Gå til innhold

Mykje vind gir kraftig fall i straumprisen


Anbefalte innlegg

Dett er tittelen på  mange nyhetsinnlegg i dag. Det viser seg at strømprisen blir betraktelig bedre i morgo enn den har vært den siste tida. Dette kan ein vist bla. takke mykje vind for. Men så til spørsmålet:

Kva skjer om den meldte vinden uteblir?, vil dette endre på dei annonserte prisane i morgo, eller vil ein kunne risikere å ha "billig" strøm og alt for lite produksjon, med alt det måtte medføre?

Lenke til kommentar
Annonse

[1] Random productId 5957300 from global

Tenker man må skille mellom vindbasert "gratis" kraft som følge av kraftig vær og det øvrige markedet. Slike tilstander som kommer i morgen, der vinden er så heftig - at produksjonen av vindkraft vil gå for full. Da flyter markedet over av kraft - der tilbud er langt større enn etterspørsel; og derav kunstig lav pris. Vindkraft kan ikke lagres. Vannmagasinene våre er litt mer stabile, da de kan tømmes ved behov - og derfor gi mer "flyt" i markedet . Så slike tilstander som vi får i morgen er som regel veldig kortvarig. Når vinden avtar - hopper strømprisen opp til "normalnivået" som for tiden ser ut til å være på ca 400 øre pr kwh.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eg antar at dei som set prisane har gode nok vêrmeldingar. Sjeldan det blir meldt mykje vind dagen før, men aldri dukkar opp. Om vinden blir litt mindre enn varsla så blir det framleis stor produksjon.

Kva dei har lov til eller kan gjere etter at prisen er bestemt dagen før er jo litt interessant. Ikkje nødvendigvis at vinden uteblir, men kanskje at eit stort produksjonsanlegg må stoppe pga. feil, og ikkje kan levere det som var planlagt.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...