Gå til innhold

Idéer til kolkbord


Anbefalte innlegg

Hei, jeg trenger litt hjelp med noen idéer til kolkbord på 40 årsdagen min som kommer.

Det jeg tenker er loff, rundstykker og brød mat. I tillegg varmmat i en gryte.

Det første som slo med Brennesle suppe, tror dere det er fremdeles mulig å finne brennesle skudd? Eller er det for sent?

Har prøvd selv å leite litt rundt på nettet. Vanskelig å finne helt konkret.

 

Dette er noe jeg liker å spise:

  • Tørket reinhjerte
  • Tørket reinkjøtt
  • Sjampinjong gryte
  • Brennesle suppe (år og dager jeg har spist.)
  • Pizza
  • Grateng
  • Chili Con Carne

Og m.m.

Endret av TheDarkSycamore - SCM
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
TheDarkSycamore - SCM skrev (2 minutter siden):

Jada, jeg vet hvem som selger tørket reinkjøtt og tørket reinhjerte. 😊😊

Hoerte det var stor forskjell, paa den som samene toerket selv og den kommersielle.

Naar jeg har reinkjoett, bruker jeg kav og lager klassikeren med sopp, roemme og mandelpoteer.

Hadde den blitt bra, med toerket reinkjoett?

Lenke til kommentar

* Noe slags pai eller quiche. Spinat?

* Salat med vannmelon, fetaost og fersk mynte

* Blank potetsalat med nypotet, olivenolje, persille og rødløk

* Kylling satay på spyd med sesamfrø

* Baconsurrede dadler

* Potetlefse snurret med rakfisk

* Sommerrull med scampi og mynte (litt jobb å brette)

* Kyllingvinger

* Lammeboller med rosmarin og hvitløk

-k

Lenke til kommentar
Cocola skrev (34 minutter siden):

Heter det ikke koldtbord?

Kan selvfølgelig sette hva du vil på bordet, men det betyr en kald oppdekking, ja. 

Iskald suppe av engsyre, direkte fra kjøleskapet. Smørbrød, ferdig påsmurt eller pålegget legges på et fat ved siden av. Kan være laks, burgere eller aspik. Erter i aspik er en gammel slager. Catering har brukt å sende med skåler med remulade og rømme, som gjestene kan meske seg med. Kan evt. brukes som dip, men pass på at ingen double-dipper. 

Lenke til kommentar
knutinh skrev (27 minutter siden):

* Noe slags pai eller quiche. Spinat?

* Salat med vannmelon, fetaost og fersk mynte

* Blank potetsalat med nypotet, olivenolje, persille og rødløk

* Kylling satay på spyd med sesamfrø

* Baconsurrede dadler

* Potetlefse snurret med rakfisk

* Sommerrull med scampi og mynte (litt jobb å brette)

* Kyllingvinger

* Lammeboller med rosmarin og hvitløk

-k

 

Nepa skrev (4 minutter siden):

Kan selvfølgelig sette hva du vil på bordet, men det betyr en kald oppdekking, ja. 

Iskald suppe av engsyre, direkte fra kjøleskapet. Smørbrød, ferdig påsmurt eller pålegget legges på et fat ved siden av. Kan være laks, burgere eller aspik. Erter i aspik er en gammel slager. Catering har brukt å sende med skåler med remulade og rømme, som gjestene kan meske seg med. Kan evt. brukes som dip, men pass på at ingen double-dipper. 

Høres godt ut. Er ikke så veldig glad i kylling, vanlig gul løk og rød løk da. Hvitløk er jeg glad i da.

Endret av TheDarkSycamore - SCM
Lenke til kommentar

Stort sett alt som serveres på en buffet. Kan nesten bare kjøre et google images søk på buffet for å få idéer :)

Noe jeg ikke har sett foreslått ennå som er enkelt og relativt billig er f.eks omelett eller eggerøre, pastasalat, nudler, frukt ost og kjeks, pølser/pølsemix (f.eks tynnskjære og mikse inn med løk og andre ting for å drøye det litt), sliders.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

* Rømmegrøt og fenalår/spekepølse passer på (sen-)sommeren. Fjordland sin er helt grei.

* Pinnsvinloff: ta en god loff, skjær nesten ned i et rutemønster, fyll sprekkene med smør, urter og litt skarp ost. Kle med aluminiumsfolie og kjør 15-20 min i ovnen. Favoritt med barn.

