Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Vi trenger å snakke om korona vaksinene!


Anbefalte innlegg

Woff skrev (På 21.3.2024 den 4:24 PM):

Problemer i forbindelse med korona / vaksine, UK har midlet som VIRKER, de fjerner like greit statistikken!
Nok en gang link til han dere alle hater?:

 

 

Det er absolutt en del av tingene han tar opp som trengs å bevares; som for eksempel endring i det statistiske grunnlaget. Interessant også som han nevner hvordan de har endret i å omtale vaskinen som "trygg og effektiv" til "ufarlig". Men jeg kjøper ikke at veksten i mental lidelse automatisk kan kobles til vaksinen. Mye av veksten i mental lidelse skyldes den dystopiske og tyranniske lockdownpolitikken. Ingen skal komme og fortelle meg at lockdown ikke har ødelagt liv for det har det. Helt klart.

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 11.3.2024 at 2:22 PM, :utakt said:

Preben Aavitsland kommenterte en eller annen plass at man ikke ser den samme tendensen i Sverige og Danmark. Vaksinedekningen var vel ganske lik i alle landene, så hvis dette skyldes vaksine burde vel nabolandene våre sett det samme. 

En annen figur påpekte at det jo er lav dødelighet i de lavere aldersgruppene, så det skal ikke så mange "ekstra" dødsfall til før økningen blir på mange prosent. 

At nedstenging og alt som fulgte med førte til psykiske plager hos mange høres ut som en plausibel teori. 

Uansett hva det er, satser på at de finner ut av det. 

Jeg har like mye problemer med å ta Preben seriøst som en del andre talsmenn.

Når det gjelder nedstenging i 2 år (deler av perioden, langt i fra hele) og at det skal ha ført til hjerteproblemer hos unge menn så er det nesten mer usannsynlig enn at vaksinen skulle ha skapt det.

Endret av Theo343
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Det har liten hensikt å repetere alt av kritisk natur som er blitt sagt om de såkalte korona-vaksinene, av både meg og Selfuniverse og andre her, men jeg vil sterkt anbefale de av dere som fortsatt tror mRNA-injeksjonene er "trygge og effektive", og som fortsatt ikke ser det større bildet som dette med innsprøytningene er en del av, å se vedlagte video, hvor en selvstendig amerikansk forfatter og etterforsker ved navn Katherine Watt legger fram det hun mener er lover og reguleringer som muliggjør promoteringen og bruken av produkter som, i henhold til tradisjonelle farmasøytiske standarder, aldri kunne ha kommet ut på markedet, eller hadde blitt trukket tilbake etter bare noen uker, men som siden 2020, på grunn av en rekke lite kjente lover og lovendringer, blant annet den såkalte PREP Act, har kunnet presses på hele befolkninger så snart "helsemyndighetene" finner det for godt å erklære "krise", fordi en erklæring av "public helath emergency" utløser muligheten for såkalt EUA, Emerency Use Authroization, av nært sagt hva som helst, og uten de vanlige kravene til omfattende testing, flere år med utprøving, produktmessig trygghet og renhet og produksjonsmessig jevnhet, osv.

Det Watt sier gjelder først og fremst USA, men lignende lover og lovendringer er blitt innført i en rekke andre land, inkludert her i Norge.

Dette er et krevende tema å sette seg ordetlig inn i, og det er ikke sikkert jeg har fått alt hundre prosent riktig, men Watt virker som en meget seriøs person, og det hun sier er blitt bekreftet av en annen selvstendig etterforsker, en med omfattende erfaring fra pharma-industrien, nemlig Alexandra Latypova, og såvidt meg bekjent er det ingen såkalte faktasjekkere som har klart å motbevise det Watt og Latypova har sagt om PREP Act, EUA, m.m. i sine foredrag. Tvert imot har uttalelser fra den amerikanske staten, i forbindelse med rettssaker, bare bekreftet at det disse to damene har kommet fram til er helt korrekt.

