Gå til innhold

Mellomvalgene i USA 2022


Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Anbefalte innlegg

shockorshot skrev (3 timer siden):

Problemet er bare det at det kan være vesentlige kostnader tilknyttet det å få seg ID i USA. Selve bestillingen av ID kan være gratis, men f.eks. alle papirene (som kopi av fødselsattest) man trenger for å få ID, koster ofte en del. For folk som er innenfor den økonomiske klassen 'working poor' som gjerne jobber mer enn en jobb for å gå i null, kan det å reise langt for å så bruke en hel arbeidsdag på DMV, rett og slett ikke være økonomisk mulig. Det er bare en mer subtil form for gerrymandering, hvor de øker kostnadene og gjør det vanskeligere å få tak i ID rundt spesifikke fattige områder som stemmer på motstanderen, mens de presser på ID voting.

Har bodd i amerika. Har aldri møtt noen som ikke har bildelegitimasjon. 

Det er gjort utallige youtubevideoer på dette også. De stopper (minoriteter) på gaten og spør/intervjuer om de eier legitimasjon og 99% svarer ja. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
WiiBoy skrev (3 timer siden):

Man kan ikke sammenligne Norge og USA på dette området. Andel personer i USA som ikke har gyldig ID er skyhøyt i forhold til i Norge.

Dersom man skulle innført tvang om ID, så ville det i praksis fratatt stemmeretten til mange millioner av velgere. Dersom dette skal innføres, så må det gå over laaaang, laaaang tid.

Dessuten så må man se på forholdstall når man ser på ting som brevstemmer. Det kan åpne for juks, men det vil gå begge veier og være i en særdeles liten grad i forhold til det totale antall stemmer. Det vil være en helt utrolig lite effektiv måte å jukse på. 
Det er heller ikke et demokratisk problem dersom et valg med millioner av stemmer hadde endt nøyaktig 50-50, og det er en falsk stemme som avgjør, selv om det er et moralsk problem. 

Har du en kilde på at mange amerikanere ikke kan skaffe seg bildelegitimasjon?

Opplever dette mest som en myte. Nesten alle har jo førerkort for det første. Og resten kan vel enkelt ordne seg ID, slik jeg forstår det.

 

 

Lenke til kommentar
2 hours ago, Red Frostraven said:

Nei.

Bare nei.
Det er utelukkende partiet som har en pågående informasjonskrig mot virkeligheten, vitenskap, journalisme, akademia, homofile, kvinner, ateister -- en gruppe som ofte blir glemt i disse debattene, sine politiske motstandere, sine kollegaer fra motsatt parti, minoriteter inkludert jøder, muslimer og folk som ikke er hvite nok i huden fordi så mange av dem fremdeles tror på raseteori...
...som må slutte.

Det går ikke an å møtes på midten når det ene partiet går ett steg til høyre og opp i autoritær retning for hvert steg du tar for å møte dem.
Det går ikke an å ta USA til fascisme for å leie dem hjem igjen hånd i hånd.


Politisk, så har bare en side endret seg i negativ retning:

2021-01-07.thumb.png.e4f2252b3f824cd939a61b1631231961.png

 

Og om man analyserer politikken de fører, så har de beveget seg i autoritær retning.

Sentrum må også skjerpe seg:
Sentrum i USA har demonstrert at de er nyttige idioter, med spesielt stort fokus på idioter: Det går ikke an å si at man synes at begge partiene har blitt ekstreme uten å se temmelig avkledd ut.

sketch-1648501057801.thumb.png.198ffb3d41e19687a34f121916b5b695.png

 

Det republikanske partiet er nå populistisk og høyreradikalt -- at Trump forsøkte å begå kupp og at han fikk støtte til dette var forutsett av dem som faktisk forstod seg på hva som foregikk, inkludert undertegnede.

image.thumb.png.b41323919bb53dcb508074df9dfbc72a.png

Og årsaken til radikaliseringen er kjent: Republikanere som gruppe tror ikke på seriøse medier -- de har bare tillitt til nyhetsformidlere som sprer politisk misinformasjon og sine egne autoriteter.

RDT_20220408_2106207459447707217642847.thumb.jpg.65e8d613774efe97be2b2bc4bece305f.jpg

...

Bare...

Nei.
Det er ikke begge sider som må skjerpe seg.

Det er den ene siden -- og ja, jeg er klar over all propagandaen som forsøker å fremstille små problemer som store, og forsøker å skremme folk til å stemme republikansk for rikets og den hvite rase sin sikkerhet.
Som misinformasjon om BLM. Affeminiserte menn. Deep State. Slapphet ovenfor kriminelle.

