Gå til innhold

Fiskeridepartementet drepte Frøya


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 hour ago, WiiBoy said:

En hvalross som har vært i media blir avlivet og det blir nærmest landesorg, samtidig slaktes kuer, sauer og kylling i enorme mengder hele tiden. «Koronakjeledyr» står nærmest i kø for å avlives nå som sydendøren har åpnet seg igjen, og det ikke lenger passet å ha dyr.

Men det er klart at kjendiser skal jo ikke behandles som Jørgen Hattemaker, uansett hvilken art de måtte være..

Landesorg? Neppe, men mange reagerer.

Akkurat som med det industrielle landbruket. Ingen landesorg, der heller, men mange reagerer.

Ikke alt har uansett samme affeksjonsverdi. Sånn er det bare. 🙂

  • Liker 1
Lenke til kommentar
farnol skrev (53 minutter siden):

Den ble avlivet fordi det var tusener av idioter som måtte beskyttes mot seg selv. 

Jeg synes vi bør skylde avlivingen på hordene av idioter som forårsaket den, ikke på Fiskeridepartementet.

geir__hk skrev (1 time siden):

En ting jeg ikke forstår - hvorfor kunne man ikke rekvirert en brønnbåt og fraktet dyret til Svalbard? Er det teknisk uoverkommelig, er det pengespørsmål? Ser jo at det er mange som ikke har ønsket at dyret skulle avlives.

99% kostnadsspørsmål. Tenk om vi skulle frakte ei ku til Svalbard med brønnbåt ... det hadde blitt dyr biff. Klart noen bruker jo uforholdsmessig mye penger på kjæledyret sitt, men dem om det. De kunne jo trådt til her også om de ville og spleiset på en brønnbåt til Svalbard eller noe sånt..

1% praktisk spørsmål ettersom Frøya holdt seg mest på grunt vann, innimellom småbåter og sånt. Så det ville blitt mye knot å få tak i henne og potensielt stresset dyret mye. Det er jo ikke bare å bedøve henne ute i en småbåthavn heller. Man kan jo ikke akkurat kjøre noen kran ut på flytebrygga og dyret kunne ha druknet om det veltet uti vannet.

Dette er ei "ku fra sjøen" - get over it og nyt burgeren. Frøya er nok spiselig men det er nok noe sær smak på sånt kjøtt. Jeg har spist både sel og hval men akkurat hvalross har jeg aldri smakt. Kan tenke meg at det smaker omtrent som sel og det er for spesielt interesserte. Kunne jo vært en idé å ta prøver av kjøttet for å verifisere at det ikke er for mye miljøgifter og deretter grillet skrotten, så alle spesielt interesserte kunne fått sin del av kjendisen. Få tak i en kjendiskokk og litt god marinade for å skjule den verste smaken, så selger det nok bra. Inntektene kunne sikkert gått til et godt marint formål.

Det er vel lenge siden noen har dratt noe spiselig opp fra indre Oslofjord så det kunne vært en gylden mulighet for noe kortreist og sårt tiltrengt folkeopplysning om at kjøtt faktisk har vært noe levende.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Samtidig:

Quote

Signalene fra regjeringen er tydelige. Bestanden skal ned, og for å snu trenden, bør vi felle rundt 100 ulver i vinter, sier rovdyransvarlig Gunnar Glöersen i det svenske Jägareförbundet. De har lenge krevd kutt i bestanden og gleder seg over at den nå skal reduseres.

https://www.nrk.no/nyheter/rekordmange-ulver-kan-skytes-i-sverige-1.16067385

Og ikke en kjeft bryr seg. Kanskje fordet de ikke har navn? 😛

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Hva hadde det kostet å utstede forelegg til de som plent skulle ned å ta selfie med Freya? Jeg ser at det kunne vært en måte å få bukt med problemet, men det hadde jaggu blitt dyrt, og brukt mye av politiets ressurser.

