Gå til innhold

Fotball-VM 2022 - Qatar - 20. nov - 18. des


Snikpellik

Poll  

26 stemmer

  1. 1. Hvem _håper_ du vinner VM-finalen?

    • Argentina
      20
    • Frankrike
      6
  2. 2. Hvem _tror_ du vinner VM-finalen?

    • Argentina
      8
    • Frankrike
      18

Denne meningsmålingen er stengt for nye stemmer

  • Vennligst logg inn eller registrer deg for å stemme i meningsmålingen.
  • Meningsmålingen stengt 18. des. 2022, 15:00

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå er alle kampene i runde to spilt. Da er det vel på tide med noen:

🎉fUn fActS!🎉

... og noen kjedelige facts.

– I dag ble det scoret 14 mål i VM, det høyeste hittil i mesterskapet.

– Kylian Mbappe og Enner Valencia (3 mål) er toppscorere. Bak de to er det 12 spillere med to mål, inkludert Messi, Bruno, Richarlison, Giroud, Gakpo og Saka.

– Bruno Fernandes (2+2) og Kylian Mbappe (3+1) har flest målpoeng (4).

– Mexico og Tunisia er de eneste som ikke har scoret mål.

– Brasil, Marokko og Polen er de eneste som ikke har sluppet inn mål.

– Brasil har ikke sluppet til et eneste skudd på mål mot seg i to kamper på rad. Det har ikke skjedd siden Frankrike klarte det i 1998, og England klarte det i 1966.

– Spania har scoret flest mål, med 8. England og Frankrike har 6 hver.

– Darwin Nunez på Uruguay har ikke vunnet noen av de 8 hodeduellene sine hittil i VM.

– Ghana er det første laget som har spilt 3-2 i to kamper på rad i VM (for eller mot) siden Uruguay i 2010.

– Cho Gue-Sung fra Sør-Korea er den første asiatiske spilleren til å score to mål på hodet i én VM-kamp.

– I neste runde vil Manuel Neuer bli den keeperen med flest kamper i VM (19), forbi Taffarel og Maier.

– Alphonso Davies sitt mål for Canada etter 68 sekunder er det raskeste målet i en gruppespillkamp i VM siden Clint Dempsey scoret for USA etter 29 sekunder mot Ghana i 2014.

– Costa Ricas seier mot Japan hadde bare 2 touch i motstanderens sekstenmeter, færrest for et vinnende lag som noengang er registrert i VM.

Endret av Snikpellik
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Retroman skrev (51 minutter siden):

Det forklarer glisne tribuner. Så det greit i Portugalkampen i går: ingen som satt på de beste setene midt på langsiden.. 

Akkurat de setene midt på langsiden har faktisk en litt annen forklaring. Dette er VIP-plassene som er reservert sponsorer, forbund, FIFA, inviterte gjester og så videre - og mange dukker ikke opp. Det har vært samme problem på Wembley siden den nye åpnet, der de kjører samme opplegg med en VIP-del som opptar hele midten av langsiden.

Men ja, det har vært en del tomt ellers. En enkel forklaring på det er at Qatar bare har i underkant av 300.000 innbyggere som er qatarske statsborgere. Resten av landets befolkning, rundt 2.3 millioner er expats og fremmedarbeidere som ikke nødvendigvis har noe å rutte med. Da er det ikke mange fotballfans å ta av på stadioner som har plass til 40, 60 og 80.000. Er også ekstremt dyrt å reise til VM for utenlandske fans, spesielt om man ikke bestilte i god tid. Skal godt gjøres å finne hotellrom til under $1400 i døgnet hvis man ikke bestilte for et år eller mer siden.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Komisk media, Ronaldo dit og datt. Han var på rett plass til rett tid, slikt innlegg hadde en hver keeper tatt men Ronaldo var der.
Ser også at han tok kreditt? nei? de som har sett han i alle år vet han hadde løpt og gjort sitt varemerke om det var han men han løp rett til Bruno, det er ikke så normalt Ronaldo.
 

