Gå til innhold

Final Fantasy XVI-sjefen forklarer hvorfor det ikke er noe mangfold i spillet


Anbefalte innlegg

Brother Ursus skrev (12 minutter siden):

De samme personene som klager over mangelen på mangfold i "hvite ting" gjør aldri det samme for ting som er satt til andre deler av verden eller tom. subkulturer. Det er utelukkende ting med hvite mennesker som skal tvangsmangfoldiggjøres støtt og stadig.

Det er en stereotype og et trope, men det er faktisk sant: Mangfold er kode for ikke-hvit og ikke-streit.

Spillpressen som problematiserer dette er også full av aktivist-journalister som skulle ønske de jobbet for Vice eller Buzzfeed - blekker som er i ferd med å legges ned fordi tom. deres egne lesere er lei av hatretorikken deres. Identitetspolitikk bunner tross alt i narsissisme og projisering av egne fordommer på andre.
 

At du tolker det som "hatretorikk" sier mer om deg selv enn de som kommenterer mangfoldet i media i dag. 

Brother Ursus skrev (13 minutter siden):

Though riddle me this, om det å se seg selv i folk som ligner på en selv er så viktig, hvorfor er det ikke fler hvite og streite karakterer i vestlig film og TV når 90%+ av Vesten er hvitt og streit?

Jeg har en forferdelighet nyhet å dele med Gamer: Den nye filmen Wakanda Forever har bare tre hvite personer (og de fremstilles visst som idioter). Jeg regner med at dere ikke lar slik urettferdighet stå uimotsagt, og at dere lager en lang rekke artikler om det. Wakanda-kulturen i filmen er også basert på afrikanske slavehandlere. Visste dere også at f.eks Sør-Koreanske TV serier på Netflix er full av Sør-Koeanere? I know, jeg ble også dypt sjokkert.

En klar majoritet av skuespillerne i vestlig film og TV er fortsatt hvite og heterofile. At du ser på økt representasjon til minoriteter som om at hvite liksom skal være underrepresentert sier igjen mer om deg enn om vestlig media. 

Angående Black Panther er det ingen som har sagt at alle filmer må ha nøyaktig samme andel av ulike etnisiteter og LGBT-folk. Det er massevis av filmer som har en klar overvekt av hvite skuespillere, så at det finnes noen filmer med overvekt av svarte/asiatiske/etc. skuespillere er vel ikke urimelig? Ca. 15% av USAs befolkning er tross alt av afrikansk avstamming.

Sør-Korea er en ekstremt homogen nasjon, så det forklarer hvorfor folk ikke reagerer så mye på de sør-koreanske produksjonene. Men selv squid game hadde innslag av andre etnisiteter. Blant annet en av hovedpersonene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 11/8/2022 at 1:08 AM, Arodem said:


Nå fantes det folk med andre hudtoner enn hvit i Europa middelalderen, så en historisk troverdig representasjon kunne godt inkludert mer enn bare hvite om det var et mål. Men selv om det motsatte skulle stemme, ville hele argumentet rundt at man måtte ofret historisk troverdighet for å presse frem representasjon fungert dårlig i dette tilfellet i motsetning til spill som prøver å gjenskape enkeltperioder eller områder som faktisk fantes. Det middelalderske her er rent estetisk overflatisk, og langt fra noen som helst historisk korrekthet allerede.

Final Fantasy XVI er et spill som allerede er såpass langt unna det historisk troverdige at mennesker med en annen hudfarge uansett ikke ville brutt noen som helst illusjon. Fantasivesener, magi, Eikons og en totalt annen verden enn vår er vevd inn i det hele, uten at det virker som om planen er å benytte seg av noe annet middelaldersk her enn det overfladisk estetiske vi kjenner som middelaldersk fra popkultur. Og med Final Fantasy-serien som grunnstamme, som alltid har hentet inspirasjon fra flere forskjellige mytologier, kulturer og fantasy-troper i samtlige spill helt siden 1987 (vestlig, østlig, skandinavisk, gresk, indisk, norrøn europeisk - det finnes knapt en kultur eller mytologi som serien ikke har hentet inspirasjon fra), blir poenget litt borte.

Jeg tar dog et forbehold her: dersom den homogene hvite folkemassen blir et poeng i seg selv i spillet, og kommenteres på i spillets historie, kan det være interessant. Men om det kun er på overflaten, og ikke påvirker noe annet enn hvordan folk ser ut, virker det mer meningløst enn viktig.

