Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Høyde


Fredrik777

Anbefalte innlegg

Regenburg skrev (45 minutter siden):

Som regel betyr ikke alltid. Så føler det er et unødvendig supplement med Håland anekdoten.

Nå er ikke jeg eller du medisinere. Og TS søker medisinsk hjelp. Du kan ikke fastslå at dette ikke trenger behandling etter å ha lest en post på nettet. Kan være han har trøbbel med ryggsøylen, veksthemmende dårlig blodtilførsel til beina og risikerer å vokse uproposjonalt eller tusen andre ting jeg ikke kan noe om.

Er man bekymret for noe, har man i utgangspunktet behov for medisinsk råd. Basta.

Håland anekdoten, som på ingen måte er unik, er et eksempel på at alle vokser forskjellig. Noen er ferdig utvokst tidlig, andre vokser fremdeles rundt 20 år gamle.
Ingenting som TS har så langt fortalt i denne tråden tyder på at det er noe som krever behanding. 1.70 er innenfor normalen.
Å spekulere i at det er noe medisinsk galt med personen, som etter alt å dømme er frisk, er uetisk.
Jeg er enig i at man skal gå til legen hvis man er plaget med noe, men å potensielt skremme en person ved å si slike ting bør man være forsiktig med.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tenker vel at kroppen din ikke har strukket seg helt ferdig enda men at det kan ikke være mye mer om å gjøre nå. Kanskje 5-6-7 cm til? Optimale vekstvilkår avhenger også av kosthold og treningsmengde og en del andre faktorer. Kroppen er alltid i endring og vokser vel oppover til ca. 18 år tror jeg. Håper du ikke fester, røyker eller drikke eller lever på frysepizza for da gir du ikke kroppen din optimale vekstvilkår. Tror man vokser mest når man sover.

Lenke til kommentar

Onkelen min var kort frem til han var ca. 18 år, da skjøt han opp fra kanskje 160-185cm, så du vet aldri sikkert.

Jeg er selv 196cm, og opplever ikke det som "for høy". Det er sjelden jeg har noen store problemer. Det hender jeg subber hodet i ting når jeg er uforsiktig og det hender jeg har litt dårlig benplass på fly, men ellers merker jeg lite til det. Derimot oppleves det som en stor fordel i hverdagen mtp. dametekke og hvordan andre mennesker forholder seg til meg.

Lenke til kommentar
bzzlink skrev (16 timer siden):

Jeg fikk en kommentar av legen etter røntgen av underarmen når jeg var 16-17 hvor han sa at «du kommer nok til å bli enda høyere ser jeg»

Så et røntgen bilde kan kanskje fastslå om skjelettet er ferdig vokst? 
 

Disclaimer: jeg aner ingenting om dette og han fyren som sa dette til meg for lenge siden kan ha vært tungt inne i astrologi for alt jeg vet

Godt mulig han så vekstsonene på røntgenbildet ditt.

https://kidshealth.org/en/parents/xray-bone-age.html#:~:text=They can be seen on,"closed growth plates").

Lenke til kommentar

Jeg tar et skritt tilbake og tenker, hva har du tenkt til å gjøre med veksten i så fall? Finnes det noe å gjøre? Gå til legen og få vekstpiller? neppe. Poenget er å ikke tenke så voldsomt på ting man ikke kan gjøre noe med. Høyde og vekst er som det er. Vær fornøyd og tenk på andre ting. Kjøp deg en dyr dress og tenk på at den passer deg i mange år fremover. :)

 

 

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Thomas_H said:

Ser jo ut som en ganske rett frem diagnose å stille. Røntgen privat ser ut til å koste en tusenlapp ca. Kan jo være noe å gjøre hvis TS bruker mye energi på å lure på om han kommer til å vokse mer

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...