Veldig kort og enkelt forklart har visse interesser, over en periode på adskillige tiår (siden 1960-årene), sørget for den gradvise introduksjonen av et helt kompleks av ulike lover og lovendringer og reguleringer som til slutt, i 2019/2020, omsider var klart til å utløses, og som muliggjorde både den stort sett fiktive koronakrisen i 2020 og den påfølgende tvangsinjiseringen, som bare fikk fortsette og fortsette, til tross for de utallige faresignalene som etterhvert kom på bordet.

USAs HHS kunne, etter at lovverket var blitt forberedt for det, erklære "krise" etter eget forgodtbefinnende, og slik "krise" muliggjorde så, juridisk sett, implementeringen av EUAs eller krisegodkjenninger av nært sagt hva som helst, inkludert mRNA-dosene, som det er det amerikanske (og i senere år helt infiltrerte og politiserte) DoD som har det overordnede ansvaret for, og slik "krise" og slike "krisegodkjente" produkter muliggjør dessuten den totale fritakelsen av de involverte, dvs. både DoD og HHS og FDA og de ulike vaksineprodusentene og distributørene for alt ansvar, juridisk sett. Lignende prosesser fant sted over hele verden, men under det infiltrerte USAs lederskap.

Se også https://bailiwicknews.substack.com/

Prøv å spre denne informasjonen til andre der ute, for dette er overhodet ikke over, selv om mange synes å tro det, og en rekke stater og en rekke land har nå introdusert, eller er i ferd med å introdusere, lovendringer som, ved neste kriseerklæring, vil gjøre det mye lettere å internere og tvangsmedisinere alle som ikke bare slavisk aksepterer myndighetenes "krisetiltak".

 

God påske!

 

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Utover videoen over vil jeg sterkt anbefale dere alle å se dette opptaket av et nylig Zoom-møte hvor flere av de fremste "sprøyte"-kritiske røstene på den andre siden av dammen kommer med korte oppsummeringer av hva de mener. Dette er vondt og vanskelig å høre på, selv for oss som har vært kjent med det meste av det som sies i over to år nå. Heldigvis virker som som om Norge så langt har sluppet veldig billig unna, sammenliknet med USA og en del andre land. Hva som er grunnene til det, kan vi foreløpig bare spekulere på. 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Dikedis skrev (4 timer siden):

Det har liten hensikt å repetere alt av kritisk natur som er blitt sagt om de såkalte korona-vaksinene, av både meg og Selfuniverse og andre her, men jeg vil sterkt anbefale de av dere som fortsatt tror mRNA-injeksjonene er "trygge og effektive", og som fortsatt ikke ser det større bildet som dette med innsprøytningene er en del av, å se vedlagte video

Jeg har sett hele videoen. Men hun tar jo utgangspunkt i at vaksinen er et biokjemisk våpen.  Så er jo spørsmålet om man tror på at vaksinen er laget for å drepe og skade befolkningen. Jeg tror ikke det, og dermed blir videoen uten verdi for meg.

Hvis hun mot formodning skulle ha rett, så er det et vanvittig lite effektivt våpen 😂

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Dikedis skrev (4 timer siden):

Utover videoen over vil jeg sterkt anbefale dere alle å se dette opptaket av et nylig Zoom-møte hvor flere av de fremste "sprøyte"-kritiske røstene på den andre siden av dammen kommer med korte oppsummeringer av hva de mener.

Denne videoen har jeg valgt å ikke se. Så lenge det er vaksinemotstandere/covid-19 vaksinemotstandere som kommer sammen, uten en kritisk motstemme som utfordrer påstandene de kommer med, så blir dette ikke noe annet enn et ekkokammer. Noe som er ufattelig lite produktivt.

