Gå til innhold

Nabohund som bjeffer


Anbefalte innlegg

Hei. Har fått en nabo som bor over oss i en leilighet. Det er ganske lytt her. Hun har en stor hund som bjeffer/uler konstant fra hun drar på jobb til hun kommer hjem igjen. Altså i 8 timer. Hunden er på soverommet hennes, som da er rett over vårt soverom. Hun er klar over at den bjeffer og har kamera og hører hver gang den bjeffer. Hun har sagt i fra til naboene og beklaget seg. Jeg klarer holder ikke ut mer da jeg jobber stort sett seinvakter og trenger å sove litt ut på formiddagen. Jeg føler meg helt ødelagt og ufokusert når jeg er på jobb. Pga lite søvn. Jeg må si i fra til henne at jeg holder ikke ut lengre, men synes det er vanskelig å klage. Hun jobber også på legekontoret jeg går på. Forslag på hva jeg kan si til henne/gjøre? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
vidor skrev (5 minutter siden):

Høres ut som separasjonsangst. Tingen er å trene opp hunden ved å gradvis være borte fra den lengre og lenge slik at den forstår at eieren alltid kommer tilbake og ikke begynner å ule. Dette vil mest sannsynlig løse problemet ditt.

Men det er ikke TS sin hund, så ikke noe TS kan gjøre?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mange som jobber skift opplever det samme med barn i trampoliner som skriker til lungene sprekker frem til kl. 22 om kvelden. Foreldre gir totalt faen fordi de da slipper at barna støyer inne. De ferreste nytter det å snakke med, da alle henviser til "generell regel om ro" hvor det kun er lovhjemmel for å kreve ro i tidsrommet 23:00 til 07:00 eller på helligdager.

Hjelper det ikke å snakke med de det gjelder (på en ikke aggresiv måte) så er øreplugger nok det eneste som kan hjelpe deg. Dessverre - dagens samfunn.

EDIT:
Hunder med separasjonsangst roer seg ofte om de har noen de kjenner i nærheten. Selv om de sover. Du kan forsøke å alliere deg med naboen og spørre om det er greit at du passer hunden når hun er borte og du er hjemme for å sove. Gjør deg kjent med den først. Så låser du den inn hos henne eller ringer på hos henne når du har våknet.

Endret av Theo343 (takk for meg)
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Jeg ville først snakket med den det gjelder. Kommer ikke dere til en løsning ville jeg gått til borettslaget, sameiet  whatnot. Ikke start med eskalering. Det kan fort ende med et surt naboskap i alle årene en av dere bor der som gjør det utrivelig å å være hjemme.

Endret av Theo343 (takk for meg)
Lenke til kommentar

Disse er verdt en test. 3-pack i 3 ulike størrelser og de kan vaskes i såpevann og varer i årevis. Samme type låsemekanisme som støydempene ørepropper for lyd, så de faller ikke ut før du selv tar dem ut. Rundt 25 dB demping. Betalte 280 Kr frakfritt via PayPal Express (de tar f.eks VISA også).

https://www.happyearsearplugs.com/eu/product/happy-ears-3-pack/

Her er en video om disse

 

Endret av vidor
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
zanta skrev (På 11.9.2022 den 22.35):

Hva sier vedtekter/ordensregler om dette? Hos oss er dyrehold tillatt, men kun dersom dyreholdt ikke er til sjenanse for naboer. Det er helt klart tilfelle her.

Er ingen regler på noe. Er ikke sameie leiligheter, så alle har fritt valg til å gjøre som de vil.. 

Lenke til kommentar
Kajac skrev (2 timer siden):

Men er det borettslag? I så fall er det sikkert noen ordensregler.

Du kan jo ta et lydopptak og vise til henne, så hun forstår hvor høyt lyden høres hos deg.

Nei, ikke det heller. Hun er klar over det da hun har kameraovervåking på hunden og vet at den bjeffer voldsomt. 

Lenke til kommentar

Når hunden som står ute i kvartalet bortenfor huset jeg bor i begynner å ule og bjeffe fordi den vil inn er det null problemer å høre den gjennom ytterveggene og om de da ikke er hjemme kan hunden holde på i timesvis. Foregår dette inne, nært og med dårligere støyisoleing når man trenger å sove, så er det absolutt en sak for borettslaget som nok mest sannsynlig ender med et krav om støydemping av hensyn til de andre beboerene.

Som en midlertidig løsning er det nok lurt å bruke ørepropper som tidligere nevnt.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...