Men jeg er også klar over at USA sliter med systemisk rasisme, og at den blir ignorert på grunn av misinformasjon.
Jeg er klar over at denne rasismen koster samfunnet rundt ti ganger, årlig, hva BLM-opptøyene sine verste ødeleggelser kostet til sammen.
https://www.npr.org/sections/live-updates-protests-for-racial-justice/2020/09/23/916022472/cost-of-racism-u-s-economy-lost-16-trillion-because-of-discrimination-bank-says
Jeg er klar over at demokratene sin mest sosiale politikk sparer mer penger enn det går bort skattepenger til å finansiere den, og at republikanerene sin fortsatte motstand demonstrerer idiotien de står for: De ønsker å tape skattepenger for å 'eie' de liberale.
https://fortune.com/2016/06/21/us-health-care-costs/
det har blitt advart mot dagens republikanere i 50 år med god grunn:

https://www.politico.com/news/magazine/2022/09/21/most-republicans-support-declaring-the-united-states-a-christian-nation-00057736

Det finnes ikke gode argumenter for republikanerene sin nåværende politikk eller hva de ønsker å oppnå -- utenom misinformasjon.

Husk flere av disse diagrammene fra transtråden der vi hadde en livlig og morsom diskusjon. Hvis vi skal fortsette det fra før, kan jeg si at jeg ikke har ombestemt meg så mye. Tror fortsatt at både republikanere og liberale har mange idioter i sitt parti. Men idioter er fortsatt mennesker. Jeg følte at tonen din hørtes nesten dehumaniserende ut angående motstanderne dine, og det hørtes ganske alarmerende ut.

Men jeg er enig med deg i at skattelettelser for de rike er forkastelige. Republikanernes holdninger til velferd er det jeg har mest problemer med. Da jeg besøkte USA i 2016, kunne jeg ikke unngå å kjøpe en haug med Bernie Sanders merchandise. Feel the bern!

Endret av Bastu
Lenke til kommentar
25 minutes ago, Regenburg said:

Har bodd i amerika. Har aldri møtt noen som ikke har bildelegitimasjon. 

Det er gjort utallige youtubevideoer på dette også. De stopper (minoriteter) på gaten og spør/intervjuer om de eier legitimasjon og 99% svarer ja. 

Flott, det har jeg også i to forskjellige perioder. Likevel vil jeg anta at, til tross for at jeg reiste mye rundt og prata med nesten alle jeg kunne, at de jeg møtte var hovedsakelig de som hadde tid og råd til å møte meg. Mye lignende WEIRD problemet innenfor psykologi og økonomieksperimenter.

For øvrig så er det 11% av amerikanere (mer enn 21 millioner) som mangler ID i USA, ikke enn 1% slik som youtubeklippene du har sett, noe som tyder på at du kanskje ikke møtte et visst segment av amerikanere og de youtubeklippene klipper eller velger intervjuområde for å passe med en viss agenda.

Endret av shockorshot
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Snikpellik skrev (5 timer siden):

Overraskende svakt valg for republikanerne. Selv om Senatet skulle bikket rødt til slutt vil det være det. At de ikke vinner begge kamre klart i et år med sittende president fra opposisjonen og at folk er svært misfornøyde med økonomien er veldig uvanlig.

Kommer nok til å bli litt bråk de neste dagene. Trump har allerede spredt en del desinformasjon om påstått valgjuks i natt, og forsøker å oppildne supportere til å protestere på bakgrunn av noe greier han har funnet på.  

Tror det handler om abort og at folk kanskje er lei Trump sin bs? 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Regenburg skrev (59 minutter siden):

Har du en kilde på at mange amerikanere ikke kan skaffe seg bildelegitimasjon?

Opplever dette mest som en myte. Nesten alle har jo førerkort for det første. Og resten kan vel enkelt ordne seg ID, slik jeg forstår det.

At du opplever det som en myte kan vel handle om at du ikke har fått med deg det som nevnes over mitt innlegg her. For fattige er det ikke bare bare å skaffe seg et slik ID og det er derfor slike lover blir innført. Jo færre svarte amerikanere stemmer desto bedre for republikanerne. Det samme skjer med gerrymandering.

