Gå til innhold

Fiskeridepartementet drepte Frøya


Anbefalte innlegg

Simen1 skrev (1 time siden):

Det er litt som å finne villsvin i Trøndelag, personifisere den siden den er så sjelden i de traktene

kan være verdt å nevne at villsvin var naturlig del av norsk og skandinavisk fauna (og kosthold) i tidligere tider, selv om myndighetene er frekke nok å kalle de "fremmed art" (til forskjell fra Sverige hvor de defineres som innfødt art)

Z46IQAm.png

I3q5FMA.png

http://fenja-og-menja.blogspot.com/2012/03/slemdal-pa-ris-med-gris.html

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (1 time siden):

Den har ikke status som utrydningstruet. 

I Artsdatabanken er hvalross rødlistet som en truet dyreart, og har klassifiseringen VU (sårbar). Estimert er det færre enn 100 hunndyr i den norske bestanden.

Sitat

"I den norske delen av bestanden er det mye mindre enn 1000 reproduserende individer. Hvalrosser føder ungene sine på sjøis og effekter av klimaendringer på sjøis gir grunn for bekymring for bestandens utvikling"

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
13 hours ago, Simen1 said:

Jeg er veldig glad for at det ikke ble noen offentlig debatt om det i forkant. Det hadde blitt en grisete debatt og voldsomt konfliktskapende. Utfallet hadde garantert blitt at noen dyrevernere hadde lenket seg fast og laget kvalm, gjort hærverk på de som ville eller hadde avlivet dyret. En flytting hadde bare flyttet problemet til en annen småbåthavn og ikke løst noe som helst. Bare plaget dyret med stressende transport. Og som nevnt tidligere ville bedøvelse vært problematisk å få til i praksis og gått ut over dyrevelferden.

Dette var ei "sjøens ku". Folk spiser burger og kjøttdeig stadig vekk uten at noen bryr seg om at hver kjøttspiser finansierer avliving av ganske mange dyr i løpet av sitt liv. Det er til og med dyr i fangenskap - med nokså mindre frie liv enn det Freya hadde.

Av hensyn til dyrevelferd burde vi spise mindre kukjøtt, gris, kylling og denslags. Om man ikke vil bli helt vegetar så er det dyreetisk en god mellomting å spise hval, sel, elg, rype, villgås, rein, rådyr, hjort, villsvin og andre dyr som har sluppet et liv i fangenskap. Kjøttspisere burde stilles til veggs med slike dyreetiske spørsmål til de slutter å være så hyklerske.

Jeg synes dette er innsiktsfullt, Freya levde et liv i frihet, det er selvsagt trist at vi ikke har noe mer kreativt å komme med, enn oss eller den-mentalitet i en slik situasjon, men ganske bagatellmessig med tanke på at man daglig fører 3.5 millioner griser inn i gasskammeret.

Man kan vel samtidig synes at avlivningen av Freya bare illustrerer denne forakten, eller hva man skal si, -for ikke-menneske-liv, og det er kanskje nyttig å peke på i alle sine former, men det fordrer vel at man tenker litt større på det også, at det ikke dreier seg om tabloid kjendis-dyrkelse, men faktisk åpner øynene ens for dyrs rettigheter e.l.

12 hours ago, Simen1 said:

Da hadde vel dyrevernorganisasjonene kommet og zappet de ansvarlige en viss plass som hevn og Greenpeace hadde lagt ut et bilde av Freya i en elektrisk stol, med tittelen "Norsk dyrevelferd" - Norge må dø!

Jeg synes generelt du er flink til å holde en god og saklig tone, og belyse sakenes kjerne med troverdig data, så litt kjedelig å se deg ty til halvbillige karakteristikker av Greenpeace og dyrevernere i disse innleggene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (5 timer siden):

Jeg vil tippe at om bare en liten brøkdel av slikt hadde skjedd i Norge (f.eks. med bjørn) ville hele bjørn-populasjonen blitt utryddet kollektivt.

Det er nå bortimot det vi har gjort.

Sitat

Artsdatabanken:

«Det ble påvist 148 individer (91 hanner og 57 binner) av brunbjørn i alle aldre i Norge i 2019»

«I 2018 bestod den svenske bestanden av et estimert antall på 2 615 (2 499 – 2 732) individer»

«Bjørnebestanden er også stor i Finland med 2 020 – 2 130 bjørner i 2018»

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
6 hours ago, Fibonacci said:

Det mest sjokkerende med denne saken er at store deler av befolkningen er i sjokk over at ett dyr blir drept.

Freya den hellige, som var verdt like mye som et menneske fordi vi har projisert våre følelser over til det intetanende dyret, med navn og full pakke.

Folk hisser seg mer opp av at dette ene dyret blir skutt enn at åtti millioner "vanlige", navnløse dyr blir slaktet på årsbasis.