Og nei, jeg argumenterer ikke for å presse politisk korrekt ideologi inn for enhver pris. Jeg sier det er et klønete svar på et streit spørsmål, og at jeg ikke egentlig bryr meg sterkt personlig den ene eller andre veien om spillskaperne velger å utelukke personer med mørkere hud her. En isolert verden med bare hvite: greit nok. Jeg klager ikke. Jeg kommer til å kjøpe og spille Final Fantasy XVI på dag en, synes det ser ut som et knallspill, og ser veldig frem til det. Men svaret på spørsmålet er ikke likefremt ikke et sterkt et, og jeg synes det er et helt rimelig spørsmål. 

Igjen, dette er ikke så viktig for meg. Om ikke noen etterlyste en mening fra Gamer.no her i tråden, hadde jeg nok ikke giddet å slengt meg inn i diskusjonen i det hele tatt – litt på grunn av at det beynner å bli veldig forutsigbart at folk blir omtalt på usakelig vis som "meningsløse mennesker" eller "meningsløse NPC-er som remjer som hanreier". Du og andre bidrar til et svakt diskusjonsklima når man slenger rundt deg med sånt tøv - som godt mulig er nettopp poenget med å gjøre det. 

 

Hva mener du med at det fantes folk med andre hudtoner enn hvit i europeisk middelalder? Veldig retorisk setning. Glupsk rett og slett.

Europeisk middelalder var hvitt.
Jada, det fantes nok både folk på 1.40m, noen med svart gult, blondt og rødt hår. Noen hadde kanskje gylden hud, andre fregnete og lys. Jada; europa har, og har alltid hatt mangfold, selv om mange liker å assosiere det ordet med afrikansk- og asiatisk innvandring.

Når det kommer til FF-serien og det hele med fantasi, så er jeg delvis enig. Eller rettere sagt, jeg erkjenner det faktum at det er en fantasiserie, og det som følger. Men diskusjonen rundt det hele har utartet seg til noe mer enn det, spesielt når godeste Yoshi var så tydelig i sin uttalelse.

Jeg retter meg i all hovedsak mot det du kommenterte, og det produsenten av spillet følte behov for å forsvare seg mot, og det er nettopp denne idealistiske rasekvoteringen i popkulturen. Nå ble det forklart hvorfor det ble gjort slik det ble gjort, og det var basert på det historiske fundamentet til europeisk middelalder. Det er det eneste vi kan forholde oss til.
- Historien er fantasi, ja, men den har også rot i virkeligheten, påpeker Yoshida.

Historien er satt i europeisk middelalder, der alle var av lysere “hudtoner”, som vi i dag kaller hvit/europeisk/kaukasoid. Det er grunn nok til å fortelle denne historien med den folkegruppen som den tilhører.
Det er som sagt ingen grunn til å bruke folk av andre raser i denne settingen om ikke det er av politiske/ideologiske motiver.

Du er veldig tydelig på at dette ikke er noe som er viktig for deg, og du “ser ikke problemet” til eller fra. Din mening, om det er positivt eller negativt med rasekvotering er jo derfor irrelevant og verdiløst. Ironien er at argumentasjonen din heller mot blidgjøring av woke-idealister fremfor historisk korrekthet. Resultatet av å være meningsløs er ofte det, ser du..

Karakteristikkene av veikinger/ som ikke tar standpunkt, og at disse ofte er renspikka hanreier var kanskje unødvendig, men jeg går ikke med på at “meningsløse mennesker” er i samme gate. Jeg synes det er viktig å presisere meningsløsheten rundt folk som argumenterer mot å argumentere, fordi de selv ikke bryr seg. Du må da se idiotien i nettopp dét, og hvorfor en bør blotte slike destruktive forsøk på forsøple diskusjonene som er betent nok fra før. 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
12 hours ago, Mr. Pants said:

At du tolker det som "hatretorikk" sier mer om deg selv enn de som kommenterer mangfoldet i media i dag. 

En klar majoritet av skuespillerne i vestlig film og TV er fortsatt hvite og heterofile. At du ser på økt representasjon til minoriteter som om at hvite liksom skal være underrepresentert sier igjen mer om deg enn om vestlig media. 

Angående Black Panther er det ingen som har sagt at alle filmer må ha nøyaktig samme andel av ulike etnisiteter og LGBT-folk. Det er massevis av filmer som har en klar overvekt av hvite skuespillere, så at det finnes noen filmer med overvekt av svarte/asiatiske/etc. skuespillere er vel ikke urimelig? Ca. 15% av USAs befolkning er tross alt av afrikansk avstamming.

Sør-Korea er en ekstremt homogen nasjon, så det forklarer hvorfor folk ikke reagerer så mye på de sør-koreanske produksjonene. Men selv squid game hadde innslag av andre etnisiteter. Blant annet en av hovedpersonene.

