Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Eg har i mange år strømma musikk og og kjørt lyden til TV seriar til høgtalarar kopla til forsterkar ONKYO A 9010 gjennom optisk kabel frå PC integrert lydkort på hovedkortet til optisk inngang på forsterkaren. Så svikta den optiske kabelen, og eg brukte miniplugg frå grønn kontakt på hovekortet til linje inn L/R på forsterkaren. Det fungerte fint.

Så fekk eg den ide å kjøpe internt lydkort Creative Sound Blaster Z SE. Det var kanskje dumt? DAC på ONKYO er vel like god som DAC på Creative lydkortet?

Hvis eg kopler saman grønn utgang frå lydkortet til forsterkaren sin Linje inn L/R blir lyden svært varierande, frå perfekt til grøtete.

Er det fordi signala frå Lydkortet alt er prosesserte til analog, og treff DAC i forsterkaren som prosesserer ein gong til?

Har eigentleg ikkje noen anvendelse for dedikert PC-lydkort?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ikke helt hvordan det skal bli 'konflikt'. Et analogt signal har ingen 'egenskap' som sier at det er konvertert fra digital.

Lydkort internt i PC vil alltid ha dårligere arbeidsforhold enn et eksternt. Inne i en PC er det mye støy på strømforsyning fra de digitale høyhastighetskretsene.
Jeg brukte intern lydkort for mange år siden. Var lett å høre bakgrunnstøy når avspillingen sto på pause.
Så kjøpte jeg en ekstern boks med USB tilkobling og analogutgang. Det ble bedre, men støyen var ikke helt borte. For strømforsyningen til DAC kom jo via USB kabel.
Så gikk jeg for en USB DAC med egen strømforsyning. Nå er det ikke mulig å høre noe bakgrunnstøy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...