Jeg har merket meg at mange som er motstandere av covid-19 vaksinen ikke takler at andre utfordrer deres påstander. Ber man om kilder, blir man bedt om å google det selv. Eller så blir man blokkert (jeg er ganske sikker på at flere her inne har blokkert meg, ut fra hva de har sagt til meg siste gang de kommenterte en av mine poster). Ut fra hva jeg har hørt fra andre, også i andre fora, så skjer dette i stor utstrekning. Så denne videoen er et godt eksempel på at mange covid-19 vaksinemotstanderne trives best i en setting der de kun har meningsfeller, uten noen som kan utfordre deres påstander. Og det er trist, for da er det ingen måte å prøve å utvide deres horisont.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Dikedis skrev (9 timer siden):

God påske!

Riktig god påske til deg også!

Norske lover fastsettes av det norske Stortinget, som har en nettside som dokumenterer tilblivelsen av alle nye lover (herunder lover som gir lovendringer i "gamle" lover) - nettsiden har det litt kjedelige navnet https://stortinget.no/.

Resultatet av det norske Stortingets arbeid; norske lover - og endringshistorikk - finner du i på nettsiden https://lovdata.no/.

Dersom du ønsker å gjøre allmuen oppmerksom på debatter/avstemninger i Stortinget med tilhørende endringer i lovverk som du mener er av stor - og negativ - betydning for allmuens ve og vel, så blir det ganske sikkert satt pris på om du kan linke direkte til de trøblete debatter/avstemninger/paragrafer på de nevnte nettsteder. Så kan hver og en vurdere om Folkets representanter (og evt hvilke av dem) ivaretar Folkets interesser. 

I hvert fall vil jeg sette pris på det, side jeg er allergisk mot YT-videoer fra "selvstendig amerikansk forfatter og etterforsker" med klar agenda og uklar kompetanse. ;) 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det idiotiske er misoppfatning av tid og pandemien.

Nå er rådet vaksine kun for de eldste og syke. Noe som får antivaxxerne til å hyle - I told you so!!

Da var det Pandemi, nå har vi flokk immunitet både fra sykdom og de som er vaksinert.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (9 minutter siden):

Det idiotiske er misoppfatning av tid og pandemien.

Nå er rådet vaksine kun for de eldste og syke. Noe som får antivaxxerne til å hyle - I told you so!!

Da var det Pandemi, nå har vi flokk immunitet både fra sykdom og de som er vaksinert.

Ikke minst, hvor mange påstander kom de ikke med? Kommer man med 1000 spådommer er noen dømt til å være rett..

Og 90% av de som tok vaksinen skulle vel vært døde eller minst kraftig skadet nå..

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (17 minutter siden):

Det idiotiske er misoppfatning av tid og pandemien.

Nå er rådet vaksine kun for de eldste og syke. Noe som får antivaxxerne til å hyle - I told you so!!

Da var det Pandemi, nå har vi flokk immunitet både fra sykdom og de som er vaksinert.

Vi har desverre ikke flokkimmunitet. Da det kan synes som om det er umulig å få det med dette viruset...

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Tussi skrev (17 minutter siden):

Vi har desverre ikke flokkimmunitet. Da det kan synes som om det er umulig å få det med dette viruset...

Joda vi har immunitet, det betyr ikke at folk ikke blir syke, men at de blir mindre syke.

Hadde det vært rettferdig så kunne vi delt antivaxxere og de som tok vaksinen i to samfunn..  og sett hvilken som klarte seg best.

Antivaxxere verden tror jeg ville hatt katastrofale følger.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (5 timer siden):

Joda vi har immunitet, det betyr ikke at folk ikke blir syke, men at de blir mindre syke.

Hadde det vært rettferdig så kunne vi delt antivaxxere og de som tok vaksinen i to samfunn..  og sett hvilken som klarte seg best.

Antivaxxere verden tror jeg ville hatt katastrofale følger.

