Gå til innhold

FBI raidet Trumps bolig i Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så neste f.eks Biden i flyttelasset etter presidentperioden er over ta med samtlige av USA`s graderte dokumenter og oppbevare det på kjøkkenbordet livet ut og selge de til hvem de vil lenge etter presidentperioden er over? Er tross alt ingen sikkerhetsrisiko at f.eks russland får dokumenter gradert som ugradering..
Sketchy.

Trump er tross alt ikke en president lengre, så er spesiellt at han kan sitte å diktere graderinger og skal sitte med hva nå enn han føler for av dokumentasjon og diskutere dette med hvem han vil.
 

Husker når en god del UFO-dokumenter ble avgradert, dette var en prosess presidenten var involvert i, det var ikke presidenten som la det ut på twitter etter eget forgodtbefinnende, men det kunne vist presidenten ha gjort ser det ut til, eller tidligere presidenter..

Dokumentene var jo også merket "top secret", det tyder på at de ikke var ugraderte..

Endret av aklla
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Regenburg skrev (30 minutter siden):

Presidenten bestemmer visstnok selv hvilken gradering et dokument skal ha. Så lokale, og sikkerhetsklareringer er vel ikke så relevant. Han bestemmer faktisk hva og hvem han skal snakke med utifra hva han føler. 

Dette ifølge ekspertene på tv riktignok. Har ikke sett trumpkritikerne påstå det motsatte heller. Det er derfor det er disse spionasjeanklagene det dreier seg om.

 

Siden disse dokumentene ikke er nedgraderte, har det ingen betydning hva en president kan eller ikke kan gjøre. Jeg vet ingenting om hva amerikanske lover sier om dette, men en kan iallfall trygt si at det å ta med seg (stjele?) statshemmeligheter og lagre dem i sitt eget hjem fullstendig uten offentlig tilsyn, er helt vanvittig ansvarsløst. Hvem vet hvor mange som har hatt tilgang til disse dokumentene mens de var stuet inne i kjelleren på Mar-a-Lago?

Et kanskje enda viktigere spørsmål er jo hva han hadde tenkt å gjøre med disse dokumentene. Ønsket han å offentliggjøre dem, selge dem til Putin, eller var det bare for å ha noe å lese på senga?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
8 minutes ago, Splitter said:

Jeg vet ingenting om hva amerikanske lover sier om dette, men en kan iallfall trygt si at det å ta med seg (stjele?) statshemmeligheter og lagre dem i sitt eget hjem fullstendig uten offentlig tilsyn, er helt vanvittig ansvarsløst. Hvem vet hvor mange som har hatt tilgang til disse dokumentene mens de var stuet inne i kjelleren på Mar-a-Lago?

Ingen fare! Han hadde jo sikret dem med en hengelås. :D

Spoiler

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
sedsberg skrev (20 minutter siden):

Ingen fare! Han hadde jo sikret dem med en hengelås. :D

Lurer på hva sikkerhetsansvarlig der jeg jobbet ville sagt om jeg hadde en boks med "top secret" dokumenter på pulten den gangen jeg jobbet med slikt og låste den med en hengelås og tenkte det var bra nok 😛
Neppe veldig imponert selv om jeg hadde sagt at jeg har avgradert de, noe jeg absolutt både kunne og gjorde(men ikke hva jeg vil til det jeg vil, noe verken presidenter eller tidligere presidenter heller kan, det er regler)..

Endret av aklla
  • Liker 2
Lenke til kommentar
jjkoggan skrev (53 minutter siden):

Du snakker om presidenten, ikke en tidligere president og det er en juridisk prosess som må skje før dokumentene kan avgraderes .   Det krever mer enn bare følelser

 

Nå påstår du noe som jeg gjerne ser en juridisk/ekspert kilde på. Så skal jeg gjerne si meg enig.

Lenke til kommentar
Splitter skrev (36 minutter siden):



Et kanskje enda viktigere spørsmål er jo hva han hadde tenkt å gjøre med disse dokumentene. Ønsket han å offentliggjøre dem, selge dem til Putin, eller var det bare for å ha noe å lese på senga?

