Gå til innhold

Politiets IKT-tjenester får nytt navn


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Flott at vi bruker offentlige midler på en slik stor og viktig hendelse. fremfor på lønn til flere etterforskere.

Skal ikke samtidig kaste gamle og nå utdaterte konvolutter og brevark med ferdigprintet heading, for å bytte til  en enda mere miljøvennlig papirtype? Siden det er også kjempesmart.

PS (uten t): Ironi kan forekomme

Endret av Snowleopard
Refrasing
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Viktig å kaste bort fellesskapets penger på uvesentlige ting sånn at man får mindre råd til det som faktisk trengs. Heldigvis finnes det masse tullestillinger slik at en kan prioritere slikt. Det viktigste er å prioritere slike stillinger lønnsmessig, slik at de som utfører viktige ting kan underbetales.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Slikt skjer vel nesten alltid fordi en eller annen ny "sjef" skal sette sitt merke, for å vise at de kan det med endringer. Et slags "brunstsignal" som har liten praktisk verdi, men som kan nikkes anerkjennende til oppover i hierarkiet.

Så lenge det ikke er egne penger, men offentlige, så virker det som kostnader blir totalt underordnet, for det påvirker ikke inntjening, da det kommer i form av overføringer.

Kanskje førte dette til ekstrabevilgninger for å dekke kosten. Ja, da kan man jo klappe seg på skuldrene for godt utført arbeid.

Og så er det ingen som helst tanke på å spare samfunnet for totalt unyttige endringer, som i realiteten bare fører til økte kostnader, som da må tas in i form av økte avgifter etc. 

I private bedrifter skal helst slike endringer gi økt markedsføring, som igjen skal føre til positive signaler og til slutt økt omsetning, eller som et forsøk på å snu en dårlig trend. Eller det er fordi man slår sammen selskaper, eller vil markere en endring. Som f.eks. der man ønsker å signalisere at man endrer på forretningsmål.

Kanskje et litt dårlig eksempel, men når Statoil/Hydro endret til Equinor for å vise at de gikk fra å være et oljeselskap til å bli et energiselskap, og derved og ta det i utvikling av grønn energi. Dette var kanskje ikke egentlig nødvendig, men ledelsen mente nok det ville skape mer goodwill enn om de fortsatte med oil i navnet sitt. Og så hjalp det vel på at det var to giganter i norsk sammenheng, som hver for seg hadde sterke merkenavn som var motstridende i forhold til hva de nå var blitt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det ikkje nettopp K'en for kommunikasjon som er det viktigaste for ein framtidsretta organisasjon?
Det blir sjølvsagt berre semantikk, men for ein organisasjon som seier at dei skal øke den digitale emna i politiet så synes eg det er litt pussig å stå igjen med informasjonstekonologi-enheten.
Politiets IT-enhet er sjølvsagt eit kortare namn, men eg hadde tenkt at eit namn som gjekk meir i retning av digital kompetanse, teknisk utvikling, digital kommunikasjon, IT sikkerheit, eller berre teknisk eining, hadde passa betre med målsettingane om organisasjonsutvikling.
Er ikkje mesteparten av det politiets IKT-tjeneste skal jobbe med å muliggjere effektiv kommunikasjon både ut til publikum og internt i eigen etat?

Lenke til kommentar
On 8/17/2022 at 3:08 AM, Snowleopard said:

Flott at vi bruker offentlige midler på en slik stor og viktig hendelse. fremfor på lønn til flere etterforskere.

Applaus! Igjen er det vi, vaktbikkjene i kommentarfeltene, som må si fra når en offentlig etat begynner å oppføre seg som om de var en vanlig bedrift. Nei, gi heller oppdraget til konsulentene. Svindyrt, men de driver i det minste med verdiskaping!

Endret av Prinsesse Leia
Lenke til kommentar
Her var det mye kommentarer basert 100% på antakelser. Internett har ikke forandret seg den siste uka med andre ord! - Navneendringen koster minimalt både i kroner og arbeidstimer. Det kommer til å spares inn i blekkbesparelser pga. kortere navn ila få år ;) - PIT har mye forbedringspotensiale, men også veldig mye bra. Slik er det i de fleste organisasjoner. Når det kommer til software og hardware så er det relativt oppdatert, for få år siden var det langt verre stilt. Hva med å forsøke å se noe positivt i endringen fremfor å gå ut ifra at alle endringer er skapt av idioter som forsyner seg grådig av statskassa? Jeg var selv negativ til endringen, men jeg forstår poenget med den og ser at den ikke har nevneverdige negative konsekvenser. Noen ganger er endringer man selv ikke ønsker også faktisk til det bedre.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Har i grunn ikke nevnt noe om gevinsten, den er uviss. Du kan jo tenke gjennom hvilke utgifter du ser for deg ifbm. en slik endring, det er ikke slik at PIT er profilert i særlig grad utover trykt materiell og intern skilting. Trykt materiell må fornyes regelmessig uavhengig av navnebytte. Jeg skrev tidligere at jeg ikke nødvendigvis var positiv til endringen, men kan se grunnen til at den ønskes. Siden "innsatsen" er liten og ettersom nedsiden er det samme så kan en forsøke å omfavne et enklere navn som er lettere å presentere utad uten å henge seg opp i bagateller.
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...