Gå til innhold

Varmere leilighet om vinteren på lurt måte


Anbefalte innlegg

knutinh skrev (48 minutter siden):

Hvis forskjellen mellom strømpris varierer veldig mye så er det selvsagt et potensiale ved å trekke ut strøm når den er billig, for så å magasinere den opp - så lenge man ikke ryker på den peak forbruk avgiften. Jeg tenker kanskje at elbil-lading og varmtvannstank er mer opplagte kandidater. Kanskje også varmekabler (siden tidskonstanten i mine gulv er mer enn 24 timer så betyr det ikke så mye når jeg varmer opp gulvet).

Å varme opp lufta og rommet på natta er jeg litt skeptisk til. Jeg har størst behov for varme rom (om vinteren) mellom 17 og 23. Hvis jeg skal varme dem opp mellom 24 og 06.00 så er det veldig god tid til å lekke varme, evt når jeg går i dører.

-k 

Det er nok fint lite en klarer å magasinere varme om natta, da måtte det heller bli en kakkelovn, den holder lenge på varmen! Sette inn varmekabler i den?

Den siste linken i mitt forrige innlegg viser til at med varmepumper er det annerledes enn med andre varmeregulerende systemer hvor man senker varmen, skal man helst ikke gjøre dette med varmepumper. Jeg bruker kun varmepumpe på natta og setter dører på gløtt til andre rom for å holde kulda mest mulig utendørs. På dagen fyrer jeg med litt ved for å avhjelpe varmepumpen når det er kalt ute. Har også en varmepumpe i kjelleren som jeg lar surre å gå på det minste (16 grader) og den varmen er gull verdt for den må jo opp etter hvert og er også med på å avhjelpe varmepumpen oppe i stua, og jeg merker ikke på strømregninga at jeg bruker to varmepumper i stedet for en. Har varmekabler i et rom i kjelleren, men de brukes bare når det er besøk. Men det er behagelig med gulvvarme, og man trenger ikke å ha dem på mange grader før man føler det behagelige ved å ha dem på. Varmtvannstanken min hadde dårlig isolering, så det kjentes ut som varmekablenes varme når de stod på 12 grader. Jeg laget en kasse og limte på flere lag med isolasjonsplater beregnet for isolering under varmekabler i betonggulv. Det ble rent kjølig der nede etterpå, og det vistes på strømregninga. 

Endret av Wall Dorf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...