Det er jeg enig i er et interessant spm.

Obama hadde 3 millioner dokumenter etter sin president periode, og disse ble overlevert fra ham til nasjonalarkivet. Og det kan vel ikke være snakk om i papirform, særlig om hvert dokument gjerne er på flere a4 sider. 

Så nøyaktig hva det er snakk om her for noen dokumenter er interessant. Er det rapporter, kart, papirer, datafiler. 

Tiden da man behøvde oppbevare topphenmelige dokumenter som skal selges til Russland, i en safe fra Franz Jäger, er jo over for lengst. En minnebrikke eller noe ville vært bedre egnet f.eks.

Lenke til kommentar
aklla skrev (17 minutter siden):

Lurer på hva sikkerhetsansvarlig der jeg jobbet ville sagt om jeg hadde en boks med "top secret" dokumenter på pulten den gangen jeg jobbet med slikt og låste den med en hengelås og tenkte det var bra nok 😛
Neppe veldig imponert selv om jeg hadde sagt at jeg har avgradert de, noe jeg absolutt både kunne og gjorde(men ikke hva jeg vil til det jeg vil, noe verken presidenter eller tidligere presidenter heller kan, det er regler)..

The Espionage Act har ingen krav om at dokumenter må være graderte. Det er nok at de kan være til skade for landet.

Når de etterforsker ham etter denne loven, så må en vel anta at de ikke føler dette med topphemmelighet er noen særlig kjepphest å ri.

Lenke til kommentar

https://frenchpress.thedispatch.com/p/apply-the-hillary-clinton-rule-to?r=3ygqw&s=r&utm_campaign=post&utm_medium=email&triedSigningIn=true

En veldig god artikkel som forklarer om sammenligningen mellom Hillary Clinton (hun var en av demokratenes største tabbe, hun var aldri en tillitsvekkende person som karakteriseres av maktarroganse og aggressivitet slik at Obama var glad over å bli kvitt henne) omkring e-mailskandalen og Donald Trump omkring Mar-a-Lago dokumentskandalen, i prinsippet hadde begge begått samme forbrytelse selv om det kan varieres i alvorgrad, og skulle deretter behandles helt likt av respekt for loven og det politiske systemets legitimitet. Om polariseringen ikke var der under presidentvalget i 2016, ville Clinton ha blitt strippet for respekt og aktelse, istedenfor var man opphengt av globalliberale besettelser om å ha en kvinnelig president og at demokratene skulle vinne "for enhver pris", Comey som i dag sitter med et ødelagt ettermæle fordi han beskyldes for politisering av FBI, "avgjorde" valget da han bare gjorde Hillary Clintons mørke sider sterkt synlig.

Og nå sørger polariseringen av det kan glir mot krig. Folk begynner å dø, drapstrusler hagler i alle retninger og motsetningene har blitt så sterk, at det ikke lenge er mulig å stoppe utviklingen mens republikanerpartiet har inngått i en selvmordspakt. Men det merkes at abortsaken og republikanernes trusler om å fjerne seksuellbaserte rettigheter som likekjønnede ekteskap og homoseksuell åpenhet har fulgt til reaksjoner, samtidig som tilliten mot Loven som var essensielt for amerikanernes toleranse mot det politiske livet, hadde kommet i fri fall. Når dommerne feiler, må man gripe inn i politikken.

Og da kommer flere millioner som støtter Trump, til å realisere en grusom sannhet, akkurat som demokratene hadde lært; folket reagere hardt når disse føler disses interesser truffet. Er en rettighet gitt bort, kan den ikke tas tilbake. Og hvis en urett har hendt, kan den ikke ignoreres eller glemmes. Amerikanerne vet hva konfidensielle dokumenter mener, og flesteparten er innforstått med alvoret - så de vil reagere uansett om Trump går straffritt eller ikke.