* Laksecarpaccio. Ala sushi på salma-laks, men i tynne skiver med olivenolje, revet sitronskall og kapers

* god brødmat. Mors hjemmebakte er ofte godt

* clafoutis: Fransk «pannekakepai» på moreller

* smuldrepai på rabarbra eller stikkelsbær

 

Endret av knutinh
Lenke til kommentar

Hadde vaert greit aa komme i selskap til knutinh. 😋

Men du maa jo ha en skaal med raa loek.

Et mattips, til dere alle.

Husker dere den raa loeken, som vi fikk i poelsbodene foer i tiden. Ikke saa sterk som raa, ogsaa var det en fin saeregen smak av den.

Moren til en kompis, jobbet i en slik poelsebod og ble hele tiden spurt om oppskriften og folk skroet av den.

Skjaer opp loeken og hiv den oppi ei skaal med Tonicwater, saa enkel var den,

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (11 timer siden):

Hadde vaert greit aa komme i selskap til knutinh. 😋

Men du maa jo ha en skaal med raa loek.

Et mattips, til dere alle.

Husker dere den raa loeken, som vi fikk i poelsbodene foer i tiden. Ikke saa sterk som raa, ogsaa var det en fin saeregen smak av den.

Moren til en kompis, jobbet i en slik poelsebod og ble hele tiden spurt om oppskriften og folk skroet av den.

Skjaer opp loeken og hiv den oppi ei skaal med Tonicwater, saa enkel var den,

Ellers så er kjappsyltet rødløk i vann med sukker, eddik, salt og pepper (litt som agurksalaten man ofte har til laks) et alternativ som toner ned den litt ramme smaken.

Samme approach funker fint til mange møre grønnsaker, som squash, eller gulrot strimler lage med skrelleren.

-k

Lenke til kommentar

Har en veldig enkel en, som er en bankers, veldig godt, men veldig dyrt, naa for tiden. Saa dyrt, at det nesten blir userioest.

Men tror det er en bra pris, paa de andre raavarene, som er nevnt her ogsaa, det blir en passelig sluttsum paa de koldtbordene ogsaa.

Ferske reker, kokte egg, hvit og grovt broed, salatblader, majones og sitron,

saa var det koldtbordet greit.Da trenger du ikke bekymre deg mer for det.

En liten sjekk paa, hvordan det ligger ann, med allergien til slekt og venner ogsaa kanskje?

Eller var den litt ensidig? En roemmegroetpakke i tilegg, kanskje?

Hvordan ligger det ann med magen da?

Lenke til kommentar
Bruno Banzai skrev (3 timer siden):

Glad i reinsdyr, kanskje denne blir en hit?!

https://www.youtube.com/watch?v=F5EexMdLvfs

Ellers så vil jeg påstå at kabaret er ganske så bankers.

Jah særlig, så morsom du er da. 🥴

Forresten, hadde vært fint om dere kan være seriøs. Det er ikke tull at jeg ønsker hjelp. :blink:

Endret av TheDarkSycamore - SCM
Lenke til kommentar

Kjenner meg saann igjen!

Derfor pleier jeg aa velge kjente, enkle alternativer, der jeg mer, kan delta aktivt, i sammen med gjestene.

Inviterer jeg til middag, saa lager jeg ofte grateng, som klargjoeres en god stund foer, og stekes, mens jeg kler meg og tar i mot gjestene.

Toerket reinkjoett og toerket reinhjerte?????????????????????????

Blir de gamle klassikerene, som roemmegroet, smoerbroed og ferske reker, for kjedelige?

Kommer jeg i et selskap, hvor de har en av de rettene, blir jeg jo glad.

Er du for ambisioes, kanskje?

Har vaert i noen overambisioese "banankakeselskaper" ja.

 

Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (9 minutter siden):

Toerket reinkjoett og toerket reinhjerte?????????????????????????

Blir de gamle klassikerene, som roemmegroet, smoerbroed og ferske reker, for kjedelige?

Kommer jeg i et selskap, hvor de har en av de rettene, blir jeg jo glad.

Er du for ambisioes, kanskje?

Har vaert i noen overambisioese "banankakeselskaper" ja.

Trådstarter vil vel gjerne lage mat som han liker. Jeg ser ikke noe galt eller pretensiøst i det? Han får si hva han liker og antyde ambisjonsnivå/ferdigheter og så kan vi komme med våre innspill?

-k

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...