Gå til innhold

Gjæringsprosess


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Karltorbj skrev (6 timer siden):

Ja hydro og tempereatur maalere.

Hoereres grei ut den 16 dg planen. Om det skulle vaere noe sukker igjen, saa er det ingen krise.

Kullet tar det meste.

Ja tok en råsjangs å satte 25liter så håper det blir drikkbart. Blir det litt svakt kan man vel frysedestillere det opp til 22%. Ser de har kullfilter på clas ohlson men jeg er redd det kanskje tar bort for mye smak, skal jo bli en sterk eplevin.

Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (12 timer siden):

Trodde du skrev i koder jeg naar du skrev om frysedestilering. 

Det har jeg ingen erfaring med.

Aktivt kull, da mente jeg en annen destileringsprosess.

Enig med deg i, at det vil ta bort appelsinsmaken.

Hvis man setter det kun på gjær og sukker så er vel aktivt kull et must vil jeg tro, men da må man vel krysse noen landegrenser.hehe. frysedestillering er vel kun lov opp til 22% i Norge hvis jeg husker det rett. Ble ikke behov for det så slipper å drive finmåling. Ble en fin sterkvin på ca18-20%👍

Lenke til kommentar

Ris og potet, hever styrken et hakk.Det er noe spesielt der.

Av den grunn er det ulovlig aa seette vin paa bjoerkesaft og ris.

Vil ikke anbefale ris, du blir helt kake.

Hoert mangen historier der de foelte seg helt edru, men saa reiste de seg..............

Har ikke proevd bjoerkesaftvin.

Ser at paa den maaten blir det et stort poeng, med ren sats.

Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (31 minutter siden):

Ris og potet, hever styrken et hakk.Det er noe spesielt der.

Av den grunn er det ulovlig aa seette vin paa bjoerkesaft og ris.

Vil ikke anbefale ris, du blir helt kake.

Hoert mangen historier der de foelte seg helt edru, men saa reiste de seg..............

Har ikke proevd bjoerkesaftvin.

Ser at paa den maaten blir det et stort poeng, med ren sats.

Er det pga stivelsen er så effektiv i ris og potet kanskje? Ja det er dumt at det må være definert som fruktvin for at det skal være lovlig å sette i Norge, merkelige regler spør du meg.

Lenke til kommentar

Vet ikke men, tror den vitenskapelige grensen er pa en 21% (ikke helt sikker) uten dette, men poteten spesielt, gjoer at den gjaerer seg opp hoyere et par prosent.

Proev med konditorfarge, hvis farven er litt kjip.

Under studietiden i Oslo, lagde vi en skikkelig blanding, med, ris, poteter, rosiner, svisker og gud hvet hva.

Da fikk gjestene som kom groenn vin. 😁

Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (7 minutter siden):

Vet ikke men, tror den vitenskapelige grensen er pa en 21% (ikke helt sikker) uten dette, men poteten spesielt, gjoer at den gjaerer seg opp hoyere et par prosent.

Proev med konditorfarge, hvis farven er litt kjip.

Under studietiden i Oslo, lagde vi en skikkelig blanding, med, ris, poteter, rosiner, svisker og gud hvet hva.

Da fikk gjestene som kom groenn vin. 😁

Tøft👍. Artig å eksprementere. Takk for gode tips🙂

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 3 måneder senere...

Om sommeren er det mulig å sette safta utenfor med et dekke over, og vente på at det begynner å forderves eller gjæres av seg selv. Om denne væsken destilleres for mange ganger, er det ulovlig 🙂

Noe som heter hundedagene i juli og august, kan påvirke prosjekter. Det sies å være de dagene det er umulig å vispe krem, og maten råtner. Samtidig kan det være greit å utnytte at saft vil bli dårlig fortere. 

Lenke til kommentar
Nepa skrev (23 minutter siden):

Om sommeren er det mulig å sette safta utenfor med et dekke over, og vente på at det begynner å forderves eller gjæres av seg selv. Om denne væsken destilleres for mange ganger, er det ulovlig 🙂

Noe som heter hundedagene i juli og august, kan påvirke prosjekter. Det sies å være de dagene det er umulig å vispe krem, og maten råtner. Samtidig kan det være greit å utnytte at saft vil bli dårlig fortere. 

Det var jo faktisk ingen dum ide. Blir det drikkanes?🙂

Lenke til kommentar
Powertrainer skrev (4 minutter siden):

Det var jo faktisk ingen dum ide.

Er en video om en indisk slekt som har destillert saft av cashewnøtter i hundrevis av år, og de har solgt varene i området. Dermed ingen ny ide. Men det er forskjell på vin og hjæmbrent. Hvis du vil ha vin må du bruke oppskrifta for vin..

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Trene Arnholdt skrev (På 30.12.2022 den 20.23):

Bruker du samme type gjær? Er det samme temperatur, eller er det kaldere der det står å gjærer nå enn tidligere? Er utstyret desinfisert før du setter nytt? Mulig infeksjon av villgjær.

Har som regel brukt turbogjær men nå brukte jeg en kombinasjon av vingjær og turbogjær. Utstyret er desinfisert ja men den sto noe kaldere nå enn tidligere, rundt 15-16grader. Tilsatte gjærstopp og klarning på dag 24, har ennå ikke stukket den om å smakt på den så det blir spennende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...