Jeg tror mye av problemet folk har med denne politisk motiverte innkvoteringen av minoriteter illustrerer samfunnet på feilaktig måte. I alle tid, der filmkultur har vært, så har det mediet blitt brukt for å normalisere og akklimatisere mennesker ideologisk og politisk. Hvis hypotetisk sett alle reklamer vist på norske TV-kanaler har raseblandede par som skal vise et produkt, tja, la oss si IKEA-møbler, eller lignende, så har dette en påvirkende effekt, og er dette gjort gradvis nok, så vil ikke folk legge merke til det før noen påpeker det. Dette påvirker folk mer enn man tror. Akkurat som med reklame generelt. Og ironien i det, er jo at den absolutte majoriteten i dette Norge, er hvite. Det ville jo vært ironisk om IKEA og mange andre alltid brukte en blanding av etnisiteteter som går stikk i strid med realiteten vi ser og kjenner når vi går ut døra. Effekten den har er dog som sagt akklimatiserende. Den gjør at man er vant til det, uten å være eksponert for det direkte. Så når man blir eksponert for det, så føles det mer "naturlig". 

Om dette er negativt eller dårlig gidder ikke jeg gå inn på her og nå. Men at dette er en velbrukt metode er noe man ikke kan skufle under IKEA-sofaen. 

Så, hvis du ser den nye olsenbanden f.eks, så er 1/3 av hovedrollene av ikke-norsk avstammelse. Det kan man se til og med om man er blind. 
Norges befolkning består ikke av 1/3 afrikanske mennesker. Men jada, dette er bare én film. Likevel er det verdt å nevnte. 

Når man ser gjennom rollebesetningen i nye norske filmer og serier generelt, som ikke er basert basert på sann historie (som selvsagt er kritthvit), så ser det ikke ut som at filmene eller seriene prøver å presentere folket eller samfunnet slik den faktisk ér, men heller slik de ønsker at den skal være, eller oppfattes.

Sør-Korea er ekstremt homogen nasjon. Jada. Det er også Norge, og rollebesetningen i filmer og serier ser vanvittig forskjellig ut med tanke på hvordan demografien blir presentert for de respektive landene. Har det kanskje noe med at Norge er i rute for å gå full Woke, og Sør-Korea ikke, eller har du en forklaring på dette også?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
sjeve skrev (8 timer siden):

Jeg tror mye av problemet folk har med denne politisk motiverte innkvoteringen av minoriteter illustrerer samfunnet på feilaktig måte. I alle tid, der filmkultur har vært, så har det mediet blitt brukt for å normalisere og akklimatisere mennesker ideologisk og politisk. Hvis hypotetisk sett alle reklamer vist på norske TV-kanaler har raseblandede par som skal vise et produkt, tja, la oss si IKEA-møbler, eller lignende, så har dette en påvirkende effekt, og er dette gjort gradvis nok, så vil ikke folk legge merke til det før noen påpeker det. Dette påvirker folk mer enn man tror. Akkurat som med reklame generelt. Og ironien i det, er jo at den absolutte majoriteten i dette Norge, er hvite. Det ville jo vært ironisk om IKEA og mange andre alltid brukte en blanding av etnisiteteter som går stikk i strid med realiteten vi ser og kjenner når vi går ut døra. Effekten den har er dog som sagt akklimatiserende. Den gjør at man er vant til det, uten å være eksponert for det direkte. Så når man blir eksponert for det, så føles det mer "naturlig". 

At det er "politisk motivert" er et premiss som jeg ikke går med på. Det handler om økonomi. For de store selskapene handler det om å nå ut til flest mulig kunder. Og det har fungert veldig bra så langt. Fra Fast & Furious til Black Panther til Crazy Rich Asians til omtrent hele YA-sjangeren som appellerer særlig til jenter/kvinner.

Og igjen, det er ingen som sier at det alltid må være en blanding av etnisiteter. ...men det er lov å foreslå det. 

Hypotetiske situasjoner kan være gøye tankeeksperimenter, men de betyr i realiteten ingenting i denne diskusjonen.

sjeve skrev (8 timer siden):


Så, hvis du ser den nye olsenbanden f.eks, så er 1/3 av hovedrollene av ikke-norsk avstammelse. Det kan man se til og med om man er blind. 
Norges befolkning består ikke av 1/3 afrikanske mennesker. Men jada, dette er bare én film. Likevel er det verdt å nevnte. 

Nei, det er faktisk ikke verdt å trekke frem enkelteksempler på den måten. Du må kunne vise til statistikk. 

sjeve skrev (8 timer siden):

Sør-Korea er ekstremt homogen nasjon. Jada. Det er også Norge, og rollebesetningen i filmer og serier ser vanvittig forskjellig ut med tanke på hvordan demografien blir presentert for de respektive landene. Har det kanskje noe med at Norge er i rute for å gå full Woke, og Sør-Korea ikke, eller har du en forklaring på dette også?