De har fått nok. Forresten ser det ut at det kommer til å bedre seg fordi inflasjonen har kommet under kontroll, og sinnet mot Putin er fremdeles sterkt levende. Så de må gjøre det som skulle ha hendt gjentatte ganger siden 1994, straffe republikanerne. De har allerede straffet demokratene som må få Biden til å gi opp gjenvalg og få ut alle oldinger med en gang.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ser gjerne "lineær TV" når jeg er på tur/hotell.
Og da gjerne NRK som mange elsker å "hate". De har jo faktisk interessante programmer for de av oss som ikke er så fascinert av foppall og realityserier.
USA har da faktisk hatt en "verre" president i "Tricky Dick" Nixon. Nå kommer det an på hvilke øyne som ser.. "verst" eller "best" da.
Det Trump gjør/har gjort blekner nesten imot hva han drev med, selv om de begge var ganske nær "banana state coop" i sin tid som USA's øverste myndighet.
Men historie er sikkert uinteressant for de som knapt leser en bok/finner sannheten på web'en.
Nixon vant jo valget med en "landslide" i motsetning til Trump, så popularitet/støtte blant "Simple Jack" er vel det som teller, ikke bare i USA. 🤪

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
sofiemyr skrev (På 13.8.2022 den 22.03):

Hva var feil? Han har den graderingen han har - uavhengig av verv - pr nå er han en vanlig rik pensjonst i Florida

* fattig pensjonist som lever på at han får lån som han ikke har verdier til å forsvare av banker tilknyttet russisk mafia, godkjent av bankfolk med forbindelser til russisk mafia blant dem i banken, lån som han ikke betaler tilbake og som blir tilgitt -- tilgivelser som betales av ukjente personer som bankene han får lån fra gjør alt i sin makt for å dekke over -- men som på tross av dette bokstavelig talt lever av donasjonene fra idioter i en dommedagskult for et parti hvis senatmedlemmer i, igjen, flere tilfeller enn man skulle tro eller håpe var mulig tror at vi lever i endetidene beskrevet i bibelen og som læres av deres kristne organisasjon for kongressen...

Beklager kilden, de er den eneste som faktisk har samlet fakta om saken -- og det er ikke artikkelens eller forfatterene sine meninger jeg viser til, men faktaene om dommedagskulten Trump og republikanere under Trump og i kongressen føyer seg til som er poenget:

https://www.rollingstone.com/politics/politics-features/donald-trump-christians-fundamentalists-end-times-rapture-1083131/

...

Altså.
Hvor lenge fikk Chelsea Manning gå fri etter å ha stjålet og lekket hemmeligstemplet informasjon..? 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (På 8.10.2022 den 11.00):

* fattig pensjonist som lever på at han får lån som han ikke har verdier til å forsvare av banker tilknyttet russisk mafia, godkjent av bankfolk med forbindelser til russisk mafia blant dem i banken, lån som han ikke betaler tilbake og som blir tilgitt -- tilgivelser som betales av ukjente personer som bankene han får lån fra gjør alt i sin makt for å dekke over -- men som på tross av dette bokstavelig talt lever av donasjonene fra idioter i en dommedagskult for et parti hvis senatmedlemmer i, igjen, flere tilfeller enn man skulle tro eller håpe var mulig tror at vi lever i endetidene beskrevet i bibelen og som læres av deres kristne organisasjon for kongressen...

Beklager kilden, de er den eneste som faktisk har samlet fakta om saken -- og det er ikke artikkelens eller forfatterene sine meninger jeg viser til, men faktaene om dommedagskulten Trump og republikanere under Trump og i kongressen føyer seg til som er poenget:

https://www.rollingstone.com/politics/politics-features/donald-trump-christians-fundamentalists-end-times-rapture-1083131/

...

Altså.
Hvor lenge fikk Chelsea Manning gå fri etter å ha stjålet og lekket hemmeligstemplet informasjon..? 

