Gå til innhold

Norge sender 550 millioner til Indonesia som belønning for redusert avskoging


Anbefalte innlegg

Barth Eide har nylig vært på reise til fjerne strøk og sørget for at 550 millioner fra det Norske fellesskapet er overført til Indonesisk miljøfond (les "slush fund"). Dette som belønning for å angivelig å ha redusert avskoging i 2016 og 2017.

https://www.aftenposten.no/norge/i/jldq1o/gladnyhet-for-klima-avskogingen-i-indonesia-er-rekordlav

Noen kommentarer til ukritisk Aftenposten artikkel,

1. Indonesia er rangert som 96 av 180 land på korrupsjonsindeksen (litt dårligere enn Etiopia!), hvor 92% av innbyggerne mener at statlig korrupsjon er et stort problem! Altså ikke et land hvor en sender penger uten å ha kontrol på hva de skal brukes på! Mange av de rikeste i Indonesia er politikere eller jobber i statsapparatet! I forrige uke ble det kjent at Guvernør i Papua provinsen overførte ca. Nok 400 millioner til et kasino! Offisiell lønn med tillegg er Nok 72,000 per år!
https://www.transparency.org/en/countries/indonesia

2. Indonesiske myndigheter ekskluderer plantasjer fra avskoget land hvis f.eks. plantasjene planter palmetrær!
Dette er jo helt urimelig da plantasjer er ansvarlig for mesteparten av avskogingen!
https://news.mongabay.com/2018/01/counting-plantations-as-forests-indonesia-claims-decline-in-deforestation/

3. Indonesia besluttet i Januar 2022 å trekke tilbake lisenser for mange plantasjer. Er dette et av tiltakene som har overbevist Barth Eide om at Indonesia er på rett vei og at Norge derfor bør signere en ny avtale med Indonesia? Nå er dette med å trekke tilbake lisenser for plantasjoner og gruvedrift et vanlig triks, da dette gir mulighet for myndighetspersoner å tildele nye lisenser for de samme landområdene (på et senere tidspunkt). Enorme beløp skifter hender for å tildele lisenser! Se punkt 1 ovenfor!
https://news.mongabay.com/2022/03/fate-of-indonesian-rainforest-the-size-of-belgium-hangs-in-the-balance-commentary/

4. Indonesisk minister som signerte avtale med Barth Eide blokkerte nylig anerkjente forskere fra nasjonalparker da de kritiserte offisielle data ang hvor store områder som er avskoget og hvordan dette påvirker orangutang. Hvordan kan Barth Eide stole på at data from Indonesiske myndigheter når de ikke tillater kritiske kommentarer?
https://asianews.network/banned-dutch-researcher-warns-of-dwindling-scientific-freedom-in-indonesia/

Vanlige Norske innbyggere må leve med veldig strenge regler ang. korrupsjon og hvitvasking ved overføring av penger ut og inn av landet.

Hvordan kan det være lovlig for statsapparatet å overføre penger til utlandet når det er overveiende sannsynlig at penger fra det Norske fellesskapet vil forsvinne pga korrupsjon? Her må lovene endres slik at også myndighetspersoner må svare for sine handlinger!

 



 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...