Det er jeg enig i. Jeg har selv 4 vaksiner og covid lett 2 ganger. Jeg er for vaksinene, de gir trolig mye mildere sykdom, men flokkimmuniteten var bare en drøm. Desverre 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dikedis skrev (På 28.3.2024 den 12:56 PM):

Det har liten hensikt å repetere alt av kritisk natur som er blitt sagt om de såkalte korona-vaksinene, av både meg og Selfuniverse og andre her, men jeg vil sterkt anbefale de av dere som fortsatt tror mRNA-injeksjonene er "trygge og effektive", og som fortsatt ikke ser det større bildet som dette med innsprøytningene er en del av, å se vedlagte video, hvor en selvstendig amerikansk forfatter og etterforsker ved navn Katherine Watt legger fram det hun mener er lover og reguleringer som muliggjør promoteringen og bruken av produkter som, i henhold til tradisjonelle farmasøytiske standarder, aldri kunne ha kommet ut på markedet, eller hadde blitt trukket tilbake etter bare noen uker, men som siden 2020, på grunn av en rekke lite kjente lover og lovendringer, blant annet den såkalte PREP Act, har kunnet presses på hele befolkninger så snart "helsemyndighetene" finner det for godt å erklære "krise", fordi en erklæring av "public helath emergency" utløser muligheten for såkalt EUA, Emerency Use Authroization, av nært sagt hva som helst, og uten de vanlige kravene til omfattende testing, flere år med utprøving, produktmessig trygghet og renhet og produksjonsmessig jevnhet, osv.

Det Watt sier gjelder først og fremst USA, men lignende lover og lovendringer er blitt innført i en rekke andre land, inkludert her i Norge.

Dette er et krevende tema å sette seg ordetlig inn i, og det er ikke sikkert jeg har fått alt hundre prosent riktig, men Watt virker som en meget seriøs person, og det hun sier er blitt bekreftet av en annen selvstendig etterforsker, en med omfattende erfaring fra pharma-industrien, nemlig Alexandra Latypova, og såvidt meg bekjent er det ingen såkalte faktasjekkere som har klart å motbevise det Watt og Latypova har sagt om PREP Act, EUA, m.m. i sine foredrag. Tvert imot har uttalelser fra den amerikanske staten, i forbindelse med rettssaker, bare bekreftet at det disse to damene har kommet fram til er helt korrekt.

Veldig kort og enkelt forklart har visse interesser, over en periode på adskillige tiår (siden 1960-årene), sørget for den gradvise introduksjonen av et helt kompleks av ulike lover og lovendringer og reguleringer som til slutt, i 2019/2020, omsider var klart til å utløses, og som muliggjorde både den stort sett fiktive koronakrisen i 2020 og den påfølgende tvangsinjiseringen, som bare fikk fortsette og fortsette, til tross for de utallige faresignalene som etterhvert kom på bordet.

USAs HHS kunne, etter at lovverket var blitt forberedt for det, erklære "krise" etter eget forgodtbefinnende, og slik "krise" muliggjorde så, juridisk sett, implementeringen av EUAs eller krisegodkjenninger av nært sagt hva som helst, inkludert mRNA-dosene, som det er det amerikanske (og i senere år helt infiltrerte og politiserte) DoD som har det overordnede ansvaret for, og slik "krise" og slike "krisegodkjente" produkter muliggjør dessuten den totale fritakelsen av de involverte, dvs. både DoD og HHS og FDA og de ulike vaksineprodusentene og distributørene for alt ansvar, juridisk sett. Lignende prosesser fant sted over hele verden, men under det infiltrerte USAs lederskap.

Se også https://bailiwicknews.substack.com/

Prøv å spre denne informasjonen til andre der ute, for dette er overhodet ikke over, selv om mange synes å tro det, og en rekke stater og en rekke land har nå introdusert, eller er i ferd med å introdusere, lovendringer som, ved neste kriseerklæring, vil gjøre det mye lettere å internere og tvangsmedisinere alle som ikke bare slavisk aksepterer myndighetenes "krisetiltak".

 

God påske!