Håper du ikke fikk inntrykk av at jeg støtter Trump? Jeg får fysisk vondt av å se og høre hva han sier - senest i går skrøt han på et rally av hvor stort oppmøte han hadde  6.januar og hvis han skulle bli etterforsket - hvorfor skal ikke begge Clintons, Bush og Obama bli etterforsket. Han fortsetter å gjenta at valget ble stjålet og vi sitter igjen med et narrativ som ikke er ulikt et "meme" som fantes i Norge i gamledager. Regel nr 1 - far har alltid rett. Regel nummer 2 - skulle det motsatte være riktig så trer regel nummer 1 automatisk i kraft.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Trump blir nå stevnet som vitne i den siste høringen før mellomvalget.: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/699jQW/liz-cheney-hovedaarsaken-til-kongresstormingen-var-en-mann-donald-trump

USAs fremtid som et moderne demokrati er i spill, og hvis Trump får en ny presidentperiode, kan restene ryke.

Jeg er litt bekymret for at den jevne amerikaner blir likegyldige og lei av de mange høringene og forklaringene fra «ekkokammeret» .
Det burde være nok med en rettssak med vitner og en påfølgende dom hvorTrump måtte stå til rette for sin forakt mot demokratiet.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Inspector skrev (5 minutter siden):

Det burde være nok med en rettssak med vitner og en påfølgende dom hvorTrump måtte stå til rette for sin forakt mot demokratiet.

 

Det er jo bl.a 6.januar-komiteen som har gjort en svær jobb med å samle grunnlag for en eventuell rettssak. Det vil bli bestemt senere om komiteen skal sende en anbefaling til DOJ om å åpne sak mot Trump re. 6.januar.

Ellers tapte Trump igjen i dokument-saken i dag...SCOTUS vil ikke gå inn og omgjøre avgjørelsen om at de høy-klassifiserte dokumentene skal holdes unna the special master. Han fikk blankt avslag. Dermed kan arbeidet og etterforskningen rundt disse nå fortsette.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det kommer til å ende stygt, men dette er ikke lenge mulig å unngå, evangelistene har blitt så fanatisk anti-vestlige at man kan bli nødt til å bruke tradisjonelle religionspolitiske justeringsmekanismer som å stenge kirker, stoppe finansiell støtte og umyndiggjøre disse bevegelsene. (alle kristne land inkludert Norge har legale inngrepsmekanismer) I Afrika har disse skapt religiøs undertrykkelse, konflikter og forfølgelser av utsatte folk - og i Brazil støtter disse Bolsanaro. De vil ikke ha demokrati. De vil ikke ha rettigheter. De vil ikke ha vitenskap og liberalisme. De vil ha underkastelse og religiøs tyranni, de vil ha dommedag under en tro om at de er "utvalgte" - som egentlig har meget dype rasistiske undertoner. 

Heldigvis er det "bare" en tredjedel, og de fleste er anstendige folk som så langt ikke forstå hva virkeligheten innbar, slik at de kan utsettes for meget destruktiv sjokk, akkurat som i Russland har disse blitt utsatt for hjernevasking og løgn som deretter skapt en alternativ virkelighet som kan sprekke som trollet under sola. De fleste kommer til å stanse helt opp og se rundt seg i stigende villrede og forvirring etter hvert som de begynner å forstå konsekvensene. Men da er det for sent, skadene har hendt. 

Uansett måtte Trump fjernes. Han er gal, og blitt den største trusselen mot det amerikanske folket i hele historien fordi han kommer til å utløse en meget smertelig læreprosess som vil sette ganske dype og meget traumatiske spor i folkesjela i mange generasjoner. 

Nå er det slik at det ikke er mulig å sette lit til demokrati. Når et folk er demobilisert ved å splittes opp og deretter polariseres slik at enighet og aksept blir umulig, er det farefullt med demokratisk valg ettersom det ikke er mulig å forutsi utfallet - mange som hadde stemt for Brexit, i dag innser at de hadde tatt en grusom feil fordi de hadde blitt for splittet, de hadde ved en feil nektet å akseptere valgreformer fordi de ikke forstå dette, de er ikke i stand til å treffe riktige valg. Valg må utsettes eller kanselleres i verste fall, men dette er som å velge kolera fremfor pest. Demokrati forutser sosial stabilitet og åpenhet. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...