Gå til innhold

Varmere leilighet om vinteren på lurt måte


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg ikke finne hus eller interiør seksjon for å skrive dette sporsmål. Derfor jeg skrive her. Gjerne gi meg en beskjed hvis vi har noe lignende hvor vi kan skrive slik sporsmål om til hus og interiør. 

Jeg ser at strømprisen er allerede veldig høy og kansje det skal være det samme i noen månader til. Er det noe andre måte å varme leilighet om vinteren, dett er bare et sprosmål fordi jeg ser at noen mennesker tenke på sammlet trestykker for vinteren. Hva man vanligvis trenger i tillegg til sammlet trestykker ? Vi har varmekabel i alle rom og vet ikke hvis vi kan osgå varmere leilighet med brenning av trestykker. 

Lenke til kommentar
Annonse

I Norge er det vanlig å brenne ved (trestykker) i peis om vinteren. Tidligere som regel for kosens skyld, men nå kan det være billigere enn å varme med strøm. Dessverre så tenker alle å spare strøm på denne måten, så vedprisen er nå veldig høy den også. 

Har man veldig dårlig råd, så er nok det beste tipset å ha på seg mye klær hjemme, klær laget av ull fungerer godt til dette. 

Lenke til kommentar

Jeg rehabiliterte pipen og det kom på 25,000kr så kosta ny vedovn 6,000kr.

Vanskelig å si noe pris da det kommer ann på hvordan leiligheten er bygd opp og hvilken løsning man må bruke for å bygge pipe. Det er ikke sikkert du får lov heller så ville sjekka ut med sameiet/styret. Ville fått en befaring fra en installatør for å få pris på pipe+vedovn.

Lenke til kommentar

Hvis man vil ha tak i billig ved ovn, kan man søke opp brukte på: Vedovner til salgs | FINN Torget -  anbefaler en som ikke bruker mye ved, men varmer godt og som er rent brennende, til eks.: nr.1 av disse to: 2 stk vedovner | FINN.no (Jøtul : Petite: Jøtul F 220 Petite - Peisglass - Nyttige produkter som er enkle å bruke, raskt å få tak i, til så gode priser som mulig (hgvs.no))

Hvis du har lov til å sette inn pipe, kan man bruke pipesett beregnet for boliger, de kan fort koste mellom 8 - 14 000 kr pr meter. (stål - denne kan brukes for å beregne     Tolmer pipekalkulator – Tolmer AS) Men er man heldig kan man klare å få tak i noe som er billigere gjennom FINN.no her også: Stålpipe 4,1 meter pakkeløsning Sort | FINN.no

 

Endret av Wall Dorf
Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (27 minutter siden):

Er det lønnsomt om fyre med ved nå?100-120 kroner for 40 liter bjørkeved er jo latterlig. Varner en med strøm får en i det minste strømstøtte.

Jeg ville heller undersøkt mulighet for montering av varmepumpe istedet.

Nei, ikke for den prisen... men ikke alle har bruk for veden de kjøper hvis de f.eks må flytte, ikke alle flytter vedlasset sitt, så her kan de by seg muligheter?  Ved kapp fra byggebransjer kan være en annen mulighet... eller man kan søke/ spørre om å få rydde litt i skogen hos til kommunen de bor i, de har som regel noe for hånden? Men det er for sent for kommende vinter.

Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (6 timer siden):

10 000 for pipe og ovn?

Det kan være mulig med kort stålpipe og ein ekstremt billig vedovn, ser at bauhaus selg ein for berre 650 kr 😲 Så då kan det være mulig om ein gjer arbeidet sjølv. Det som gjer det urealistisk er at montering av skorstein er søknadspliktig, så gebyret for å få behandla søknaden må også reknast med. 

Angåande kjøp på finn.no så må ein være oppmerksom på at ikkje alle ovnane som blir solgt der er lovlege å montere om dei ikkje er reintbrennande. 

Lenke til kommentar
peterjohn skrev (12 timer siden):

Hei, vi ikke har vedovn i stua men kan vi kjøpe vedovn og ligger i stua ? 

Om du ikkje har vedovn så vil montering av vedovn være ei langtidsinvestering. Det er såpass dyrt at det vil ta mange år å tene inn investeringa. 

Det er nok meir realistisk å sjå på andre billegare alternativ, som for eksempel gassovn https://prisguiden.no/sok?q=gassovn

Merk at det er særleg viktig at du sett deg inn i bruksanvisninga då det er fare for at du får fuktig luft som lagar vannskade, og enda verre lekkasje og dødeleg kullosforgiftning. 

 

Andre enkle tiltak du kan gjere er å redusere kor mykje av huset du varmar opp. Ved å holde dører til soverom og boder stengt så brukar du mindre energi på å varme opp stova. Har du eit stort rom der kjøkken, stove og gang alt er i same rommet utan dører så kan det være ein idé å henge opp gardin eller forheng for å dele av rommet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...