 

 

Nå er ikke jeg under noen illusjon om at alt politikere foretar seg er av det gode for borgerne, men seriøst - denne damen sitter jo og sier at coronavaksinene er et drapsvåpen laget for å drepe og snikutrydde sin egen befolkning. Da har man gravd seg veldig langt nedi kaninhullet og stilt seg utenfor saklig og faktabaser debatt. Jeg mener; hvilken interesse skulle elitene ha av det; de trenger jo vanlige mennesker til å jobbe for dem; til å bygge luksuspalassene sine; kjøre limousinene deres, pleie dem når de er syke, lage mat for dem, kjempe eventuelle kriger de skulle ha lyst på osv. Elitene ville ikke klart seg særlig bra om de fikk utryddet plebeierne, ville de?

Jeg er absolutt enig at brudd på menneskerettigheter ble begått i lockdownårene samt brudd på grunnleggende medisinsk etikk da tvangsmedisiering faktisk er et brudd på grunnleggende legeetikk, men å dra det helt ut til folkemord og "biovåpen"; nei; det er å dra det for langt. At coronavaksinen i høy grad er et veldig lite effektivt produkt og som også ikke er så veldig effektivt heller og mindre harmløst enn man i utgangspunktet trodde; vel DET er ikke helt ute på viddene; men å dra det til snakk om folkemord og biovåpen - nei, bare nei. Det er nok mer et medisinsk og prestisjefullt prosjekt man slo på stortromma med som en "mirakelkur"; og som viste seg å ikke være det i det hele tatt. Det er så enkelt.

Og bare for å gjøre det helt klart: jeg er absolutt imot - 100% - at WHO eller noen andre internasjonale organ for den saks skyld skal ha noen som helt råderett over norsk helsepolitikk på noen som helst måte.

 

a_aa skrev (På 28.3.2024 den 11:00 PM):

Riktig god påske til deg også!

Norske lover fastsettes av det norske Stortinget, som har en nettside som dokumenterer tilblivelsen av alle nye lover (herunder lover som gir lovendringer i "gamle" lover) - nettsiden har det litt kjedelige navnet https://stortinget.no/.

 

I utgangspunktet er det sånn ja; eller rettere sagt BURDE VÆRE SÅNN, men i praksis er norske politikere lite vanskelige å be når det er snakk om pålegg og direktiver utenfra fra som går på bekostning av egen råderett og befolkningens egne interesser; noe man ser i det mest EU-servile landet i Europa men som ikke en gang er medlem av EU.

Tussi skrev (På 31.3.2024 den 5:42 PM):

Vi har desverre ikke flokkimmunitet. Da det kan synes som om det er umulig å få det med dette viruset...

Det spørs hva du MENER med flokkimmunitet. Om du mener regelrett utryddelse av viruset til det ikke lenger eksisterer og det er 0 mennesker i verden igjen med covid-19; ja da er vi inne på det umulige. Det kommer aldri til å skje, men det var det vel heller ikke sååå mange som egentlig påstod. Skjønt det var jo det med hvordan vaksinen ble hypet opp i media som "mirakelmiddelet" som skulle gjøre at ingen som tok den ville få covid-19.

Men WHO og samtlige land har slått fast at covid-19 ikke lenger er noen global helsekatastrofe. Det er et virus folk får og så er man stort sett ferdig med det; og så får man kanskje andre varianter senere i livet; som man gjør med influensa. Har vi immunitet mot influensa? Det kommer an på hvordan man ser det.

Tussi skrev (På 1.4.2024 den 12:00 AM):

Det er jeg enig i. Jeg har selv 4 vaksiner og covid lett 2 ganger. Jeg er for vaksinene, de gir trolig mye mildere sykdom, men flokkimmuniteten var bare en drøm. Desverre 

Vel, jeg har "bare" to vaksiner og fikk et lett forløp med covid-19 jeg også. Gjelder også folk jeg kjenner som har 0 vaksiner; snakker da om omicron som er varianten de fleste har hatt. Men hva er det egentlig du legger i begrepet "flokkimmunitet"?

