Gå til innhold

Spørsmål ang. bygging av nettside og domene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ludvig86 skrev (5 timer siden):

Hei igjen! 

Kjøpte domene hos Domeneshop til en grei årspris, og tenkte å lære meg HTML/CSS for å prøve å lage en side selv. Dette hadde jeg interesse for før i mine "yngre dager", så det er artig å friske opp dette i dag. 

Jeg ser en god del videoer og prøver å ta notater og lage meg ett "cheatsheet" som jeg kan bruke underveis i opplæringen. 

Men jeg har stått på noe jeg lurer på. 

I bildet under her, så blir "<" rød med en gang jeg skriver den,  og om jeg fortsetter å skrive, så blir "</body" rød, noe som indikerer feil. Men jeg klarer ikke å se hva det er som får opp feilmerkingen/rødfargen. 

Noen som har noen råd? 

 

Skjermbilde 2022-11-19 kl. 11.18.23.png

Skjermbilde 2022-11-19 kl. 11.18.35.png

Det programmet indikerer er nok bare at med en gang du skriver en påbegynnende tag (altså <), så validerer programmet HTML-koden din og sier at her er det en tag "uten innhold" og som ikke er avsluttet. Når du fortsetter å skrive skjønner programmet at du er "underveis" i påbegynte tag, men validerer HTML'en videre. Da skriker den om at du har en åpen tag (som ikke er avsluttet), men flytter fokuset til neste tag i HTML-koden, og det er tilfeldigivs </body>. Det er ikke noe å bry seg om. Kun til hjelp, slik at du skal huske på å skrive korrekt HTML-syntax. Straks du har skrevet ferdig (altså avsluttet img-tagen din) så vil du nok se at den rød-markerte </body> tagen blir blå igjen. For da er HTML-koden validert til å være korrekt syntax.

Endret av Fustasjeopphengsforkobling
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei igjen! 

Siden jeg allerede har denne tråden så bare spør jeg her. 

Jeg sliter litt med å finne ut hva som er feil i kodene mine. 

Er i ferd med å lage en enkel hjemmeside for ett band, og prøver å få til en navigasjons-linje på toppen av siden. Men i CSS arket mitt får jeg ikke til å få frem det jeg vil på siden. 

Skal ikke bl.a. de sorte punktene bli borte, og teksten skal stå på en linje nå? Jeg klarer ikke å se hva som gjør at det ikke reagerer. 

Takk for innspill! 


 

Skjermbilde 2022-11-27 kl. 21.33.00.png

Skjermbilde 2022-11-27 kl. 21.33.12.png

Skjermbilde 2022-11-27 kl. 21.33.44.png

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...