Lenke til kommentar
Omnia vincit amor skrev (1 minutt siden):

At du opplever det som en myte kan vel handle om at du ikke har fått med deg det som nevnes over mitt innlegg her. For fattige er det ikke bare bare å skaffe seg et slik ID og det er derfor slike lover blir innført. Jo færre svarte amerikanere stemmer desto bedre for republikanerne. Det samme skjer med gerrymandering.

Har du en kilde på at svarte amerikanere ikke kan skaffe seg ID?

Er genuint nysgjerrig. Du må jo ha dette fra et sted.

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (41 minutter siden):

Som nevnt over, rundt 11% av amerikanere har ikke Photo ID. Opp mot hele 25% av afro-amerikanske borgere, og rundt 8% av hvite.

Grunnen til dette er at det å skaffe seg Photo ID koster penger. Selv om ID i de fleste tilfeller tilbys gratis, må velgerne da pådra seg flere ekstrakostnader (som f.eks. å betale for fødselsattest) for å få søke om offentlig utstedt Photo ID.

Ifølge ACLU er snittkostnaden for dette mellom $75 og $175, og det er jo da klart at er dette en stor kostnad for de som har minst.

Reisen som kreves for å skaffe ID er ofte en stor belastning for funksjonshemmede, eldre eller de som bor i landlige områder uten tilgang til bil, offentlig transport eller som har dårlig råd. I for eksempel Texas må noen reise nesten 30 mil for å komme seg til nærmeste ID-kontor.

ID-lover reduserer valgdeltakelsen. En GAO-studie fra 2014 fant at strenge lover om Photo ID reduserer valgdeltakelsen med 2-3 prosentpoeng, noe som kan føre til titusenvis av stemmer tapt i en enkelt delstat.

Republikanerne bruker dette aktivt som verktøy for å undertrykke velgergrupper, ifølge en studie fra Project Vote. Ifølge GAO-studien lenket over, blir disse lovene misbrukt diskriminerende mot minoriteter. Dette er noe republikanerne er helt åpne om selv, eksempelvis her, her, her og her.

Ok. Takk for kilde.

At det koster 75 dollar for å ordne seg ID er så klart ingen argument for å være det eneste demokratiet i vesten som tillater å delta på valg uten legitimasjon. I min mening. 

Særlig disse forhånds post stemmene, som det er nok å signere og legge i postkassen er hårreisende i min mening.

Det er på tide å bringe USA til den moderne tid ved å innføre samme valgkrav som i resten av vesten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Regenburg skrev (13 minutter siden):

Har du en kilde på at svarte amerikanere ikke kan skaffe seg ID?

Er genuint nysgjerrig. Du må jo ha dette fra et sted.

De kan skaffe seg det men det er vesentlig vanskeligere for fattige.  Les innlegget til Snikpellik, der er det også kilder. 

Lenke til kommentar
8 minutes ago, Regenburg said:

Ok. Takk for kilde.

At det koster 75 dollar for å ordne seg ID er så klart ingen argument for å være det eneste demokratiet i vesten som tillater å delta på valg uten legitimasjon. I min mening. 

Særlig disse forhånds post stemmene, som det er nok å signere og legge i postkassen er hårreisende i min mening.

Det er på tide å bringe USA til den moderne tid ved å innføre samme valgkrav som i resten av vesten.

Det er jo en utrolig lett måte å fikse dette her på.

  • Papirer som kreves for dokumentasjon i ID prosessen gjøres gratis
  • Minimumavstand til ID-utsender som er mindre enn f.eks. 30min med bil (i rurale områder kan dette ordnes med at det er visse dager i måneden) for 95-97.5% av alle velgere i et distrikt
  • Finansiell støtte fra staten som tilsvarer en arbeidsdag hvis man får utsendt en ID.
  • Gi arbeidstakere en lovpålagt fridag for å skaffe seg ID (denne gjelder selvsagt bare hvis man mangler ID, og kan jo bare brukes når man faktisk mangler ID, derav umulig å abuse)
  • Et årlig/månedlig buss/taxi system organisert av valgdistriktet som kjører eldre og funksjonshemmede som mangler ID til ID utsender.
  • Slik det er nå godtar man noen spesifikke IDer (f.eks. jeger ID) og nekter andre (student ID). Enten godtar man alle typer ID eller bare én, for å hindre gerrymandering. 

Dette ville fikset nesten alle problemene folk har med å få ID, fikset etterslepet, og gjort ID krav ved valg fornuftig for alle. Likevel er det nesten ingen republikanere som er valgt inn som støtter dette. Kan du tenke deg hvorfor?

