Gå til innhold

Din mening om et privatøkonomisk spørsmål


Anbefalte innlegg

Jeg ønsker andre folks mening på et tema jeg og samboeren har diskutert den siste tiden.

Vi solgte boligen vår i juni, og har overtakelse i slutten av august. Jeg eier boligen 70%, og samboeren eier 30%. I tiden fra salg til overtakelse har vi bodd i vår nye leilighet, og leid ut den solgte boligen på AirBnB. Nå skal vi betale renter og avdrag på lånet knyttet til boligen vi leier ut, og jeg tenkte intuitivt at inntektene fra utleien dekker boliglånet, men samboeren min mener at leieinntektene fra Airbnb skal deles 50/50, selv om eierbrøken er 70/30. De skal derfor, ifølge henne, ikke dekke våre deler av lånet.

Er det bare jeg som synes dette ikke henger på greip?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er viktig å skilje mellom inntekt som prosent av eigarforholdet og utgifter til eit lån som er delt.

Så lenge eigarforholdet er 70/30, så har du rett på 70% av inntektene. Om de har felles lån og betjener det 50/50 så er det fordi du har meir eigenkapital enn ho. Om begge hadde hatt ansvar for eit lån på 1m kvar, du hadde all eigenkapital og bustaden var verdt 3.3m, så hadde ho betalt 50% av lånekostnadane, men likevel eigd 30% av leilegheita og skal difor ha 30% av leigeinntekter.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hennes krav er åpenbart urimelig. Viktig å ikke gi seg her, men å lære henne hvordan eierskap og fordeling av verdier, inntekter og kostnader faktisk fungerer. Si at dere engang kommer til å selge boligen, f.eks. fordi forholdet er over eller fordi dere skal kjøpe en større bolig, og si at boligen har økt i verdi med en million kr. Vil hun da forvente at hun skal ha halve verdistigningen, selv om hun eier bare 30 %. Det er like urimelig som forventningen hennes om 50 % av leieinntektene.

Lenke til kommentar
nor.jorgen skrev (1 time siden):

Hennes krav er åpenbart urimelig. Viktig å ikke gi seg her, men å lære henne hvordan eierskap og fordeling av verdier, inntekter og kostnader faktisk fungerer. 

Slike folk vet inderlig godt hvordan det fungerer, men når det ikke gagner deres sak så prøver de seg med slike irrasjonelle ting (ofte fordi andre har latt de slippe unna med det tidligere). Hadde saken vært omvendt så hadde hun aldri gått med på å dele leieinntektene 50/50.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...