Norge er en relativt homogen stat sammenlignet med for eksempel USA eller Storbritannia, men det blir feil å sammenligne oss med Sør-Korea. Det er et av verdens mest homogene land. 

Woke ser jeg på som et tulleord sånn som det blir brukt i dag. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har egentlig ikke noe problem med at det er homoseksuelle eller mørke mennesker med i spill, film og serier. Det har ingen betydning, det jeg bryr meg om er når det legges press på noen for å legge til flere av dem. At en skal måtte ha det med for å unngå å få massiv kritikk fra noen miljøer er det som plager meg. Selv tenker jeg egentlig ikke over det. Muligens dersom det skal forestille historisk korrekt at jeg hadde reagert, men hadde ikke brydd meg noe særlig uansett.

Et eksempel er å kaste inn homoseksuelle i en film, bare for å vise at de er homoseksuelle er det fått in en scene som kan bekrefte at de er homoseksuelle, jeg ser liksom ikke helt poenget dersom dette er gjort kun for å oppfylle kravet om at alle må være representert. Valg av skuespillere bør gjøres på grunnlag av at de er gode skuespillere og ikke noe annet, og om de passer inn i rollen. Hadde vært merkelig med en hvit 145 cm høy person spille i en dokumentar om Michael jordan.

Lenke til kommentar
4 hours ago, Eddie_Peddie said:

Jeg har egentlig ikke noe problem med at det er homoseksuelle eller mørke mennesker med i spill, film og serier. Det har ingen betydning, det jeg bryr meg om er når det legges press på noen for å legge til flere av dem. At en skal måtte ha det med for å unngå å få massiv kritikk fra noen miljøer er det som plager meg. Selv tenker jeg egentlig ikke over det. Muligens dersom det skal forestille historisk korrekt at jeg hadde reagert, men hadde ikke brydd meg noe særlig uansett.

Et eksempel er å kaste inn homoseksuelle i en film, bare for å vise at de er homoseksuelle er det fått in en scene som kan bekrefte at de er homoseksuelle, jeg ser liksom ikke helt poenget dersom dette er gjort kun for å oppfylle kravet om at alle må være representert. Valg av skuespillere bør gjøres på grunnlag av at de er gode skuespillere og ikke noe annet, og om de passer inn i rollen. Hadde vært merkelig med en hvit 145 cm høy person spille i en dokumentar om Michael jordan.

Å kritisere noe for å ikke være noe annet, er alltid urimelig, og er ikke kritikk som er verdt å låne et øre.
Filmer hvis intensjon er å fortelle en historisk epoke korrekt, vil selvsagt tape på å formidle en kontrafaktisk virkelighet.
(Det er svært få filmer hvor dette er intensjonen, da historisk korrekthet nesten alltid kommer i veien for fortellingen)
Filmer hvis intensjon er å lage et underholdningsprodukt som skal appelere til så mange som mulig, har i større grad begynt å caste fargeblindt, AKA plassere hvem som helst i hvilken rolle, da det er vanskeligere å forsvare at castingen er helt monoton hvis det ikke har noen årsak, da representasjon får produktet til å favne bredre, samt bidrar til å avnormalisere tendensen hvor hvit representerer en normal eller default.

Dette presset du snakker om, kommer vel i form av dette, at hvis man annerkjenner massemedias makt, så vil det føles rart å perpetuere en whites only-politikk hvis man vet bedre. Ikke for å dermed påstå at det ikke finnes press-grupper, bare for å peke på at man må argumentere for hvit dominans dersom man vil underminere deres sak.
Uten at jeg dermed synes filmer som The Northman; hvor rollebesetningen er uniform, (selv om filmen ikke forsøker å være et historisk dokument) har noen hatefull agenda, jeg synes det var en bra film, og at det er fair at castingen representerer nordiske folk, selv om filmen er såpass fantasifull at det ikke ville plaget meg om de hadde en mer fargefull rollebesetning heller.

For noen som historisk har opplevd at filmbransjen ikke annerkjenner dem som viktige eller representative nok til å inkluderes i en historie med unntak av historier som dreier seg om deres avvik eller u-normal, så kan det føles godt å se seg inkludert i felleskapet som frontes på skjermen, uten at livet deres dermed dreier seg rundt å se seg representert i massemedia. (Dette er vel i hovedsak et gnagesår fra de som opplever at de må dele normal-plassen med andre.)
Dersom noe er dårlig skrevet, eller ikke driver historien videre er dette kritikk som bør rettes mot manusforfatter, regissør, eller klipper.

Endret av Atib Azzad
klønete formulering
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...