Jeg tror avliving var det mest fornuftige, og en viktig lærepenge til neste gang. Det kommer nok flere hvalrosser i takt med stillehavsøstersens utbredelse. Jeg heier på hvalrossen. De kan bli et slags "meat shield" som regulerer stillehavsøsters samtidig som de hindrer utbyggingen av strandsonen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (16 minutter siden):

Når et villt dyr oppholder seg der det ferdes folk så må det enten avlives eller flyttes.

Det hender rett som det er at både elg, rein, rådyr, rev og annet vilt ferdes der det oppholder seg mennesker. Ser ikke noen grunn til at det må være noe ultimatum mellom flytting eller avliving. De vandrer ofte bare videre uten å skape problemer. Problemet i dette tilfellet var det menneskene som skapte ved å oppsøke dyret og være for innpåslitne.

kote skrev (22 minutter siden):

Hva hadde det kostet å utstede forelegg til de som plent skulle ned å ta selfie med Freya?

Enig i at det gikk ut over dyrevelferden og politiet har jo jaget vekk folk flere ganger, uten at folk sluttet å plage dyret av den grunn. Nå er heldigvis plagen over. For å bøte på den nærgående nysgjerrigheten til folk, uten å plage dyret, er det de burde åpnet opp for selfier og klapping.

Endret av Simen1
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Først og fremst. 

Drap? Nei. Mord? Nei. Avlivnig? Ja. 

Nå skal ikke jeg spekulere i om det var andre muligheter som kunne vært utprøvd, men å legge ned skoler for å spare noen hundre tusen kroner per år, for så å bruke millioner på å flytte et dyr, for ja, det er det prisen for å flytte det hjem ville vært, nei det blir ikke en fornuftig løsning, kjendis eller ikke. 

Det er naturligvis ikke en morro nyhet. Vi kan naturligvis si at folk kunne holde seg unna. Men, som med alle store ville dyr som blir for tamme så begynner de etter hvert å utgjøre en trussel. 

Hun hadde allerede begynt å påføre eiendeler skade, og oppholdt seg stadig i områder der hun var til hinder, og uheldige konfrontasjoner kunne oppstå. Og, til slutt kunne resultatet blitt at noen ble skadd, eller drept, noen andre enn den idiotiske badegjesten som lå ant til å komme på Darwin Awards liste. 

Derfor blir det en vurdering de aktuelle instansene må gjøre. At det har gått bra før, betyr ikke at situasjonen eller risikoen var den samme nå. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Abigor skrev (29 minutter siden):

Hvis jeg er så dum å tar selfie med moskus, skal fiskeridepartementet drepe moskus da?

sikkert noen som mener det. fordi vi mennesker skal ha frihet til å være dumme, og hvis det aktuelle dyret liksom ikke skjønner det, får det værsågod å takke sæ sjøl! (eller noe i den duren)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
34 minutes ago, Abigor said:

Det synes ikke jeg. Hvis jeg er så dum å tar selfie med moskus, skal fiskeridepartementet drepe moskus da?

Det er nok litt vanskeligere for tusenvis av folk til å komme helt inntil moskusene, men hadde en moskus flytta ned på aker brygge hadde den nok blitt tatt livet av ganske fort.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (12 minutter siden):

Tja. Nødvendig er det sjelden å drepe noe dyr. Men det skjer jo i massiv skala hele tiden.

Hadde man live-filmet en hjort i skogen, sendt det på TV, og kalt hjorten Børre eller noe, hadde det vært helt uaktuelt å skutt den i høstjakta.

det er jo ikke uvanlig at man kvier seg for å drepe dyr man har et forhold til. Til og med "hardbarkede bønder" kan ha en eller annen skapning gående som ikke havner på matbordet nettopp på grunn av slikt.

Så det er i grunn ikke noe motsetning eller ulogisk at det "forskjellsbehandles"

Uansett så var ikke Freya aktuell for matbord eller som jakt-objekt, hun var bare "feil sted til feil tid" og det kostet henne dyrt.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...