Gå til innhold

Snakker de engelsk i Frankrike


Flamini

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er lenge siden jeg var i Paris, men de ansatte på hotellet snakket engelsk. Ute i byen var det mer varierende. Jeg fikk litt inntrykket av at de kunne, men at de ikke gadd. 

Uansett, vi klarte oss uten å kunne annet på fransk enn hei og takk, så du skal nok klare deg du også. Har du mulighet til å lære litt fransk før du drar ville jeg nok likevel anbefalt det. 

Lenke til kommentar

Det er "bedre" nå enn for bare ti år siden. Det går helt fint å ikke kunne snakke fransk, de fleste forstår noe. Ellers er det jo greit og enkelt å kunne hei, ja, nei og takk i landet man besøker.

På hoteller og andre steder man lever av utlendinger snakker de naturligvis engelsk.

Man kan fremdeles møte på en og annen i Frankrike som kan ok engelsk, men skal gjøre seg vanskelig - men det blir færre av disse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I Paris, spesielt på hotellene og rundt dem større "turistfellene" snakker dem stort sett engelsk. Hvis du lærer deg å stotre fram "unnskyld, men snakker du engelsk?" på fransk, så vil du nok oppleve at mange ikke har noe problem med å bytte over. Spesielt hvis dem skjønner at du er norsk og ikke har engelsk som morsmål du heller. Da virker det som om det litt mer sånn "møtes på halvveien" og ikke "du kommer til vårt land og antar at vi snakker språket ditt" Det var ihvertfall mitt inntrykk.

Lenke til kommentar
Sjørøver skrev (6 minutter siden):

Det går stort sett fint, men ikke forvent at noen er hyggelige. Du må også ha litt mer tålmodighet en vanlig. Frankrike er et nydelig land, men franskmenn er noe dritt.

Om du bare har vært borti parisere kan jeg ikke si meg helt uenig selv om jeg faktisk også finnes noen hyggelige folk fra Paris. I Frankrike er parisere beryktet for å være egoister og ikke bry seg om andre. Om de dulter borti noen i gata vil de aldri stoppe eller si unnskyld da de aldri vil se den personene igjen. Det blir som med folk fra New York som blir uglesett i resten av USA.

Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (1 minutt siden):

Jeg har vært i Romania, Portugal, Israel, Polen, Russland osv. Aldri lenge nok til å lære språket. Det krever jeg ikke av utlandske turister i Norge heller. Jeg drar ikke for å søke statsborgerskap.

I Tyskland brukte jeg tysk ved behov. Jeg kan nok til å bestille på restaurant, eller togbillett. Men jeg kan ikke lære meg alle språk.

Det er ikke snakk om å lære først etter at du har kommet dit eller å virkelig lære seg språket godt. Det er bare snakk om å lære seg et par enkle fraser for å vise at du viser interesse for dem og landet.

Lenke til kommentar

Forstår du hva som skjer hvis jeg prøver å bestille middag på hebraisk? Antakelig bestiller jeg noe sånt som tanta di sin bil med mose på. Når både kelneren og jeg snakker flytende engelsk er det bare tull. Tviler på om en travel kelner setter pris på å tyde bestillinger og krangle om regninger med noen som ikke kan språket. 

Jeg har stort sett hatt gode erfaringer der alle kan perfekt engelsk. Eneste stedet hvor folk ikke kunne engelsk var en restaurant og en togstasjon i Berlin. Heldigvis kan jeg de tyske ordene for wienerschnitzel og Frankfurt.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (1 minutt siden):

Forstår du hva som skjer hvis jeg prøver å bestille middag på hebraisk?

Ja, det er en del neselyder på fransk som bør være på plass, samt litt innsikt i stumme S-er og X-er. Uttale Paris som "Paris" er sannsynligvis en fornærmelse når det bør uttales mer som "Bari". 

Det finnes små bøker, Fransk til reisebruk og Spansk til reisebruk. 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...