Nå er det først og fremst fordi coronaviruset muterte til den langt mildere omicron-varianten i desember 2021 at folk blir langt mindre syke enn av tidligere varianter; det gjelder for både de med og de uten vaksiner.

Forøvrig synes jeg det er trist å lese at det er folk nå i 2024 som fortsatt sitter fast i en "oss og dem"-tenkning rundt de som tok og de som ikke tok vaksinene i 2021. De fleste av oss, ihvertfall ut i fra min erfaring utenfor nettdebattene ihvertfall har lagt dette bak seg for lengst nå i 2024 og det vekker overhodet ikke oppsikt - heldigvis - om noen nå sier at de ikke har tatt vaksinene slik det ble da og det er jeg selvfølgelig veldig glad for. Men noen ønsker åpenbart å leve i fortiden og gnage på gammel bitterhet fra den gangen. Jeg tok som nevnt "bare" 2 vaksiner, og tidlig i 2022 var det jo til og med de som mente at slike som meg måtte bli internert fordi jeg ikke ville ta flere; vi var faktisk der men det er heldigvis over nå.

Endret av Morromann
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Morromann skrev (10 timer siden):

Nå er ikke jeg under noen illusjon om at alt politikere foretar seg er av det gode for borgerne, men seriøst - denne damen sitter jo og sier at coronavaksinene er et drapsvåpen laget for å drepe og snikutrydde sin egen befolkning. Da har man gravd seg veldig langt nedi kaninhullet og stilt seg utenfor saklig og faktabaser debatt.

Og det er forskjellen på dere som bare er skeptiske til vaksinen og tiltakene som ble innført, og de som har gravd seg langt ned i kaninhullet, som du sier. Det er i stor grad disse man må forsøke å diskreditere da det er farlig om deres meninger og påstander får grobunn i hodet til folk flest.

Til en viss grad har nettopp dette skjedd, man kan bare gå inn i kommentarfeltet om en tilfeldig covid-19/vaksineartikkel på Facebook, så ser man hvor aktive de som har disse meningene er, hvor interesserte de er i å dele sine meninger og forsøke å hjernevaske andre til å mene det samme. De kaller seg "våkne" og at de "tenker selv", når alt de gjør er å tro blindt på hva andre personer i kaninhullet sier... uten å be om kilder. Det er derfor de aldri har noen kilder å vise til, fordi de bare repeterer noe de har hørt. I beste fall kan de vise til en Facebook video av en person som ingen andre enn de har hørt om før, som kommer med udokumenterte påstander. De kaller oss "sauer", når alt de gjør selv, er å følge sin flokk uten et snev av kildekritikk.

Det spesielle er at mange av disse har vist seg å være uføretrygdede. Og nei, jeg rakker ikke ned på uføretrygdede på noen som helst måte, men av disse er det en del som ikke har så mye å fylle dagen sin med, og sitter mye på nett og blir derfor lett å påvirke. Jo flere ganger man hører en påstand, jo lettere tror man på det. Med andre ord; hjernevasking (det er derfor så mange av disse videoene er så himla lange så de kan fremme sin påstand et utall ganger i løpet av kort tid). Det er mange av disse som både tror at vaksinen er et biovåpen, og enda verre ting. Mange av de vil tro det, fordi da blir de verdsatt i et miljø, og da overser man glatt bevisene for at det de påstår er feil. Mange av de er kanskje ensomme, og trenger å føle seg sett, og da er det lett å følge strømmen.

Heldigvis er de fleste jeg diskuterer med her inne av den litt mer fornuftige typen. En gang i blant dukker det opp personer som har samme oppfatning som Facebook-klanen, og da mener jeg det er min plikt å si fra at dette henger ikke på greip. Bra at også du, som er mer skeptisk enn meg, og dermed kanskje lettere får gehør blant andre skeptikere, også sier fra at dette blir for "far out". Å være skeptisk er helt greit, og jeg mener at ingen skal bli påtvunget en vaksine man ikke har lyst til å ta.