Lenke til kommentar

Premier League-spillere i VM
Mål (m) + assist (a)

1. Manchester United (4m+2a)
Bruno (2m+2a), Casemiro (1m), Rashford (1m), Shaw (1a), Maguire (1a)

2. Tottenham (2m+2a)
Richarlison (2m), Perisic (2a), Kane (1a)

3. Chelsea (1m+3a)
Sterling (1m+1a), Pulisic (1a), Ziyech (1a)

4. Arsenal (2m)
Saka (2m)

4. Crystal Palace (2m)
Ayew (1m), Andersen (1m)

4. Manchester City (2m)
Gündogan (1m), Grealish (1m)

7. Fulham (1m)
Mitrovic (1m)

8. Newcastle (1a)
Callum Wilson (1a)

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Ifølge Bild ble det full krangel i den belgiske troppen etter tapet mot Marokko. Lukaku måtte ifølge Bild skille De Bruyne, Vertonghen og Hazard fra hverandre. Bakteppet for krangelen skal stamme fra De Bruynes sitt intervju med Guardian der han sa at Belgia-troppen var for gammel til å vinne VM. 

https://sportbild.bild.de/fussball/wm-2022/fifa-wm-2022/wm-2022-belgien-zoff-stars-gehen-aufeinander-los-de-bruyne-mittendrin-82082074.sport.html

Spoiler

FilGPHuWAAMZZLr?format=jpg&name=medium

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.nettavisen.no/sport/disse-tv-bildene-skaper-rabalder-na-far-bbc-gjennomga-ubegripelig/s/5-95-781830

Egentlig dumt å gi dette oppmerksomhet, men dette er folk som tolker alt i verste mening. Å snakke om "kultur" blant lag er for oss fotballinteresserte intet nytt. Klinsmann sier Quieroz og det iranske laget passer hverandre godt. De spiller hardt, overspiller, flokker seg rundt dommer; bruker "alle" triksa i boka. Quieroz har også en fortid fra Man Utd, hvor det å legge press på dommeren var en vesentlig strategi, akkurat som Mourinho og Klopp gjør. Intet nytt der, dette har vært brukt i all tid. 

Når han sier det på TV, finnes det folk som mener det handler om rasisme. Denne twitter-brukeren som gjengis sier han "dismiss brown people". Tydelig at folk har fullstendig overtenning grunnet hvor dette VMet arrangeres. 
 

Lenke til kommentar
18 minutes ago, Mr. President™ said:
Altså det er jo på grensen til komisk, er ikke rart at han er en dårlig lagspiller. Han kan jo ikke på liv og død se på at noen andre står i sentrum og får ta æren. Ronaldo hadde heller scoret mål og tapt enn å vinne uten å score selv.

 

Sånn har jo Ronaldo vært hele sin karriere så det er vanskelig å se hvorfor folk blir overrasket over det. Han spiller for Ronaldo og ikke for laget. Det var greit sålenge han var en av verdens to beste spillere. Det er han ikke lenger. 

Lenke til kommentar
Mr. President™ skrev (43 minutter siden):

Altså det er jo på grensen til komisk, er ikke rart at han er en dårlig lagspiller. Han kan jo ikke på liv og død se på at noen andre står i sentrum og får ta æren. Ronaldo hadde heller scoret mål og tapt enn å vinne uten å score selv.

Heldigvis så er ikke Adidas Ronaldo sin hovedsponsor 😅

 

Imponerende at fotballforbundet er så tilbakestående, må føles bra for Bruno og de andre, føler seg sikkert kjempeviktig nå. Viktig å vinne, men viktigst at det er ronaldo som scorer 🤠

Lenke til kommentar

Iran mot  "The Great satan" idag.  Politiske implikasjoner, ser det ut.

Iranian state media is calling for the U.S. to be banned from competing in the 2022 World Cup over a now-deleted social media post in which the U.S. national soccer team altered an image of the Iranian flag.

In a now-deleted tweet, the U.S. Soccer Federation’s (USSF) posted a graphic that included a doctored Iranian national flag without the Islamic Republic emblem, which represents the Islamic saying: “There is no god but God.”

https://thehill.com/international/world-cup/3752259-iran-calls-for-us-ban-from-world-cup-over-social-media-post/

In an encrypted telephone interview with Fox News Digital on Monday, an Iranian woman who called herself "Mahoora" and lives in southern Iran, said, "It's not just some people in Iran, it is the majority of people in Iran that want the U.S. to win" on Tuesday. The silent majority [of Iranians] did not celebrate the regime team’s victory over Wales."

https://www.foxnews.com/world/many-iranians-want-us-victory-world-cup-game-amid-ongoing-protests

Leeds United spilleren Tyler Adams  måte svare på politiske spørsmål.

Tyler Adams, the captain of the U.S. men’s national team, took a question about discrimination in the United States from an Iranian reporter at the Qatar World Cup after the same reporter pointed out Adams has mispronounced Iran.

https://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/3753658-usmnts-tyler-adams-asked-by-iranian-reporter-about-being-black-representing-the-us/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...