Husk å kjøpe kjøttdeig til fredagstacoen nå da, hyklere.

Ble Freya drept for mat? Nei. Så hensikten er helt ulik. Og reaksjonen deretter.

Store mengder whataboutism ute og går!

Endret av Abigor
Lenke til kommentar

Denne saka belyser eit behov for å utarbeide saklege kriterier for avliving av ville dyr. Eg synes ikkje at avlivinga av Freya er spesielt problematisk. Her er det snakk om eit einsleg individ som kvart år dei siste fire åra har vært å finne i skjærgården, det er lite som tyder på at i år hadde blitt siste året om ho fekk fortsette å leve. Etter mitt syn så hadde det vært ein anna situasjon dersom det var snakk om fleire individ som slo seg ned og laga ein ny liten bestand i Oslofjorden.

Eg synes derfor at det er noko litt merkeleg at det er så stort opprør mot at Freya vart avliva etter fleire år der ho har skada båtar og flytebrygger til store summar og i tillegg har det vært fleire episodar med nærkontakt mellom Freya og publikum.
Samtidig så skyt vi ulv over ein lav sko berre det er fare for at sauebøndene kan påførast økonomisk tap ved at ulven drep sau.

Eg synes derfor at vi burde gå gjennom kriteria for avling, slik at neste gong eit vilt dyr lager problem, så veit vi kva som skal gjerast. Det burde ikkje være slik at vi forventar at rike båtfolk skal måtte tole at eit vilt dyr øydelegg deira eigedelar, medan andre ikkje treng å måtte finne seg i slike øydeleggingar og får fellingsløyve med ein gong.
For enten så må det være slik at dyra har fyrsteprioriteten og så må vi menneske tilpasse oss, eller så er det dyra som skal tilpasse seg oss slik at vi fjernar alle dyr som lagar problem.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
11 minutes ago, Simen1 said:

Haha! Nordmenn spiser i gjennomsnitt 50 kg/kjøtt i året. Regner vi Oslo kommune med sine 700 000 innbyggere så blir det 35 000 000 kg i året. Håper det startes kronerulling for å lage statuer av de kyrne, grisene, kyllingene osv det representerer.. Bare for å vise hykleriet.

Det er ikke noe hykleri 😀 Men det viser seg å være svært populært å fremstille det som et slags hykleri blant enkelte!

Her diskuterer vi fiskeridepartementet som avliver et villt pattedyr. Du tenker kanskje på dyr i landbruk for matproduksjon? Den diskusjonen kan du ta et annet sted.

Endret av Abigor
Lenke til kommentar
5 minutes ago, The Avatar said:

Samtidig så skyt vi ulv over ein lav sko berre det er fare for at sauebøndene kan påførast økonomisk tap ved at ulven drep sau.

Mer whataboutism? Er vel en del som protesterer mot "skyting av ulv over en lav sko", eller husker jeg feil?

Enig i at det burde være noen regler på plass, så ikke fiskeridepartementet kan bestemme fritt selv å drepe alle dyr de ønsker så lenge en tilfeldig mengde mennesker ikke adlyder dem fullstendig.

Endret av Abigor
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Abigor skrev (7 minutter siden):

Det er ikke noe hykleri 😀 Men det viser seg å være svært populært å fremstille det som et slags hykleri blant enkelte!

Her diskuterer vi fiskeridepartementet som avliver et villt pattedyr. Du tenker kanskje på dyr i landbruk for matproduksjon? Den diskusjonen kan du ta et annet sted.

Sånn sett er nok elg mer sammenlignbart, men jeg synes nå mer synd i de dyrene som har måttet leve sine liv i fangenskap. Kyllinger får i noen tilfeller aldri oppleve åpen himmel i sine liv. Og de avlives i det som i menneskealder tilsvarer barnehagealder. De bare turbofôres så de kroppslig fremstår som nesten voksne først.. Det gir mykt og godt kjøtt.

Ja, det er hyklersk når noen blir sjokkert over at et dyr blir avlivet, mens de selv fortsetter sine kjøttvaner.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Sitat

– Flere ganger fikk vi alle streng beskjed om å ikke nærme seg Freya, og så gjør man det likevel. Det er flaut at vi straffer dyret fordi vi mennesker ikke klarer å oppføre oss

Akkurat dette er jeg helt enig i. Mennesker uten vett og forstand gjør ofte alt fra dumme til komplett idiotiske ting og både natur og dyr må lide for det.

Det er vel resultatet av at "den sterkestes rett" ikke lenger er en ting med moderne legevitenskap, selv om idioter dóg alltid vil finne en måte å skade både seg selv og andre på.

Det blir som vitsen jeg leste en gang som sa at de som finner opp idiotsikre ting undervurderer hvor geniale de virkelige idiotene er.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...