Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Er smartlading noe poeng for hybridbiler?


Yessmann

Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle aktivere smartlading for min hybridbil. Men så leser jeg at batterinivået må være minst 20% for at smartlading skal starte. OK. Med min hybridbil med sommerrekkevidde 25 km og vinterrekkevidde ned mot 14-15 km, er batteriet så godt som alltid helt tomt når jeg setter ladepluggen i. Men vil bilen da lade opp til 20% på ettermiddagene til skyhøy strømpris for så å lade smart de siste 80%? Da forsvinner vel mye av poenget - uten at jeg har regnet på det. Idag er bilen innstilt til å lade fra kl. 02 på natten - vil da tro dette i lengden blir billigst. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
nomore skrev (34 minutter siden):

Jeg gjorde en rask og uvitenskapelig utregning tidligere som viste at så lenge vi er under 16-17 kr pr kwt så lønner det seg med min hybrid (Volvo XC60) å alltid lade når jeg kan.

Så jeg slo av smartlading :)

Det hørtes litt rart ut. Det betyr vel at du i mange tilfeller tar deg en tur på ettermiddagen/kvelden og slik vil kjøre på bensin med mye høyere kr/km-forhold uansett strømpris? Men 16-17 kr/kWh - det kan da uansett ikke stemme? Hvordan ser regnestykket ut?

Lenke til kommentar
Complexity skrev (25 minutter siden):

Hvilken type "smartlading" er det du har?

På min elbil er det ingen krav om at batteriet må være 20% for å smartlade. Man kan aktivere slik funksjon om ønskelig men er bare å slå av.

Jeg bruker Tibber.

Dette er litt flaut. Jeg mener *bestemt* jeg leste det, men kan ikke finne det igjen. Jeg bruker Haugaland Kraft. OK - da er det kanskje ikke en problemstilling....(?)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...