Gå til innhold

Halvparten vil fyre mer med ved


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (31 minutter siden):

Det kalles vel også tyveri fra arbeidsgiveren? Selv om det er ditt heleide enmannsforetak.

Er ikke gratis om firmaet må betale det. Men kan se at noen tror det. Men jeg tipper han får tak i dette via bilopphuggeri. De har gjerne overskudd av dette etter vraking av biler, og det er dyrere å levere inn til resirkulering enn å bare bruke det i huggeriets biler. Og så er det ofte mer enn en skvett tilgjengelig for nære venner og nærmeste familie.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er dette AMS "smartmåler" i ny innpakning ?

Ser ut som alle som fyrer med ved skal montere en pipesensor så kommunen kan følge med på hvor mye pipa blir brukt, ser jeg en ny fyring-skatt/avgift på vei inn i husholdningen utifra renheten på utslippet ?

Detter er Halden kommune, men utifra det jeg har forstått blir alle kommunene i Norge og innføre dette.

 

Ligger en +artikkel på Halden arbeiderblad og et utdrag av artikkelen på dokument.no

Endret av Nautica
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Legg en stålprofil i bunnen av ovnen som leder luft fra fronten til bakre kant av brennkammeret og få en bedre forbrenning med en særdeles enkel metode. Lufta blir oppvarmet til flere hundre grader fordi profilen ligger i bålet og/eller glørne. Dermed for man en sekundærforbrenning av gassene.

Se: https://www.facebook.com/kjell.hatteland.3

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (44 minutter siden):

Velkommen som forummedlem! Jeg får ikke sett noe på linken din pga rettighetsmuren. Kan du kopiere innholdet hit eller legge ut et skjermbilde?

Her er teksten på facebooksiden:

Tips for bedre og renere vedfyring.
Har du en 'førstegenerasjons' rentbrennende ovn/peisovn uten hullene i bakkant av ovnsveggen eller en eldre ovn hvor veden legges horisontalt? Da kan du enkelt forbedre brenningen med denne enkle metoden som jeg har benyttet i flere år. Legg en eller to stålprofiler (rør eller U-profiler oppned) fra luftinntaket i forkant av ovnen til bakre kant av brennkammeret.
Flammene bakerst i brennkammeret vil danne et svakt undertrykk som vil suge varm luft gjennom profilen(e) og forbedre forbrenningen. Du vil se det ved at det blir en tendens til blå flammer i bakkant av bålet.
Metoden har andre fordeler. Du oppnår en bedre luftspyling av eventuelle vinduer på ovnen og derfor mindre sot på disse. Flammene blir også liggende noe lenger inn i ovnen grunnet en noe bedre 'rotasjon' av luften i brennkammeret.
Jeg har benyttet metoden på egne ovner, og min bror benyttet det på en gammel fleretasjers ovn hvor jeg så det var dårlig forbrenning/lufttilførsel bakerst i ovnen (mye røyk).
Tips til opptenning: Bruk kun tørr ved. Legg et par kubber i bunnen med opptenningsbålet over. Ikke legg på mer ved av gangen enn at bålet brenner fortrinnsvis neste helt uten røyk.
En liten disclaimer til slutt: Metoden benytte på eget ansvar, vær forsiktig og ikke sprengfyr!
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Pliscin skrev (18 minutter siden):

Snart vil nok klimaaktivister komme på banen for å forby vedhogst til fyring. Man ødelegger karbonlager og naturen vår. Dyrearter og flora kan bli utryddet. For ikke å snakke om forurensing ved bruk av skogsmaskiner, motorsager etc.

Høres mer ut som et stråmanssargument du finner på. De fleste som er opptatt av klima og miljø skjønner nok godt at forvaltning er viktig, så det tror jeg ikke. Dessuten er ikke vedhogst det rare innhogget i skogene våre, og hogst er godt regulert.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vedhogst for energi er omfavnet i Europe, New York Times har tatt en titt på det:

Sitat

But in reality, burning wood can be dirtier than burning coal

https://www.nytimes.com/interactive/2022/09/07/world/europe/eu-logging-wood-pellets.html

Samme EU som mente at vår vannkraft ikke var grønn nok:
https://e24.no/det-groenne-skiftet/i/yRz6e2/eu-regner-ikke-vannkraft-som-groent-kommer-nok-som-en-overraskelse

Snart klør de seg i hodet over hvorfor industrien forlater Europa.
Jaja.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pliscin skrev (3 timer siden):

Snart vil nok klimaaktivister komme på banen for å forby vedhogst til fyring. Man ødelegger karbonlager og naturen vår. Dyrearter og flora kan bli utryddet. For ikke å snakke om forurensing ved bruk av skogsmaskiner, motorsager etc.

Det blir mer reguleringer og avgifter etterhvert, blant annet er det innført krav om måleinstrumenter i piper for og oppfange mengde karbon hver enkelte pipe avgir. Foreløpig er det noen få kommuner som har innført dette og begrunnelsen er/var at man ville kvalitetsikre feiing, på sikt er det enkel for stat/kommuner og innføre avgifter på utslipp.

I Sverige må man nå betale "snikavgift" for oppbevaring av vedstabler på egen tomt, så skal ikke se bort fra at om et par år er det like dyrt og fyre med ved som med strøm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...