre er vel utfallet at ingen av dem er jomfru.
Det er påfallende at når kvinner fatter interesse for noe, så skal det forstås i forbindelse med deres seksualitet, at andre motiver som faktisk interesse er sekundært til deres seksualdrift.
Samtidig som jeg ikke prøver å hindre deg fra å dele opplevelser eller tanker, jeg ville bare peke på denne generelle tendensen.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (15 minutter siden):

Hvis disse kidsa har sex med hverandre er vel utfallet at ingen av dem er jomfru.

Tror ikke du er i nærheten av å forstå hva jeg snakket om. Beskriver et miljø som fantes på 90-tallet og litt utover. 

Norn av damene som dukket opp der var der ikke sekundert som seksuelle vesener. De var der nettopp fordi de som jenter fikk en status og en mengde oppmerksomhet de ikke fikk andre steder. Uten dette ville de ikke brydd seg med å entre eller oppholde   disse kulturene.

Vi snakker ikke akkurat om Frida med hjertet i hånden eller jentene i den kule jentegjengen i klassen for å si det mildt. 

Man ser noe av det samme fenomenet i dag. Bare at nå er det wet badedrakter på twitch og penger involvert. Samt at jentene er fysisk sett flottere.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, Regenburg said:

Tror ikke du er i nærheten av å forstå hva jeg snakket om. Beskriver et miljø som fantes på 90-tallet og litt utover.

Jeg synes ikke det er vanskelig å forstå hva du snakker om (med unntak av Frida med hjertet i hånden, wikipedia forteller meg at hun er en slags kjærlighetssmed?) jeg forsøker ikke å avkrefte eller bekrefte opplevelsen din. Jeg bare peker på en tendens.
Jeg benekter ikke at mange kvinner kan like seksuell oppmerksomhet, eller at det er hold i din anekdote, men noe av problemet som antydes her, kommer kanskje av at menn har lett for å ville forklare kvinner utifra deres seksualitet.
Det er ikke ment som noen motsetning til opplevelsen du deler, bare en apropós til trådens tema og hvor hurtig temaet ble sex.
 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...