Gå til innhold

Gi tegn i rundkjøringer eller i lyskryss?


Vinterro

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Cocola skrev (11 minutter siden):

Ikke helt klar for vinter enda, og da jeg så snø på bildet så fikk jeg plutselig en følelse at vinteren var veldig nærme.

Sånn å forstå. Neida, er fortsatt 1+ måned før snøen kommer, selv her oppe på fjellet (Tynset). :)

Bare la ut bilde som demonstrasjon på at blinklys som faktisk lyser er mulig å få til.
https://www.norgeslys.no/products/py21w-bau15s-led

Lenke til kommentar
oddeh skrev (På 15.9.2022 den 23.09):

Det er alltid bra å blinke inn i rundkjøring om man skal til høyre eller helt til venstre. De som skal ut skal ikke blinke høyre før de har passert siste arm hvor de ikke skal ut. Men som du sier så gjør mange feil/bruker ikke blinklys, så aldri stol på noen.

Det er nettopp det jeg gjør i trafikken (ikke stoler på noen). Jeg har blitt påkjørt en gang, mens jeg stod stille og overholdt vikeplikten med blinklys på. Det kom en bil fra venstre og høyre på forkjørsvei. Bilen som kom fra høyre skulle til av venstre der jeg stod, kuttet svingen og traff meg. Hevdet han ikke så meg (han tok FULLT ansvar for sammenstøtet på stedet, skriftlig, og saken løste seg greit nok).

Mht. rundkjøringer så venter jeg heller hvis det er biler allerede inne i den, enten de blinker eller ikke. Og skulle det komme en lastebil inn mot en rundkjøring, parallellt for meg fra armen til venstre, så reduserer jeg heller farten og lar lastebilen komme inn først så jeg må vente på den.

I mitt hode har lastebilsjåfører det travelt nok som det er, og kan jeg hjelpe ved å la de slippe å vike / stoppe en gang så koster ikke det meg noe.

Så jeg venter heller (selv om det ironisk nok har vært årsak til et sammenstøt) til jeg er sikker på at evt. biler i "sammenstøtssonen" er borte før jeg legger meg ut på veien.

Trafikk er et puslespill det tar mange år på veien å løse, og har en flyt man bare får en marginal prøve på på kjøreskolen.
Jeg har kjørt så mye på åpne landeveier siden jeg tok lappen i 2006 at jeg burde ta et oppdateringskurs hvis jeg skulle inn i en by på egenhånd. Når jeg ikke er komfortabel med meg selv i trafikken så er jeg en risiko slik jeg ser det. Et hinder i trafikken i beste fall.

For å sette i perspektiv for dere som kjører i en by daglig: ser man 3 biler eller mer på vei til lokalbutikken (1,3 Km) så er det å anse som mye trafikk der jeg bor.

Lenke til kommentar

Rundkjøringer burde vært standardisert. Noen steder er det "påbudt" å svinge ut til høyre der det er to felt. Andre steder kan man kjøre rett frem i begge filer, og som noen allerede har poengtert, noen velger venstre felt når de skal rett fram. Disse lager jo nesten-kollisjoner og har i tillegg vikeplikt (noe de gir beng i) da de må skifte felt på vei ut.
Når dette er sagt/skrevet. Det som "irriterer" meg mest med rundkjøringer er de som må ha 1km fri bane før de tør å kjøre inn i rundkjøring. Det er heller ikke bra at andre holder hundre-og-helvete inn mot rundkjøring og "time'r" slik at man smetter inn mellom en 5m luke mellom de som er i rundkjøringa (det er jo de som tuter vilt om luka er på 50m da) 🤪😂

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...