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
SilverShaded skrev (22 minutter siden):

Ifølge NBC sin Exit Poll er det inflasjon som har betydd mest for stemmegivningen. selv om GOP har hamret på med kriminalitet og grensepolitikk.

Poll.jpg

Vel og merke ble abortsaken på valgdagsmålingen langt mer betydningsfull (27%) enn målingene de siste ukene før valget viste (17%). Dette forteller at målingene i forkant ikke helt klarte å fange opp kvinner og unge velgere. Undersøkelser viser også at unge er vanskeligere å nå i meningsmålinger, så det gir mening.

Økonomi er alltid den største saken når det går dårlig og opposisjonen tjener mye på det, men jeg tror mange av spesielt disse MAGA-kandidatene er for ekstreme. Jeg vil tro mange er drittlei dette Trump-maset og løgnene om at valget ble stjålet, og at dette i seg selv ikke er noe som engasjerer så veldig mye.

Så har man jo noen unntak der de "uvalgbare" gjør det bra, for eksempel med Herschel Walker (R) i Georgia. At det er ganske jevnt mellom han og Warnock (D) er et bilde på hvor ytterliggående det har blitt. Walker holdt skjult at han har betalt for aborter, han har saker med utroskap og familievold på seg - likevel viser målinger at 88% av hvite evangeliske kristne stemte på ham - trolig fordi han er "imot abort", mot homofiles rettigheter og fordi han støtter Trumps løgn. Dette til tross for at motstanderen Warnock (D) er pastor, uten noen svin på skogen.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Fantastisk om Trump svekker seg og DeSantis styrker seg. Trump kommer aldri til å stille seg bak noen andre enn seg selv og det kan føre til splittelse og strid innad i partiet. Samtidig er DeSantis en mye farligere motstander for demokratene i en presidentvalg på grunn av bredden han kan nå ut til. Uansett hvor forferdelig Trump og MAGA er for demokratiet i USA, jo bedre er deres tilstedeværelse for at demokratene skal kunne vinne. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
19 minutes ago, Lemongrass said:

Fantastisk om Trump svekker seg og DeSantis styrker seg. Trump kommer aldri til å stille seg bak noen andre enn seg selv og det kan føre til splittelse og strid innad i partiet. Samtidig er DeSantis en mye farligere motstander for demokratene i en presidentvalg på grunn av bredden han kan nå ut til. Uansett hvor forferdelig Trump og MAGA er for demokratiet i USA, jo bedre er deres tilstedeværelse for at demokratene skal kunne vinne. 

Jepp, DeSantis blir vanligvis beskrevet av både sine motstandere og tilhengere som «Trump stakk med en hjerne». Hvis han kan overbevise MAGA-republikanerne om at han ikke er en del av etablissementet, kan han godt ta over. Han klarte i dag å vinne både Miami-Dade og Palm Beach som begge er historkt demokratiske høyborger. Så amerikanere som aldri har stemt på republikanere, har nå gjort det. 

Er det forresten en klar kandidat for demokratene etter Biden? Han begynner å bli til årene, og jeg tror ikke Kamela Harris har utmerket seg videre. Det beste for demokratene ville være om de kunne forlate identitetspolitikken som Hilray Clinton styrte partiet på (for å skille seg ut fra Bernie Sanders) og finne noen så troverdige som Barack Obama.

Blir spennende å se hvordan det hele skjer.

Endret av Bastu
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (26 minutter siden):

Vel og merke ble abortsaken på valgdagsmålingen langt mer betydningsfull (27%) enn målingene de siste ukene før valget viste (17%). Dette forteller at målingene i forkant ikke helt klarte å fange opp kvinner og unge velgere. Undersøkelser viser også at unge er vanskeligere å nå i meningsmålinger, så det gir mening.

Økonomi er alltid den største saken når det går dårlig og opposisjonen tjener mye på det, men jeg tror mange av spesielt disse MAGA-kandidatene er for ekstreme. Jeg vil tro mange er drittlei dette Trump-maset og løgnene om at valget ble stjålet, og at dette ikke er noe som engasjerer så veldig mye.

Det er noen poll-resultater som overrasker litt, ja. Jeg ble positivt overrasket over at et flertall (56%) støttet strengere våpenlover. Av mostanderne var det naturlig nok flest republikanere (88%). Litt overraskende er det også å se at de 68% som mener at demokratiet er truet, fordeler det seg omtrent likt på de to partiene : 50% D og 48% R.

Når det gtjelder The Big Lie, er dette interessant :

 

Poll2.jpg

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...