Dette ble lengre enn jeg hadde tenkt til å begynne med, men jeg føler at fleste her på forumet er fornuftige nok til å ha en normal holdning til denne diskusjonen. Her inne har jeg fruktbare diskusjoner, og jeg har lært mye. Men på Facebook er det bare å glemme å starte en diskusjon om dette. De har blitt for mange, og alle med en normal holdning har gitt opp. Jeg bare håper de ikke klarer å hjernevaske for mange.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Nukleosid skrev (12 timer siden):

Og det er forskjellen på dere som bare er skeptiske til vaksinen og tiltakene som ble innført, og de som har gravd seg langt ned i kaninhullet, som du sier. Det er i stor grad disse man må forsøke å diskreditere da det er farlig om deres meninger og påstander får grobunn i hodet til folk flest.

 

 

Spot on det. Og det er en balansegang hvor det ikke alltid er så lett å unngå å bli tatt til inntekt for ideer fra folk som er ganske ytterliggående og ekstreme i en ganske så polarisert debatt; ihverfall polarisert innenfor nettverdenen hvor de mest ekstreme gjerne har et sterkt markeringsbehov. Tror ikke det er noen stor sjanse for at slike ideer skal få noe særlig fotfeste i Norge; men i USA derimot hvor det ikke lenger eksisterer gråsoner, alt er ultrapolarisert og svart/hvit, enten-eller, oss og dem er det en annen sak og slike ideer har oppslutning også innenfor politikk, noe som er fullstendig utenkelig hos oss. Jeg har jo selv her inne blitt beskyldt for å stå for ting jeg overhodet ikke står for i denne debatten flere ganger, selv om jeg da ting stod på som verst faktisk var for strenge tiltak og også tok to vaksinedoser.

Nukleosid skrev (12 timer siden):

 

Til en viss grad har nettopp dette skjedd, man kan bare gå inn i kommentarfeltet om en tilfeldig covid-19/vaksineartikkel på Facebook, så ser man hvor aktive de som har disse meningene er, hvor interesserte de er i å dele sine meninger og forsøke å hjernevaske andre til å mene det samme. De kaller seg "våkne" og at de "tenker selv", når alt de gjør er å tro blindt på hva andre personer i kaninhullet sier... uten å be om kilder. Det er derfor de aldri har noen kilder å vise til, fordi de bare repeterer noe de har hørt. I beste fall kan de vise til en Facebook video av en person som ingen andre enn de har hørt om før, som kommer med udokumenterte påstander. De kaller oss "sauer", når alt de gjør selv, er å følge sin flokk uten et snev av kildekritikk.

 

 

Det er jo nettdebatten og er man anonym eller har falske profiler kan man jo påstå hva som helst. Som klassikeren "alle jeg kjenner som tok vaksinen er døde eller holder på å dø", noe som er en statistisk umulighet.

 

Nukleosid skrev (12 timer siden):

 

Det spesielle er at mange av disse har vist seg å være uføretrygdede. Og nei, jeg rakker ikke ned på uføretrygdede på noen som helst måte, men av disse er det en del som ikke har så mye å fylle dagen sin med, og sitter mye på nett og blir derfor lett å påvirke. Jo flere ganger man hører en påstand, jo lettere tror man på det. Med andre ord; hjernevasking (det er derfor så mange av disse videoene er så himla lange så de kan fremme sin påstand et utall ganger i løpet av kort tid). Det er mange av disse som både tror at vaksinen er et biovåpen, og enda verre ting. Mange av de vil tro det, fordi da blir de verdsatt i et miljø, og da overser man glatt bevisene for at det de påstår er feil. Mange av de er kanskje ensomme, og trenger å føle seg sett, og da er det lett å følge strømmen.

