Gå til innhold

Nye tall: Strømstøtte vil koste 41 milliarder i år


Anbefalte innlegg

Det er to grunner til at vi har mye prissmitte. Det ene er at magasinene i NO2 har relativt lav vannstand. Det betyr mindre eksport og mer import. Det øker prissmitten. Dette går forhåpentligvis over i løpet av et års tid.

Det andre er at kapasiteten på kablene mellom NO2 og andre land har økt de siste årene. Det øker prissmitten. Den har kommet for å bli.

I tillegg til prissmitte så er det store endringer i prisnivået på den andre siden av kablene. Det gjør at prissmitten merkes mer enn hvis prisen hadde vært moderat. Det kan ta lang tid før prisen går ned igjen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ikkje for meg pris under ei krone på lang tid, kanskje ikkje på mange år. Då må prisane sørover i Europa langt nedover, og det skjer jo ikkje så lenge dei ikkje får importert nok gass.
Trur ikkje ein gong fulle magasin her i Norge vil klare det åleine. Til det er kapasiteten til eksport så stor no at så snart prisen går ned nok til at dei tener godt på eksport så vil det vere full eksport døgnet rundt. Trur rett og slett at fulle magasin slik vi såg i 2020 er lite sannsynleg i framtida, spesielt i sør. Då må ein ende opp med nesten alle HVDC kablane ute av drift over lenger tid.
Vi har ein HVDC kabel kapasitet på 5.17GW som er omlag halvparten av installert vasskraft kapasitet i NO2, som er på omlag 11.3GW, og ein vil aldri sjå ein produksjon i nærleiken av dette. Blant anna så har elvekraftverk liten produksjon på vinteren når mange elvar frys til eller har låg vassføring.

Endret av Gazer75
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...