Gå til innhold

Nytt system for artikkelkommentarer i TU Media


Anbefalte innlegg

5 hours ago, NULL said:

Her vil jeg tro det å poste under fullt navn gjør at mengden kommentarer egentlig går ned. Og kanskje spesielt relevante kommentarer fra en del "folk i bransjene".

Kommentarfeltene for TU og Digi har vel ikke vært et "problemområde", og nå tror jeg fort at det bare blir irrelevant.

Resultatet blir vel det same som når E24 gjekk frå opent til identifisert kommentarfelt. Der forsvann all "innside" informasjon. Mange (alle?) debatanter med kunnskap, innsikt og tilgang med informasjon forsvann.

Det er stadig nokon med kunnskap og innsikt, men ingen med informasjon ut over det som finnes i media i E24 sine kommentarfelt.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gravde litt mer i tall for Teknisk Ukeblad. Hos Tekna´s årsrapport for 2021 finnes denne teksten

Sitat

TU Media fakturerer eierforeningene for abonnementsavgift. For 2021 har dette medført en betaling fra Tekna til TU Media AS på kr 14,8 mill.

Dvs Tekna og Nito pumper inn ca 30 mill i tvungent abonnement og antar inntekter utover dette kommer fra betalingsartikler som i praksis da er dobbeltbetaling. Regner også med annonseinntektene er høye, særlig fra konsulentbransjen. Multiconsult, Norconsult, PWC for å nevne noen.

Av andre ting finner jeg visse relasjoner mellom ansatte i TU og kraftbransjen, strøm først og fremst. I rapporter som ligger under regjeringen.no refereres det titt og ofte til skriverier i TU for understøttet feks vindkraft. Det sistnevnte kan sees i sammenheng mellom alle de positive artikler om samme tema, ser omtrent aldri kritiske artikler.

Jeg kunne også tenkt å grave videre innenfor våpen da TU har også til dels mye positive artikler om dette. Umiddelbart mistenker bånd mellom Kongsberggruppen og TU, enten via gunstige ordninger om reklame eller det går mer på personlige relasjoner. Skal se om det blir litt graving til helga.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
uname -i skrev (1 time siden):

Kan ikke diskusjon.no bare fortsette med TU artikkeltråder(gjerne med markering av ekstra)? Er vel fullt lov det?

Ved å ha to alternativer så vil man gjøre verden en tjeneste og se hvilken modell som fungerer best. 

Tipper at diskusjon ikke kommer til å opprette kategorier som går på å diskutere artikler. Der slike tråder ligger nå er det stengt for å starte tråder. Vil tro at om det er en sak som omtales i media så er det bedre at hvem som helst kan lage en ny tråd om det og ikke linke det opp til en bestemt artikkel.

Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (22 minutter siden):

Idioti å gå vekk i fra veletablerte Diskusjon.no som har fungert så bra, og som tillater alias. Tvungen bruk av fullt navn medfører at psykopater som ikke bryr seg om hva andre mener om de og deres meninger får større plass, og de som ikke våger/ikke kan debatere under eget navn fortrenges!

Mener bestemt også å ha lest undersøkelse/forskning på at tvungen bruk av fullt navn i kommentarfelt medfører nettopp det! Aner ikke hvor jeg har lest det, så har ingen kilde på det.

Twitter og Facebook burde vera bevis nok for at fult namn ikkje hemmar idioti og flammekrigar.
Finst jævla mange Phd-ar, professorar, og politikarspire med heilt idiotiske kommentarar under fullt namn og arbeidsplass i bio.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
41 minutes ago, Kahuna said:

Poeng. Du får en nedkjølingseffekt som treffer skeivt..

 

Og det passer ganske bra for dei som administrer nyheitsstraumen og kommentarfelta. Velfunderte og informerte kritikere blir vekke, dei rabiate blir att.

Slik kan dei bygge opp under at "media" sitt offisielle bilete og meiningar er det riktige, kritkarane i kommentarfelta er berre sprø typar.

Utan å hugse kjelde, Facebook slo ned på "ekstreme" politiske ytringar i USA for nokre år tilbake sa dei. Vel, nokon som undersøkte fann at ekstrimistane stort sett fekk vere i fred. Systemkritikarane vart derimot renska ut.

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (9 timer siden):

* troll fra fabrikker, uten mer enn ett statsborgerskap, slik at de ikke kan ha 5+ brukere via VPN eller skrive fra et annet land.

Fullt navn er vel ikke nødvendig -- bare man har kontroll på at de er én virkelig person per profil.

Hvor mange av disse trollene er det egentlig her inne? Og hvor mange gidder å kommentere på TUMs artikler? De må kunne norsk; er norsken problematisk, blir man fort mistenkelig. Nordmenn som driver med dette (som hun som snakket med NRK en tid tilbake) har jo uansett BankID.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Krav om identifikasjon fører til at dei mest ihuga trollene som ikkje bryr seg om personvern og anonymitet på nett blir igjen, mens resten trekk seg ut av diskusjonen.

Eg har ein god del tusen innlegg på dette og andre forum, men alltid under eit pseudonym. Det finnes vel nokre få innlegg på FB, men ingen i kommentarfelt som krev innlogging. Dette kjem ikkje til å endre seg heller, så alle fora der det er krav om innlogging er det uaktuelt å delta i. Som no TU blir.

Endret av Zeph
  • Liker 6
Lenke til kommentar
uname -i skrev (På 5.10.2022 den 22.43):

Foreløpig statistikk for det nye kommentarsystemet:
5 artikler, 6 kommentarer hvorav fem av dem er skrevet av samme person.

Det har ikke tatt av som en rakett akkurat.

Du må ikke løpe fiendens ærend, vet du. De skrev akkurat det i artikkelen, at det var dette de forventet at ville være resultatet i begynnelsen. Men du må gjerne fortsette å telle. Resultatene 2 uker fra nå av vil være interessante.

Men jeg må si at jeg er litt overrasket over disse som faktisk har lagt igjen kommentarer på akkurat denne artikkelen. Det er vel en 5-6 stykker, der alle utenom én er fornøyde. Jeg syns det er rart. Noen av de etterspør anonymitet, da, noe som er litt mindre rart. Lurer litt på hvem de er. Har jo navnene deres, så hvis det ikke er så vanlige navn, er det jo kanskje mulig å spore de opp... Neida, jeg gidder ikke å gjøre det.

Endret av Memento scientiam
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...