 

Det sies jo at lediggang er "roten til alt vont". At det er roten til ALT vondt kan jeg ikke si meg helt enig i men mye. Men nettopp det at de er uføretrygdede og lever i en velferdsstat og ikke er etterlatt på gata for å dø er jo et eksempel på at de ikke lever i en stat som ønsker å utrydde og drepe dem slik de kanskje tror selv men mottar en pensjonsordning som lar dem overleve. Men teoriene de kommer over kommer stort sett fra USA som er alle konspirasjonsteoriers vugge og USA er jo ikke noen velferdsstat som ville gitt dem uføretrygd og det sikkerhetsnettet de har i Norge. Det er ikke rart at slike ideer har mye større oppslutning i det skakkjørte amerikanske samfunnet enn de har her.

Lenke til kommentar
15 hours ago, Morromann said:

Spot on det. Og det er en balansegang hvor det ikke alltid er så lett å unngå å bli tatt til inntekt for ideer fra folk som er ganske ytterliggående og ekstreme i en ganske så polarisert debatt; ihverfall polarisert innenfor nettverdenen hvor de mest ekstreme gjerne har et sterkt markeringsbehov.

Det er helt riktig. Er man ikke innefor 100% den oppfatningen som ønskes så blir man raskt plassert ytterst blant ekstremistene. Selv om det er vesentlig mer desillusjonert enn det man forsøker å ta opp.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)

Food and Drug Administration (FDA) har sagt seg enig i å ta ned kraftige utspill mot bruken av Ivermectin.

Leger saksøkte FDA som endte i ett rettsoppgjør i en rettsak som endte 21. Mars. Rettsaken handlet om FDA sin aggressive posisjon mot Ivermectin der de flere ganger forteller folk at de må slutte å bruke dette legemiddelet i forbindelse med Covid.

Ifølge legene så har disse utspillene fra FDA ført til at leger ble straffet hvis de forsøkte å skrive ut Ivermectin til sine pasienter, og at apoteker ikke ville gi ut dette legemiddelet til pasienter, ved å henvise til FDA. Forsikringsselskaper ville heller ikke betale for bruken av Ivermectin for sine kunder. FDA gikk over en grense og satte seg ulovlig mellom lege-pasient forholdet mener de. Legene er fornøyd med utfallet av rettsaken, men sier "Vi vil aldri få vite hvor mange liv som ble berørt når pasienter ble avskåret fra en livreddende behandling fordi legen deres 'bare fulgte FDA sine direktiver'."

 

“FDA loses its war on ivermectin and agrees to remove all social media posts and consumer directives regarding ivermectin and COVID, including its most popular tweet in FDA history,” Dr. Mary Talley Bowden, one of the doctors, said in a statement. “This landmark case sets an important precedent in limiting FDA overreach into the doctor-patient relationship.”

“We are extremely pleased with the outcome of the settlement as it is a victory for every doctor and patient in the United States,” added Dr. Paul Marik, chief scientific officer of the FLCCC Alliance and another plaintiff. “The FDA interfered in the practice of medicine with their irresponsible language and posts about ivermectin. We will never know how many lives were affected because patients were denied access to a lifesaving treatment because their doctor was ‘just following the FDA.’”

Endret av Selfuniverse
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (8 timer siden):

Det er helt riktig. Er man ikke innefor 100% den oppfatningen som ønskes så blir man raskt plassert ytterst blant ekstremistene. Selv om det er vesentlig mer desillusjonert enn det man forsøker å ta opp.

Nyanser er ikke populære i nettdebatten og man har lettere for å bli tatt mer seriøst i den virkelige verden. Men på nettet er ting ofte like polarisert som det offentlige amerikanske ordskiftet; kanskje fordi folk som debatterer på net er ganske amerikaniserte i sine oppfatninger, hva vet jeg? Men det er mer takhøyde i Norge, heldigvis for å kunne snakke om disse tingene uten å få de mest ekstreme stemplene på seg som man ville fått for eksempel i USA.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...